Usmerjevalnik Huawei B315S: Navodila, pregledi

Usmerjevalnik Huawei B315S je vsestranska rešitev, ki se lahko poveže z globalnim svetovnim spletom, ne samo z uporabo zvitega para in uporabo mobilnih omrežij. Ta okoliščina pa močno otežuje proces njegove konfiguracije. To je to, precej zapleteno na prvi pogled operacije in bo večinoma namenjeno temu materialu. Zagotovljen bo tudi podroben opis takšne omrežne naprave in podana bo povratna informacija lastnika.

Specializacija omrežnega vozlišča. Koncept

Osnova modela Huawei B315S je koncept poenotenja. Njegovo bistvo je, da poleg običajne in najbolj preproste povezave z internetom, ki uporablja protokol TCP /IP in sukani par, lahko uporabljate tudi različna mobilna omrežja. V slednjem primeru je povezovalna shema minimizirana in ni potrebe po izvedbi dragih napeljav. Zato je najbolje uporabiti takšen usmerjevalnik v primerih, ko je potrebno vzpostaviti majhno računalniško omrežje. Poleg tega je sestavljen iz žičnega in brezžičnega segmenta. Poleg tega je ocenjeni usmerjevalnik sposoben izvajati funkcije tiskalnega strežnika. Potrebna so vrata USB za to. Zato je mogoče ugotoviti, da je ta naprava namenjena pisarniški uporabi. Uporabite lahko tudi omrežno vozlišče, na primer v podeželski hiši.


Seznam dostave

Na Huawei B315S ni pritožb. Navodila, sklop oglaševalskih knjižic ingarancijski list je popoln seznam dokumentacije, ki jo je proizvajalec vključil na seznam dobav tega omrežnega vozlišča. Prvi dokument podrobno navaja zaporedje preklapljanja, konfiguracije in konfiguracije. V tem primeru igrajo pomembno vlogo tudi oglaševalske knjižice. Razpravljajo o glavnih značilnostih tega usmerjevalnika. Rok veljavnosti zakonske garancije je 1 leto.


V preostalem seznamu dobave tega prehoda je poleg njega proizvajalec vklopil napajalnik, niz posebnih zunanjih anten in računalniške žice.

Osnovni elementi usmerjevalnika

Brezžični prehod Huawei B315S-22 je na voljo v belem plastičnem ohišju. LED indikatorji se oddajajo na sprednji strani plošče. Njihovo imenovanje je naslednje:
 • Prva označuje prisotnost napetosti na vhodu naprave.
 • Drugi govori o možnosti izmenjave podatkov s svetovnim spletom. V tem primeru se podatki, če so svetlo modri, prenašajo prek omrežja 4G /LTE. V primeru modre barve - prenos informacij poteka v formatu 3G /UMTS, rumena - 2G /GSM. Tudi ta LED lahko postane zelena, če jo uporabljate z žično povezavo Ethernet.
 • Tretji indikator označuje brezžični segment računalniškega omrežja v formatu Wi-Fi. Če se neprekinjeno prižge, obstaja izmenjava podatkov, če utripa - poteka iskanje novih naprav. V primeru odklopa njegovo brezžično omrežje za standard Wi-Fi preneha delovati.
 • Četrta LEDkarakterizira delo vodilnega dela računalniške mreže. Neprekinjen sij tega elementa označuje prisotnost povezave in utripa - pri prenosu informacij. Ko je izklopljen, vodilni del omrežja ne deluje. Tudi ta LED označuje prisotnost WAN povezave (preklop v parih) in LAN (znotraj omrežja).
 • Peti indikator kaže prisotnost signala v celici. Če se prižge, je premaz tam. V nasprotnem primeru preneha delovati.
 • Na vrhu mrežnega prehoda sta dva gumba. Ena od njih vključuje napravo in je označena z Power. Druga omogoča aktiviranje WPS tehnologije.
  Na hrbtni strani ohišja je režo za kartico SIM, ki je skrita za odstranljivo prevleko. Podobno je lokacija dodatnih zunanjih anten skrita. Na voljo so tudi RJ-45 vrata za izvedbo vodilnega preklapljanja računalniških naprav in namenska vrata za povezavo stacionarnega telefona. To pomeni, da lahko tak usmerjevalnik služi kot mini PBX. Prav tako je v tem mestu izhod za priključitev napajalnika in celo USB vrata. Uporabite ga lahko za ustvarjanje omrežnega pogona ali za izvajanje lokalnega tiskalnega sistema. Poleg tega se na tem mestu ponastavi tudi gumb za ponastavitev na tovarniške nastavitve usmerjevalnika.

  Povezovanje z brezžičnim omrežjem. Nastavitev usmerjevalnika v tem primeru

  Zelo enostavno je povezati inNastavite omrežni prehod Huawei B315S-22 v tem članku. Njegovo konfiguracijo sestavljajo naslednji koraki:
 • Odstranimo pokrov na zadnji strani usmerjevalnika, ki se nahaja na reži SIM kartice (PIN je treba izklopiti in račun zapolniti). Namestimo ga. Postavite pokrov nazaj.
 • Sedaj morate odstraniti pokrov iz ohišja usmerjevalnika, ki se nahaja na režah za namestitev zunanjih anten. Mi jih namestimo.
 • Na dnu omrežne naprave ponovno napišite ime omrežja (privzeto je ta možnost označena s SSID) in geslo za povezavo (nahaja se takoj za KEY Wi-Fi).
 • Zdaj priključimo napajalnik in izvedemo napajalni sistem usmerjevalnika. Prehod namestimo na stalnem mestu uporabe. Vklopite ga. Po tem je potrebno počakati na dokončanje procesa inicializacije usmerjevalnika. Preverite pravilnost 123 in 5. LED. Vsi morajo nenehno sijati.
 • Zdaj aktiviramo tehnologijo WPS. Če želite to narediti, je dovolj, da prvič kliknete na isti gumb na zgornjem pokrovu rešitve. V tem primeru utripa LED №3. Nato na kateri koli napravi z Wi-Fi oddajnikom zaženemo postopek za samodejno povezavo z usmerjevalnikom WPS. V prihodnje bo povezava vzpostavljena brez sodelovanja uporabnika.
 • Z zagonom brskalnika in odpiranjem katerega koli vira informacij iz interneta preverite učinkovitost omrežja vozlišča.
 • Po temzadevna naprava je popolnoma pripravljena za uporabo.

  Uporaba povezovalnih paric za povezavo z internetom. Konfiguracija usmerjevalnika

  Huawei B315S varnostno kopiranje varnostne kopije omrežja je vrata, kot je RJ-45. Za njegovo uporabo morate izvesti naslednje manipulacije:
 • Prejšnja shema v prvi fazi ostaja nespremenjena.
 • Omrežni prehod mora biti v stanju izklopa.
 • Pridobimo žico od podjetja - ponudnika internetnih storitev. Njegov priključek je nameščen v univerzalnem LAN4 /WAN priključku.
 • Nato izklopite računalnik na katero koli drugo prosto pristanišče usmerjevalnika od LAN1 do LAN3 z uporabo vmesniškega kabla (vključenega v paket).
 • Vključite celotno montažno shemo in počakajte na dokončanje postopka prenosa vseh njegovih komponent.
 • Na računalniku zaženemo kateri koli brskalnik in ga uporabimo za naslov 1921688.1. Ta manipulacija inicializira postopek zagona čarovnika za nastavitev omrežja. Za vstop morate vnesti uporabniško ime in geslo. V vsakem od teh polj morate vnesti admin. V skladu z navodili slednjih določimo parametre povezave, ki jih lahko določimo v pogodbi za zagotavljanje omrežnih storitev.
 • Na koncu čarovnika za programiranje je usmerjevalnik skoraj popolnoma konfiguriran.
 • Napredno programiranje

  Med postopkom namestitve proizvajalec priporoča, da se Huawei B315S spremeni. To je treba storitiopravite naslednje operacije:
 • Z uporabo prej omenjene metode pojdite v meni čarovnika za namestitev na vašem računalniku.
 • Če znova izvedemo vse korake namestitve, gremo v okno problema značilnosti brezžične povezave. Tu nastavimo nove vrednosti, jih shranimo.
 • Zaprite čarovnika za namestitev. Zdaj je usmerjevalnik popolnoma pripravljen na proces delovanja.
 • Namestitev Wi-Fi povezave

  Najbolj optimalen način za povezovanje usmerjevalnika Huawei B315S je brezžično prenašanje podatkov Wi-Fi s samodejno identifikacijo WPS. Na prvi stopnji se pritisne gumb na zgornjem pokrovu usmerjevalnika. Drugi pa začne samodejno povezavo na računalniku, pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. Nato lahko prejemate in pošiljate informacije.
  ​​

  Stroški

  Precej drago omrežno vozlišče je Huawei B315S-22. Povratne informacije lastnikov še enkrat dokazujejo svojo precenjeno vrednost. Trenutno je mogoče kupiti za 7000-7500 rubljev. S funkcionalnega in tehničnega vidika je ta cena povsem upravičena. Za ta znesek lastnik prejme univerzalni usmerjevalnik, ki se lahko poveže ne samo z zvitim parom, ampak tudi z uporabo mobilnih omrežij. Prav tako lahko izvaja funkcije mini PBX in tiskalniškega strežnika ter omrežnega pomnilnika za shranjevanje informacij. Vse to dopolnjujejo zunanje prenosne antene. To pomeni, da je tak pristop k oblikovanju cen v tem primeru dovolj utemeljen.

  Ocene. Možne uporabe

  Edina pomembna pomanjkljivost je Huawei B315S. Ocene kotOpozorili smo že, da poudarjajo njeno precenjeno vrednost. Ampak glede na njegovo funkcionalnost, cena izgleda povsem upravičeno. Prednosti vključujejo zanesljivost, fleksibilnost, napredno komunikacijo in enostavnost namestitve. Isti usmerjevalnik lahko uporabite predvsem v pisarni. Lahko pa se uporablja tudi doma.

  Zaključek

  Vsestranska omrežna profesionalna naprava je Huawei B315S. Ta rešitev podpira brezžični standard Wi-Fi in ima 4 vrata RJ-45 za ustvarjanje vodilnega dela omrežja. Obstaja tudi ločeno pristanišče za vzpostavitev telefonske povezave s takšno stacionarno napravo. Druga pomembna značilnost te rešitve je razpoložljivost univerzalnega digitalnega priključka USB. Slednje lahko uporabite za povezovanje večnamenske naprave ali tiskalnika za ustvarjanje sistema za shranjevanje. To je, s tehničnega vidika, ta usmerjevalnik nima nobenih slabosti, da ima le prednosti in prednosti.

  Sorodne publikacije