Kako spremeniti velikost diapozitiva v PowerPointu? Standardni in prilagodljivi formati

Danes bomo govorili o tem, kako lahko PowerPoint spremeni velikost diapozitiva. Pred tem pa nekaj besed o tem, kaj je ta program in zakaj je potreben. Programska oprema PowerPoint je sredstvo za ustvarjanje predstavitev, ki nam jih ponuja Microsoft. To mora biti praktično na vseh področjih. Srečanja v proizvodnih podjetjih si ne morete predstavljati brez uporabe te metode. Predstavitev nove linije oblačil je tudi predstavitev. Tudi poučevanje v šolah in na univerzah ni mogoče brez tega. To je jasen in izjemno jasen vodnik, ki poenostavlja zaznavanje informacij.


Ljudje, ki se pogosto srečujejo s tem izdelkom, poznajo svoje trike in sposobnosti. Vendar pa mnogi nimajo pojma, kako spremeniti velikost diapozitiva v PowerPointu. Na to temo bomo posvetili to delo.

Širokozaslonski in standardni format

Živimo v 21. stoletju, tehnologija se spreminja. Zdaj je skoraj povsod uporabljen širokozaslonski format. Vzemite sodobne filme, prenosne računalnike, monitorje in tako naprej. Enako velja za predstavitev. Prej je bil uporabljen format 4x3. Če predstavitev razširitve predvajate na širokozaslonski napravi, bodo vsi elementi raztegnjeni, kar povzroči slabo sliko. Pri ustvarjanju upoštevajte tudi, katera oprema se bo igrala. Kako PowerPoint spremeniti velikost diapozitiva od standardnega do širokega zaslona in nazaj? Za začetek uporabite običajni način predvajanja. Nato lahko nadaljujetetuning Na zgornji plošči morate izbrati zavihek Design, v meniju z nastavitvami pa poiščite element "Slide Size". Nato je vse intuitivno, saj PowerPoint spremeni velikost diapozitiva. Sledite navodilom: Oblika - Nastavitve - Velikost diapozitiva - širokozaslonski ali Standardni.


Prilagodljiva velikost

Če morate izbrati drugačno obliko, na primer za kakovostno tiskanje v formatih, in tako naprej, lahko neodvisno prilagodite velikosti, ki jih potrebujete. Oglejmo si, kako spremeniti velikost diapozitivov v programu PowerPoint 2010.
Sledite navodilom:
 • "Pogled".
 • "Normalno".
 • Oblika.
 • "Velikost diapozitivov".
 • "Prilagodite velikost diapozitivov".
 • Kot ste opazili, se prvi odstavki ponovijo. Ko izberete »Prilagodi velikost drsnika«, se prikaže majhno okno, kjer morate določiti parametre, ki jih potrebujete. Tukaj lahko prilagodite poljubno obliko: A485x11 A3 banner, poljubno velikost in tako naprej. Sedaj sledite svojim željam. Ko izberete želeno velikost, morate samo klikniti na gumb "OK".

  Določanje privzete oblike

  Obstajajo tudi primeri, ko se predstavitve izvajajo precej pogosto, in morajo biti izvedene v drugačni (ne standardni) velikosti. V ta namen lahko nastavite svoje privzete nastavitve, tako da vam ni treba opraviti vseh potrebnih nastavitev vsak dan. Kako spremeniti velikost diapozitivov v programu PowerPoint 2007 in jo nastaviti kot privzeto?
  Potrebno je vzpostavitiV normalnem načinu brskanja smo to storili v vsakem delu prvega odstavka. Ponovimo: "Pogled" - "Normalno". Ponavljamo in druge točke: "Oblikovanje" - "Velikost diapozitiva" - "Konfiguriraj". Z uporabo zgornjih navodil prilagodite velikost, ki jo potrebujete. Nato v zavihku "Design" morate poklicati dodatni meni, ki izgleda kot puščica navzdol. Tukaj izberite »Shrani trenutno temo«. Nato boste pozvani, da vnesete ime in ga shranite. Ponovno pojdite na zavihek Design in pokličite dodatni meni. V oknu boste videli pravkar ustvarjeno temo. Z desno miškino tipko kliknite in izberite »Ustvari privzeto temo«.

  Knjiga in krajinska usmerjenost

  Zdaj bomo na kratko opisali, kako spremeniti orientacijo diapozitivov iz pokrajine v knjigo in v nasprotni smeri predstavitve. Prvi odstavek se ponovi: "Pogled" - "Normalno". Naprej je zavihek Design, Settings in Size Slide. Imamo okno, na desni strani katerega lahko spreminjamo usmerjenost knjige ali pokrajine. Končajte naše manipulacije z gumbom OK.

  Sorodne publikacije