Kje shraniti igre na PC in Android

Mnogi so naleteli na situacijo, ko je treba iz enega ali drugega razloga spremeniti napravo, vendar ne želijo izgubiti napredka pri svojih igrah. In tukaj se lahko v glavi pojavi ideja, da bi morale biti vse datoteke iger, vključno s shranjevanjem, ki so bile izvedene med njim, nekje. In če igra ne pomeni trajne povezave z internetom, je treba shranjene datoteke shraniti na PC /mobilno napravo in jih prekopirati na kateri koli medij, zato se lahko igra v prihodnosti sproži iz istega mesta, kjer je ustavil Kje boste shranili igre? Seveda so ti kraji različni na različni opremi, pa tudi na poti do njih. Zato bo ta članek obravnaval najpogostejše lokacije za shranjevanje datotek na dveh platformah: PC (Windows) in mobilna naprava (Android).


Kje shraniti igre

Predvsem na osebnih računalnikih se igre shranjevanja nahajajo neposredno v mapi z igrami. Vendar pa to ni vedno tako: igre, ki potrebujejo internetno povezavo, kot so MMORPG, kot tudi strelec za več igralcev, sploh nimajo nobenih shranjevalnih datotek. Torej jih sploh ni vredno poskušati najti: vsi podatki v vašem uporabniškem računu in njegov napredek so shranjeni. Vendar niso vse igre v mapah. Kje je shranjevanje shranjenih iger, če ga najdete v mapi, v kateri je nameščena igra, ne deluje? V lokalno mapo pol-sistema. Obstajajo tudi igre, prenesene iz velikih platform, kot so Steam, BattleNet intudi s spletnega mesta Ubisoft. V tem primeru bodo vsi podatki o igrah, vključno z shranjevalnimi datotekami, v korenskih mapah teh spletnih mest. Včasih se zgodi, da se aplikacijske datoteke, ki so nameščene skozi torrent /disk, pojavijo takoj, zato je preverjanje te mape vedno vredno.


C: Uporabnike AppDataLocal je treba vnesti v naslovno vrstico. Uporabniško ime je ime računa. Uporabnik vrže mapo, v kateri so datoteke iz skoraj vseh programov.

Kje shraniti igre na Android

Večina datotek z igrami Android je v mapi Podatki. Vendar pa to velja le za igre in aplikacije, ki so bile prenesene s storitve Play Market, ali nimajo predpomnilnika in dodatnih datotek.

Kako do tja

Da bi lahko vstopili v mapo Data, morate odpreti telefonske datoteke, izbrati pomnilnik naprave in tam najti mapo Android. V njem bo več datotek, med njimi - dragoceni podatki. V njej je shranjenih 90% aplikacijskih datotek, ki jih je mogoče enostavno kopirati. Vendar pa morate kopati v mape iger, zato bodite previdni: če izbrišete /izrežete katerokoli želeno datoteko z igro, potem morda ne bo začela ali poplavila napredka.
Vendar pa včasih, še posebej, ko prenašate igre ne prek Play Market, ampak iz različnih spletnih mest tretjih oseb, ali če igra zahteva dodaten predpomnilnik, morda ni na tem seznamu. To je zato, ker takšne igre med namestitvijo ustvarijo ločeno mapo zase. V tem primeru, kje shranite igre shranite v to mapo? Lahko so na dveh mestih: korenska mapa v pomnilniku naprave ali zavihek iger tukaj.
V temČe so shranjene datoteke v tej mapi.

Kako posodobiti pomnilnik

Datoteke se tako kopirajo in shranijo, naprava pa se posodobi. Uporabnik vstopi v igro - in začne se najprej. Kako pravilno vstaviti ohranitev igre, da bi se vrnili pretekli napredek? Vse je precej preprosto: dodati morate vnaprej kopirane datoteke, kamor so shranjene shranjene datoteke iger. Pot do teh krajev je podrobno opisana zgoraj. Nato morate izbrisati vse shranjene vnose in jih vstaviti namesto tistih, ki ste jih kopirali iz prejšnje naprave. Pomembno: če so v igri nameščene različne spremembe ali aplikacije, jih morate namestiti pred prenosom hrambe, sicer lahko tvegate, da se spusti in odstranijo vse datoteke, ki jih moti. Če igra ima odprt svet (na primer, nekaj peskovnika), potem je najbolje, da se najprej premaknete po svetu, da ga naložite. V nasprotnem primeru se lahko po situaciji, ko se igra ustavi, poskuša prenesti vse datoteke lokacij, ki jih je predvajalnik odprl v starem pomnilniku.

Sorodne publikacije