Kardsharing - kaj je to? Način za shranjevanje gledanja satelitske televizije ali način gledanja satelitske televizije

Skupaj s pojavom satelitske televizije se pojavi tudi kartica. V določenem trenutku postaja tako priljubljena, da se nekatera medijska podjetja, ki se ukvarjajo s storitvami satelitskega oddajanja, začenjajo spopadati z njo. V sodobnem svetu se je ta boj nekoliko umiril, vendar pa mnogi uporabniki televizijskih satelitskih kanalov še naprej uporabljajo ta način gledanja. Torej, cardharing - kaj je čudež in kako je zakonit?

Kaj je?

Veliko vprašanih je vprašalo: "Kardsharing - kakšno posebno opremo ali program?" Nedvoumnega odgovora na to vprašanje ne moremo podati, ker je samo vprašanje napačno. Kardsharing je niz dejavnosti, ki omogoča odjemalcu, da si ogleda zaprte kanale satelitske televizije za zmerno plačilo. Torej odgovorite na vprašanje: "Kardsharing - kaj je" program? " - zagotovo lahko: ne!


Vendar to ni le oprema. To je poseben sistem, ki stranki pomaga s pomočjo posebne opreme ter računalniških in strežniških programov, nameščenih na odjemalskem računalniku, kot tudi na ločenem strežniku, da omogoči ogled zaprtih kanalov satelitske televizije.

Zgodovina njegovega videza

Kako je prišlo do delitve kartic? Kaj je sistem za dostop do satelitskih kanalov in kako je organiziran? O tem se pogovorimo malo kasneje. Doslejpojdimo globlje v zgodovino tega človeškega možganov. Takoj, ko se je pojavila satelitska televizija v Evropi, je obstajal problem dostopa do plačanih kanalov za prebivalce različnih držav. Z veseljem bi plačali stroške takšnega kanala, vendar so bile kartice dostopa razdeljene samo znotraj posameznih držav, prebivalci druge države pa so imeli dokaj težek način za nakup. In tukaj prihaja kartica. Kaj lahko pomeni izraz? Dve besedi, prva "kartica" pomeni "kartica", druga "delitev" pa pomeni "deliti".


To pomeni, da je uporaba uporabnikov interneta v različnih državah posredovala informacije o dostopnih kodah z uporabniki v drugih državah. Nobena finančna škoda v tistem času je nikomur ni prinesla. Toda postopoma se je kartsharing začel uporabljati znotraj držav, da ne bi plačal precej visokih stroškov mesečne naročnine za ogled kanalov ponudnika.

Kako deluje kartiranje?

Dejansko delo iger s kartami se ne razlikuje od dela običajne satelitske televizije. Samo ta niz je nameščen poleg internetnega strežnika. Kaj se zgodi, ko prejmete kodiran satelitski signal? Ponudnik posreduje ključ za nekaj sekund, kar s pomočjo kartice, ki je vstavljena v sprejemnik, omogoča dešifriranje tega signala. Ta ključ se nato posreduje strankam, ki so povezane s strežnikom. Po nekaj sekundah se operacija ponovi. Poleg tega je kartica vstavljena v sprejemnik, kupljeno na pravni podlagi, in ključ pride ven precej uradno. SS tehničnega vidika je vse opravljeno pravno. Za to vsebino pa obstaja vprašanje avtorskih pravic, ki se prenaša prek tega satelitskega kanala. Ponudnik, ki prenaša en kodiran signal, pričakuje, da bo na ta kanal priključen le en uporabnik. In podjetja, ki uporabljajo cardsharing lahko prenese te vsebine na tisoče, in včasih na deset tisoče strank, zaradi česar ponudnik finančno izgubo. Zato se satelitski ponudniki borijo proti karticam.

Nastavitve satelitov

Vprašanje, kako konfigurirati cardharding, je precej pogosta pri začetnih uporabnikih take storitve. Običajno to storitev zagotavlja tehnična podpora strežnika. S čim začnete nastavitev Kardsharing?
  • Prva je nastavitev antene po azimutu in višini do zahtevanega satelita. Običajno vsak satelit oddaja številne brezplačne kanale, ki vam omogočajo, da preverite, kako je bil čitalnik kartic nastavljen na satelit.
  • Naslednja stvar je, da se sprejemnik strinja z računalnikom. Ne samo, da je to poseben kabel, ki povezuje sprejemnik z računalnikom, ampak tudi nalaganje programske opreme, ki omogoča prenos zaprtih kanalov.
  • Izbrani paket satelitskih kanalov je plačan in lahko začnete gledati satelitsko televizijo.
  • Pravne nianse

    V nekaterih državah se država zanaša na vprašanje uporabe kartiranja. Na primer, lastnik velike hiše države hočepriključite več televizorjev na enega ali drugega ponudnika. Ponudnik pa poskuša omejiti uporabo vsebine na en televizor ali jo zaračunati za dodatno plačilo. Potem gre stranka do kartice. Toda širjenje cardhunting običajno konča z državo, saj kršitve pravic intelektualne lastnine.

    Sorodne publikacije