Kako sam prilagodim kanale na satelitskem sprejemniku?

V današnji razviti skupnosti nihče ne more zavrniti gledanja televizije. Novice, zabavne prireditve, kognitivni programi - brez tega, skoraj vsakdo lahko preživi svoj dan. In seveda, da bi povečali užitek gledanja televizije, ljudje izberejo visokokakovostna sredstva za oddajanje televizijskih kanalov. Satelitski sprejemnik velja za najbolj zanesljivo in priljubljeno opremo za to. Ampak ni težko kupiti, ampak kako nastavim kanale na satelitskem sprejemniku? Vse informacije o tem vprašanju so predstavljene spodaj.
Kaj je vključeno v satelitsko televizijo?

Danes lahko vsi kupijo satelitsko televizijo. Standardna in najbolj optimalna oprema bo stala od 50 do 80 dolarjev. Značilno je, da komplet vsebuje naslednji seznam:
 • Tuner ali sprejemnik se imenuje tudi sprejemnik. To je najdražji izdelek v kompletu za namestitev in ga morate izbrati zelo previdno, saj je odvisno od kakovosti oddajanja videa. Bolje je, da izberete oddajo v formatu mpeg4, ampak tudi mpeg2. V nadaljevanju bo pojasnjeno, kako ga namestite in kako sami namestite satelitske kanale.
 • Antena. Potreben je za sprejem signala. Lahko je v premeru od 70 centimetrov do 12 metrov.
 • Glava ali pretvornik. Obstajajo lahko več, vendar pogostejši trije modeli. Vsak od njih je na recepcijisatelit.
 • Multifid. To se imenuje poseben nosilec za glavo. V standardnem nizu se dodajo 2.
 • Diss. Preklaplja pretvornike.
 • Televizijski kabel. Mora imeti upor 75 ohmov in dolžino od 3 do 5 metrov, z majhnim robom.
 • F-priključki. Zasnovan za povezavo delov kompleta. Za satelitski krožnik s tremi pretvorniki je na voljo 8 teh vtičev.
 • Nosilec in mozniki (sidra) za pritrditev antene.
 • Preden nastavite kanale na sprejemniku satelitske antene, morate ugotoviti, kako sami namestiti in konfigurirati anteno.


  Potrebno orodje

  Za začetek nameščanja antene pri roki potrebujete:
 • podaljšek za vtičnico.
 • Luknja za izdelavo lukenj za pritrditev nosilca na površino z uporabo moznikov ali sider. V ta namen je mogoče uporabiti in vrtati.
 • Vrtalniki za vrtalnik ali kladivo.
 • Dve matici s premerom 10 in 13 mm.
 • Izvijač na križišču.
 • Kladivo.
 • Izolacijski trak. Namesto tega lahko uporabite plastične vezi.
 • Namestitev

  Nato nadaljujemo s postopkom namestitve antene in potem, ko preučimo postopek nastavitve kanalov satelitskega sprejemnika.
 • Najprej zbiramo anteno. Vsi pritrdilni elementi morajo biti dobro zaviti. Vijake, podložke in graverje je treba skrbno preveriti glede trajnosti.
 • Naslednji korak je pritrditev multfide na držalo za glave na desni in levi stranistrani. Istočasno se privijači sami pretvorniki, to je glave. Ni potrebno, da jih preveč vlečete.
 • Pritrdite nosilec na steno in na njem obesite anteno. Usmerjena mora biti na jugu ali jugovzhodu. Svetlobni žarek je mogoče določiti neodvisno, vendar lahko pogledate okoli sebe in bodite pozorni na to, kje antena "gleda" sosede.
 • Kaj storiti potem?

  Pravzaprav je namestitev antene končana, zdaj je treba pravilno povezati vse kable med anteno, sprejemnikom in televizorjem. Upoštevati je treba, da so kabli priključeni na sprejemnik samo, če niso priključeni na vtičnico. Ni dovolj, da ga preprosto izklopite, vtič morate iztakniti iz zidne vtičnice.
  Torej morate narediti vsaj dve povezavi. Potem morate ugotoviti, kako prilagoditi kanale satelitskega sprejemnika.
 • Priključite anteno in sprejemnik (sprejemnik).
 • Povežite se s TV-kartico.
 • Če je potrebno, lahko izvedete tudi tretjo povezavo, in sicer - priključite zunanje naprave.
 • Priklop antene na sprejemnik

  Na koncu kabla satelitske antene morate priviti F-priključke, ki so potrebni za neposredno povezavo s sprejemnikom. Na samem sprejemniku je priključek, imenovan LBN IN, namenjen za to povezavo. Tukaj mora biti ta priključek priključen na priključek, priviti ga. Pred nastavitvijo kanalov za satelitski sprejemnik vas opozarjamo, da mora biti sprejemnik v procesu povezovanja popolnoma izključen iz električnega omrežja.

  Povezovanje s televizorjem

  Priključite sprejemniklahko greste na kateri koli televizor, zato so na zadnji strani sprejemnika številni posebni vhodi:
 • vhodni kabel antene;
 • tulipani;
 • Priključek SCART ali HDMI.
 • Kako vzpostaviti povezavo, je izbrana bodisi glede na možnosti televizorja (vse je odvisno od modela) bodisi glede na želeno kakovost predvajanja. HDMI povezava je najboljša, kakovost slike bo na najvišji ravni. Poleg tega je treba na podlagi tega merila povezati s konektorjem brazgotine, ki mu sledijo tulipani. In zadnje mesto v kakovosti je antenski izhod.
  Samo zelo stari modeli televizorjev imajo en izhod za anteno, ne da bi bili zgoraj navedeni dodatni. Novi televizijski modeli imajo vsaj dva načina povezovanja od zgoraj omenjenih in pogosteje vse štiri.
  Če pa se zgodi, da na televizorju ni drugih priključkov razen antene, boste potrebovali antenski kabel s posebnimi konektorji, imenovanimi antena za anteno in anteno. Ti priključki preprosto veter na koncu kabla in "mama" se poveže z tuner, in "očka", oziroma, s TV.
  Vsi drugi priključki se izvedejo s priključnim kablom z ustreznimi priključki. Te kable lahko dobite s televizorjem ali satelitsko anteno in jih lahko kupite tudi v kateri koli trgovini z elektroniko.

  Nastavitev sprejemnika

  Najbolje je, da začnete postopek seznanitve s kupljenim menijem sprejemnika za branje navodil za uporabo. Najprej je treba preveriti, čeUjeti ali signal zahtevanega satelita.

  Drugič, preverite konfiguracijo satelitskih glav. Na etiketi iz glave je treba določiti njeno vrsto in je potrebno za kakovostno delo heterodinske frekvence. Tretji je, da se prilagodi vsakemu satelitu in DiSEqC priključkom. Pri tem morate pri namestitvi zapisati, katera glava je povezana s katerim od izhodov DiSEqC. Nato v meniju sprejemnika postavite stikalo v vrstnem redu, ki povezuje glave z vrati. Če pa pri namestitvi satelitske antene to ni storjeno, morate to nastavitev opraviti z načinom izbora, pri čemer izmenično izberete ustrezne satelite za vrata. To so osnovne nastavitve, ki jih je treba izvesti pred nastavitvijo kanalov satelitskega sprejemnika.

  Iskanje kanalov

  Za iskanje kanalov na sprejemniku morate skenirati ustrezni transponder na določenem satelitu. Najprej morate poznati značilnosti transponderja. Za to določite kanal, ki ga želite oddati. Zato je kanal izbran, zdaj je treba ugotoviti, na katerem satelitu govori, in videti parametre transponderja zanj. Za primer si poglejmo, kako nastaviti satelitski sprejemnik NTV. Upoštevajte, da se kanal NTV prenaša na satelit ABS1 in za to sta dve vrsti nastavitev transponderjev. Če sprejemnik predvaja video v formatu mpeg-4, morate narediti naslednje nastavitve: transponder 11473 polarizacija je navpična, hitrost 22500. Če ta možnost ni na voljo, morate izbrati drugo hitrost (43200). Zdaj pa vseInformacije o namestitvi so znane, postopek nastavitve kanala NTV na satelitskem sprejemniku ne traja veliko časa. Oglejte si nastavitve satelitskega sprejemnika in izberite podpostavko, ki je odgovorna za nastavitev transkoderja. V tem meniju ročno izberite ali predpišite ustrezne nastavitve za kanal NTV in pritisnite gumb na daljinskem upravljalniku za začetek skeniranja. Na zaslonu televizorja na dnu zaslona se prikaže trik, ki je odgovoren za skeniranje na daljinskem upravljalniku. Strokovnjaki priporočajo, da seznam kanalov samodejno skenirate vsaka dva tedna.

  Samodejno iskanje

  Ko je gumb za skeniranje že pritisnjen, se na zaslonu prikaže gumb z možnostjo izbire vrste skeniranja. Glede na model sprejemnika se lahko imena menijskih elementov nekoliko razlikujejo. Na primer, ko pogledate, kako konfigurirati kanale satelitskega tunerja Openbox, bo v meniju prikazan poziv za "slepo iskanje", "samodejno iskanje" in "ročno iskanje".
  Avtomatsko skeniranje je primerno, ker ni potrebno vnašati parametrov transponderja, sistem bo samodejno prevzel vse transponderje, ki sprejemajo satelitsko anteno.

  Če iskanje ni prineslo rezultatov

  Se zgodi, da iskanje kanalov ni dalo rezultata, antena ne more predvajati in prikaže črni zaslon z vnesenimi pravilnimi nastavitvami. Najpogostejši problem je, da je antena sama po sebi slabo nastavljena. To je vredno preveriti, in najbolje je, seveda, da se vključite na tem področjupomoč v kateri koli fazi procesa namestitve in konfiguriranja satelitskega krožnika in sprejemnika. Prav tako lahko neodvisno preverite razpoložljivost kanala po meri za standarde DVB-S ali DVB-S2 MPEG-2 ali MPEG-4. Še vedno lahko preverite nastavitve za izbrani kanal, morda so bile zastarele informacije o satelitu, transponderju in njegovi hitrosti prvotno najdene. Veliko uporabnikov se zato sooča s problemom postavitve Inter kanala na satelitskem sprejemniku, saj se tako velika medijska skupina stalno razvija, narašča in spreminja. Vzporedno s temi procesi pa spreminja satelite za oddajanje. Tako se je zgodilo tudi v zadnjem času, sedaj je videti "Inter" lahko na dveh satelitih Astra 4A ali Sirius 5 z nastavitvami transponderja:
 • Frekvenca - 12399 MHz;
 • Polarizacija - V;
 • Hitrost - 27.500;
 • FEC - 3/4;
 • Standard /modulacija - DVB-S /QPSK.
 • Danes je postopek konfiguriranja "Inter" kanala na satelitih sprejemnika možen le na ta način in na noben drug način.

  Ustvarjanje seznama kanalov

  V navodilih za vsakega sprejemnika obstaja postavka o ustvarjanju seznama izbranih kanalov, ki so vsi opisani. Da bi šli na točko menija, kako konfigurirati kanale satelitskega tunerja Eurosky, v splošnem meniju poiščite "Channel Editor", nato pa "TV kanale" in izmenično pokažite na potrebno in najbolj zanimivo.

  V večini sprejemnikov, vključno s sprejemnikom Orton, lahko konfigurirate satelitske kanale z gumboma krmilne palice na daljinskem upravljalniku ali s pomočjo dodatnih barvnih kanalovtipke To močno poenostavi nastavitve. Vsa vprašanja o tem, kako konfigurirati kanale satelitskega sprejemnika, so izčrpana, zato je vredno skrbno pregledati navodila na točkah in začeti z namestitvijo satelitske antene.

  Sorodne publikacije