Stranska vrstica: Kaj je to in kako koristno je uporabljati?

Po sprostitvi spremembe sistema Windows Vista so bile misli uporabnikov o izvajanju nekaterih inovacij razdeljene. Nekateri so upoštevali (in upoštevali) svoje revolucionarne, drugi jih obravnavajo skrajno negativno, saj na večini uporabljajo veliko sistemskih virov. Še posebej je sestavni del stranske vrstice. Kaj je ta element, kako ga uporabiti ali onemogočiti, se bo še naprej upoštevalo. In za začetek, imenovanje te storitve in isti postopek v "Task Manager".


Stranska vrstica: Kaj je ta komponenta sistema Windows?

Takoj želim opozoriti vse uporabnike, da je bila ta komponenta prvič predstavljena v "Novicah", v osmih in desetih različicah pa so jo razvijalci zavrnili. To pomeni, da postane jasno, da v spremembi XP Sidebar je tudi odsoten.
Zdaj neposredno o tem, kaj je ta komponenta in zakaj je potrebna. Da bi to razumeli, preprosto prevedite angleški izraz. Pomeni "stransko vrstico". Kaj predstavlja? To je navpično območje, ki se privzeto nahaja na desni strani namizja, "in prikazuje dodatne ikone aplikacij (tako imenovane pripomočke), ki vam omogočajo hiter dostop do nekaterih standardnih sistemskih aplikacij, kot so koledar, informacije o vremenu ali novice itd.

Kako deluje stranska vrstica in zakaj obstajajo napake?

To je plošča stranske vrstice. Kaj je to pogruntal. Zdaj pa poglejmo, kako deluje. Kljub temu, da je izvedljiva datoteka, kije odgovoren za isti proces, je v zagonu Windows in je aktiven v upravitelju opravil, pravzaprav mora biti panel imenovan ločeno.


Kar se tiče namestitve, je bil prvi nabor pripomočkov, ki so jih ponudili razvijalci, zelo slab, potem pa so bile dodatne storitve. Poleg tega so ljudje začeli poučevati svoje delo na internetu, ki bi ga lahko vključili v panel. Na žalost, kot vse druge komponente sistema, ta storitev ni zavarovana pred neuspehom pri svojem delu. Najverjetneje je to verjetno posledica staranja Adobeovega Flash Playerja, ki temelji na brskalniku. Vendar lahko sam proces povzroči povečano uporabo sistemskih virov v obliki obremenitve osrednjega procesorja in RAM-a. Toda ta situacija je v osnovi značilna za računalnike z nizko porabo energije, ki izpolnjujejo le minimalne zahteve za operacijske sisteme, nameščene na njih. Za zmanjšanje obremenitve je treba servis izključiti.

Kaj storiti z visoko obremenitvijo virov?

V delujočem sistemu za enkratno zaustavitev storitve lahko za dokončanje postopka uporabite proces Sidebar.exe v upravitelju opravil.
Toda to bo imelo le kratkoročni učinek, saj se ta element po ponovnem zagonu ponovno aktivira (vključen je v seznam za zagon sistema).
Za izključitev iz določenega odseka morate v ukazni vrstici Run uporabiti ukaz msconfig, nato pa v imenovanem konfiguratorju pojdite na želeni jeziček in prekličite izbiroplošče Po shranjevanju zahtevanih nastavitev ponovno zaženite sistem.

Kako popolnoma onemogočiti Sidebar za Windows 7? Toda tudi takšen pristop ni povsem samozavesten pri izklopu stranske vrstice (malo po malo, ko jo lahko sam aktivira).
Optimalna rešitev bo klicati oddelek programov in komponent iz nadzorne plošče, kjer seznam komponent sistema zahteva deaktivacijo ustrezne komponente, se zdi, da se strinja s sporočilom, počakati na zaustavitev in ponovno zagnati. Glavni in sorodni procesi lahko izklopite tudi v storitvenem oddelku (services.msc) z zaustavitvijo dela in nastavitvijo onemogočene možnosti zagona. Toda popolna odstranitev te komponente sistema, tudi z vključitvijo namestitvenega programa, ne bo delovala, ker noben od odsekov ne bo pokazal te komponente (čeprav lahko sami odstranitelji odstranijo vgrajene aplikacije in sistemske elemente).

V zaključku

Tu je kratek povzetek vsega, kar zadeva sistemsko komponento vmesnika Sidebara. Kaj se zdi, da je vsak uporabnik že jasno. Ne glede na to, ali je služba v aktivnem stanju, se vsak odloči zase. Jasno je, da v prisotnosti močnega procesorja in zadostne količine RAM-a, panel ne bo imel posebnega vpliva na delovanje sistema. Toda pri šibkejših avtomobilih je bolje, da ne tvegamo. Kljub temu se veliko ljudi zanima za uporabo plošče ne samo v "Novicah" ali "Sedem". Ja, to je priložnost. To naredite tako, da prenesete in namestite stransko vrstico za Windows XP, 8 ali 10(uporabite lahko uradni vir Microsofta in lasten razvoj uporabnikov, ki so del skupine za podporo). Toda s prisotnostjo XP-modifikacije, je treba upoštevati, da to lahko sproži povečano obremenitev, in sam sistem bo deloval veliko počasneje. Torej, pomislite sto krat, preden se ukvarjate s podobnimi stvarmi in po nepotrebnem preobremenite procesor in RAM. In seveda je treba upoštevati, da lahko nekateri virusi prikrijejo ta programček, zato je po prenosu ustreznih namestitvenih programov zaželeno preveriti prisotnost vgrajene zlonamerne kode.

Sorodne publikacije