Zakaj moj računalnik ne vidi zvočnikov? Kako popraviti

Računalnik je kompleksna tehnika, ki pogosto povzroča veliko težav in vprašanj uporabnikov. Lahko povežete veliko število različnih pripomočkov. Najpogosteje so lastniki računalnikov opremljeni s svojimi stolpci. Vendar ne delajo vedno. Včasih so pritožbe, da računalnik ne vidi zvočnikov. Ali se to iz nekega razloga lahko zgodi? Kaj je potrebno, da se stanje popravi? Zakaj stolpci ne delujejo pravilno? To je lažje razumeti, kot se zdi. Glavni problem je najti vzrok za okvaro naprave. Najpogosteje se kaže v izključitvi določenih situacij.


Nepravilna povezava

Prvi in ​​zelo pogost vzrok za okvaro katere koli naprave, priključene na računalnik, je napačna povezava. Zato prvič ni potrebno dvigovati panike.
Ali računalnik ne vidi zvočnikov? Preverite, ali jih je uporabnik pravilno povezal. Na plošči računalnika je več priključkov. Ponavadi so pobarvane v različnih barvah in označene z različnimi miniaturami. Če so zvočniki pravilno priključeni, bo priključek priključen na linearni vhod. Morate najti gnezdo s prikazanimi slušalkami. Vključuje stolpce na njem. Nekateri raje imajo slušalke USB. V tem primeru morajo biti zvočniki priključeni na vrata USB. Vklopite omrežje naprave.

Zvočna kartica

Zakaj računalnik ne vidi zvočnikov? Na primer, če lahko uporabnik z zaupanjemČe povem, da je bila povezava slušalk pravilna, z večjo verjetnostjo je razlog v zvočni kartici.


Prijavite se v Upravitelj naprav. To storite tako, da z desno miškino tipko kliknete ikono "Moj računalnik" in izberete ustrezno storitev. Nato uporabnik izbere element »Zvočne, video in video naprave«.
Kaj je vidno na seznamu? Če nekatere naprave (zvok) delujejo normalno ali z napakami, lahko stanje popravite brez posebnih težav. Ampak o tem kasneje. Konec koncev, v takih okoliščinah računalnik ne vidi zvočnikov in operacijski sistem zahteva ustrezen paket dodatnih programov za pravilno delovanje. Če na zgornjem seznamu ni zvočnikov ali avdio naprav, se na splošno predpostavlja, da zvočna kartica ne deluje. Priporočamo, da priključite drugo slušalko. Napaka se je ponovila? Nato lahko varno zamenjate zvočno kartico v računalniku.

Gonilniki

Kaj, če računalnik ne vidi zvočnikov (zvoka), ali so prikazani v upravitelju naprav? Najverjetneje je vzrok težave poškodovan ali zastarel gonilnik.
Popravljanje situacije bo pomagalo ponovno namestiti ali posodobiti ustrezno programsko opremo. Za to potrebujete:
 • Obiščite spletno mesto proizvajalca stolpca.
 • Na seznamu poiščite model naprave, priključene na osebni računalnik.
 • Prenesite najnovejšo različico gonilnika za zvočnike. Bodite pozorni na to, katera različica operacijskega sistema nalaga vsebino.
 • Namestite gonilnik ali ga nadgradite. Postopek je majhenrazlikuje od inicializacije običajnega programa.
 • Priporočljivo je, da ponovno zaženete računalnik. Po tem morajo povezani zvočniki zaslužiti.

  Okvara opreme

  Toda to je daleč od vseh situacij, s katerimi se lahko srečajo uporabniki. Kaj naj storim, če računalnik ne vidi zvočnikov? Ne bi bilo slabo preveriti naprave za servisiranje. Pogosto škoda na stolpcih vodi do dejstva, da ne morejo obvladati svoje naloge. Še en računalnik bo dobro izvajal načrt. Okvara stolpca je problem, ki je del pretežno stare opreme. Rešitev je odpravljena s popravljanjem napak ali zamenjavo slušalk.

  Nezdružljivost

  Druga značilnost, s katero se vedno pogosteje srečujejo uporabniki, je nezdružljivost opreme, ki je povezana z operacijskim sistemom ali strojno opremo računalnika. Določanje položaja ni tako težko. Ali računalnik ne vidi zvočnikov? Potrebno je preveriti skladnost stroja z minimalnimi sistemskimi zahtevami naprave. Če so zadovoljni, je razlog za odpoved naprave z dela nekaj drugega. Sistemske zahteve niso izpolnjene? Nato so na voljo naslednji rezultati:
 • Kupite nove stolpce, ki so združljivi z računalnikom. Pravzaprav, če nov računalnik in priključena oprema delujeta že dolgo časa.
 • Nadgradite računalnik tako, da ustreza zahtevam stolpca.
 • Ni več možnosti. Zaradi nezdružljivosti naprav je priporočljivo skrbno preučiti sistemske zahteve za vsako opremo pred nakupom.

  Nastavitvesistemi

  Ali računalnik neha videti zvočnike? Če je naprava nekoč normalno delovala in potem nenadoma zavrnila izvajanje svojih funkcij, je najbolje, da preverite nastavitve operacijskega sistema. Natančneje, vsi programi in možnosti, ki delujejo s slušalkami.
  Verjetno je operacijski sistem prepoznal zvočnike, vendar jih ni prikazal kot zvočne naprave. Če želite popraviti situacijo, potrebujete:
 • Z desno miškino tipko kliknite na sliko gramofona v spodnjem desnem delu zaslona (približno eno uro) v operacijskem sistemu.
 • Izberite "Predvajalne naprave".
 • V zavihku "Predvajanje" izberite priključene zvočnike in kliknite gumb "Privzeto".
 • Priporočamo tudi, da prilagodite glasnost predvajanja zvoka. To storite tako, da po izvedenih ukrepih kliknete na gramofon približno eno uro v računalniku in prilagodite položaj drsnika. Višja kot je, zvok je glasnejši.

  Druge težave

  Dejansko to niso vsi razlogi, zakaj računalnik ne vidi zvočnikov. Še vedno jih je veliko. Uporabniki se lahko soočajo s podobno težavo v naslednjih okoliščinah:
 • računalnik okužen z virusi. Običajno v tem primeru OS preneha prepoznavati slušalke brez očitnega razloga, ostro. Računalnik se obravnava, po katerem se problem varno izgine.
 • Uporabnik ima piratsko kopijo operacijskega sistema. Če zamenjate sistem ali ga znova namestite, to pomaga odpraviti težavo. Včasih je povsem enostavno ponovno zagnati računalnik.
 • Okvara sistema. Nihče od njihniso zavarovani Ali računalnik ne vidi zvočnikov? Windows 7 ali kateri koli drug sistem ni tako pomemben. Če vse zgoraj navedene metode niso pomagale, lahko sistem povrnete v času, ko je naprava delovala pravilno.
 • Ni tako lahko napovedati pravega razloga za neuspeh naprave. Računalnik ne vidi zvočnikov in ne predvaja zvoka - obstajata dve podobni problemi. In vsak uporabnik mora biti sposoben razlikovati med njimi.

  Sorodne publikacije