Grafična kartica GTX 470: Funkcije, primerjava z analogi in pregledi

Da bi izboljšali specifikacije izdelka in ga naredili bolj posodobljenim modelom, NVIDIA zelo skrbno deluje na celovitosti svojega sistema. Strokovnjaki izračunajo ne le ekonomsko primernost, temveč tudi izvajanje, estetiko in slog. Zaradi tega je obdobje med predstavitvami nove serije zelo dolgočasno in staro približno dve leti. In v svetu računalniške tehnologije je to veliko obdobje. Na svetu je GeForce GTX 470 zamujala. Sprva, razvijalci dolgo ukvarjajo z izboljšanjem arhitekture, potem je bil proces zaostril zaradi nenadoma naletel na težave v proizvodnji. Toda grafična kartica GeForce GTX 470 bi morala biti primer visokotehnološkega razvoja.

Predstavitev modelov

Predstavitev novih modelov sestavnih delov je potekala leta 2010. Poleg GTX 470 so razvijalci predstavili še en model - GTX 480. Ob predstavitvi nove serije je javna predstavitev dveh naprav hkrati že običajna. Tradicionalno je vedno bolj priljubljen en model. Tako se je zgodilo v tem paru - GTX 470 je samozavestno vstopil v voditelje.

Strokovnjaki so takoj opazili Fermi, ki je najnovejša arhitektura v zgodovini računalništva na GPU. To kaže, da zmogljivost trenutnega čipa prikazuje polno moč nove naprave. V resnici pa je uspešnost te različice dvakrat večja kot pri modelih prejšnje serije. Tudi sodobni Cypress zaostaja za tem pol časa. Seveda je bilo vprašanje prevečpregrevanje Vendar pa je uporaba 40 nm tehničnega procesorja prispevala k dejstvu, da je bil indeks skoraj enak podobnim napravam. Razlika v toplotnem paketu je enaka razliki v številu tranzistorjev.

Posebne značilnosti

V izdelavi GeForce GTX 470 so razvijalci zgradili veličastne načrte. Grafična kartica bi morala biti CUDA 512 procesorja. Da pa bi naprava delovala bolj harmonično in združevala visoko zmogljivost z dobrim toplotnim ravnovesjem, so se razvijalci odločili za namestitev drugega procesorja. Sprememba je bila tudi posledica povečanja proizvodnje resnično delujočih žetonov.

Toda tudi tako obsežne spremembe v glavni komponenti niso močno vplivale na stroške grafične kartice kot celote. Mimogrede, posebnost adapterja je razpoložljivost resnično visoke cenovne kategorije in posledično nedostopnost za mnoge uporabnike. Precej nenavadno dejstvo je, da je takšen kazalnik, kot je frekvenca pomnilnika v obravnavanem modelu, veliko nižji kot pri manj produktivnih analogih. Grafična kartica GTX 470 ima visoko pasovno širino. Vendar pa je ta možnost nekoliko omejena zaradi dejstva, da so v napravo nameščeni hitri čipi.

Korak naprej

In GTX 470 in analogne grafične kartice - model 480 - podpirajo najnovejše različice programske opreme, ki je odgovorna za kakovost grafike. Da, oba modela sta dobro sprejeta s programsko opremo DirectX 11. Edini problem je, da če prejšnji model Evergreen ni mogel pokazati vse svoje moči, potem z izdajoTa serija se ni spremenila. V tem trenutku praktično ni takšnih iger, ki bi lahko razkrile vse značilnosti grafične kartice. Zelo redki primeri, ko je bil podprt novi programski vmesnik programa. Seveda pa tehnologija ne stoji na mestu in vse več je projektov, ki zahtevajo takšen grafični adapter.
Lahko rečemo, da je NVIDIA naredila nekaj korakov pred časom. Strokovnjaki, ki razvijajo model, naj bi dolgo časa ohranili priljubljenost komponent, zato je bila posebna pozornost namenjena GPGPU. Tudi danes bo ta pristojbina zagotavljala kakovostno grafiko številnih iger, kar nakazuje pomembnost uporabe dela in danes. Že nekaj let bo grafična kartica zagotovo "povlekla" vse novosti v igri.

Organizacija grafičnega sistema programske opreme

Nvidia GeForce GTX 470 ima čip, ki ima grafično arhitekturo GF 100. V procesu izdelave komponent in testiranja delovnih modelov so razvijalci prišli do zaključka, da je treba zapustiti skalarno zasnovo. Skalarna arhitektura učinkoviteje uporablja računalniške vire kot tradicionalni vektor. Toda zaradi uporabe tega modela se podjetju ni uspelo izogniti nekaterim omejitvam.


Univerzalni procesorji

Spremembe vplivajo na univerzalne procesorje. Zdaj so združeni v več velikih blokov. GT200 je imel tudi podobne skupine. Imenovali so TRS. Vsa dela so jim dodelili z grafiko, saj so bili bloki vključeniustreznih komponent. Edina stvar, ki ni tam, so bloki rasterizacije. Da pa bi proizvodnja postala cenejša in GTX 470 postala bolj dostopna povprečnemu uporabniku, je podjetje začelo izdajati napravo s spremenjenimi ali odklopljenimi podobnimi bloki. V prejšnjih modelih je blok vključeval tri SM, 8 teksturnih blokov in predpomnilnik. Slednji je bil prvi nivo s spominom šestnajst kilobajtov. Sodobno enoto sestavljajo:
 • Raster Engine;
 • štiri SM (vsaka ima svoj predpomnilnik);
 • teksturni bloki.
 • Na čipu so samo štirje takšni bloki in uporabnik v agregatu lahko dobi trideset in dva piksla na uro.

  Pretočni večprocesorji

  Glede pretoka večprocesorjev lahko rečemo, da je napredek tukaj očiten. Na predstavitvi Nvidia GTX 470 so mnogi strokovnjaki ugotovili, da je računalniški modul postal bolj zapleten in neodvisen. V prejšnjih različicah je bilo osem Stream procesorjev in dve posebni enoti za posebne funkcije. Toda zdaj razvijalci so uravnotežene svoje razmerje. Vsaka naprava vsebuje:
 • štiri posebne izvršilne enote SFU;
 • trideset dve jedro CUDA;
 • Šestnajst obremenitev /skladiščenje.
 • Ti procesorji tretje generacije vključujejo več teksturiranih procesorjev in skupnega pomnilnika. Slednji zagotavlja strojno delitev poligonov na manjše dele. Ta ureditev teksturnih procesorjev in predpomnilnika v večprocesorju je družbi NVIDIA omogočila učinkovitejše delovanje tega modela. Aktivno delo na arhitekturi je vodiloza povečanje frekvence grafičnega vmesnika, kot tudi za povečanje pomnilnika druge ravni. Navsezadnje je to zadnji parameter, ki je potreben za zagotovitev procesa teksturiranja.

  Skupni pomnilnik

  Da bi dosegli optimalno dodelitev pomnilnika, so razvijalci ugotovili, da je treba uvesti nov model predpomnilnika L1. Zdaj, od skupne količine pomnilnika, uporabljen le tisti del, ki je potreben za reševanje določene naloge.
  V prejšnjih različicah je bil spomin šestnajst kilobajtov. Ampak zdaj, da bi dodelili del za proces, je bil povečan na šestinšestdeset kilobajtov. V primeru, da je naprava preobremenjena in izvede več fizičnih izračunov, bo Nvidia GTX 470 dodelila štirideset osem kilobajtov njihovega celotnega obsega. Prav tako jih adapter razdeli na L1. Dobra odločitev ekipe razvijalcev je bila tudi, da se pri večkratnem ponavljanju določenega procesa informacije o njem shranjujejo v splošni pomnilnik. Ukaz v prihodnosti traja veliko krajši čas. Zelo koristno je povečati predpomnilnik L2 trikrat. Za GPGPU je zelo priročno. Vsekakor lahko rečemo, da je bitka GTX 470 proti modelu AMD dobila podjetje NVIDIA, saj je proizvajalec v primerjavi s podjetjem-konkurentom šel daleč naprej.

  Tesselacijski proces

  Teselacija je dosledno polnjenje dvodimenzionalnega prostora z enakimi podrobnostmi brez praznih območij in prekrivnih površin. Ta avtomatiziran proces je ključ do druge naprave - Radeon HD 5000. Ampak tukaj je GTX 470(značilnosti te grafične kartice glede na ta parameter) presegajo konkurenta. Grafični adapter NVIDIA ima najboljše možnosti za izvajanje algoritma. Ker plošča podpira najnovejši DirectX 11, je na voljo poseben "premik". To so enote z veliko teksturo. To pomeni, da lahko rečemo, da bo vsak piksel znotraj te teksture določil višino. To pomaga, da je slika bolj jasna, realistična in podrobna. Zato je tessellacija v grafični napravi še posebej pomembna, saj je en poligon sestavljen iz množice elementov. Uporabljena tehnologija ne sodeluje z "preslikavami". Medtem ko lahko izvajate te procese, lahko hkrati dosežete neverjetne rezultate. Celotna slika bo izgledala takole: vrhovi poligonov bodo premaknjeni na določeno razdaljo navzgor ali navzdol, kar zagotavlja podobnost sistema z modelom, ki je podan na zemljevidu prostora.

  Prednostne značilnosti

  Glavne prednosti tega grafičnega adapterja je mogoče pripisati:
 • Nizka raven poligonalnosti. To pomeni, da bo pri izdajanju kakovostne slike z ustreznimi odsevi in ​​sencami uporabljena minimalna količina sredstev.
 • Visoka hitrost nalaganja modelov v spomin na plošči.
 • Ni potrebe po prenosu in raztovarjanju predmetov, ki imajo drugačno raven podrobnosti.
 • Povečanje prilagodljivosti. To omogoča dejstvo, da se vsi računalniški procesi izvajajo neposredno na sami karti.
 • Največnatančno kartiranje sistema s zemljevidom pristranskosti. To je mogoče ob prisotnosti računalniške moči, ki je popolnoma sproščena. Ta funkcija je močno vplivala na geometrijsko zmogljivost, kar potrjuje besede uporabnikov o izboljšanju obdelave kompleksnih grafičnih algoritmov s strani računalnika.
 • User Reviews

  Opazne razlike so občutili uporabniki, ki so kupili ta grafični adapter za udobno igro. Mnogi pravijo, da je po namestitvi plošče postalo realno izbrati najboljše nastavitve v nastavitvah igre. To je zagotovilo ne le kakovostno sliko, temveč tudi optimizacijo vseh procesov - program ni visel, kar je omogočilo maksimalno udobje. Toda to je bilo pomembno že v začetku leta 2010. Danes je AMD ponovno na vodilnih mestih. Računalniški velikan je stopil naprej s tehnologijo, ki sodobnim igralcem ponuja praktično neomejene možnosti. Konkurenca med podjetji se še poslabša s sprostitvijo vse bolj izpopolnjenih igralnih izdelkov, ki zahtevajo bistveno izboljšane nastavitve grafičnega adapterja. Vendar pa NVIDIA ne zaostaja in soočenje GTX 1050 proti RX 470 je dobilo nov zagon.

  Podpora za tehnologijo 3D Vision

  Priljubljena je tudi podpora 3D tehnologiji. AMD je takoj vzel ta trend in prevzel izvajanje ustreznih točk in programske opreme, ki podpira stereoskopsko sliko. Stalna konkurenca v tem sektorju je prispevala k boju drugih modelov - RX 470 vs GTX 1060 3GB. Podprta in pregledana je 3D tehnologijamodel Seveda, GeForce GTX 470 resnično škodi zmogljivosti grafične kartice, vendar je izkušnja igranja ali gledanja filma na velikem zaslonu preprosto neprimerljiva. Razvijalci podjetja bi lahko šli še dlje, vendar so usmerjeni predvsem v svojega uporabnika. Konec koncev, zakaj ustvariti nove napredne tehnologije, če so nejasne ali ne potrebujejo glavne ciljne publike? In NVIDIA, mimogrede, ima celoten oddelek, ki dela z najbolj znanimi razvijalci iger. Podjetje se redno prilagaja in prilagaja najbolj uspešnim in priljubljenim projektom med uporabniki. Strokovnjaki želijo uporabnikom pokazati, koliko grafike lahko spremenite pri namestitvi grafične kartice. Tudi v bitki GTX 1060 proti 470 različici Radeona je NVIDIA zmagala le zaradi usmerjenosti uporabnikov. Ta pristop bo podjetju omogočil, da zavzame vodilni položaj v prihodnosti.

  Hladilni sistem

  Podjetje je vedno skrbelo glede kakovosti hladilnega sistema. Zdaj pa v soočenju z GTX 1060 3GB vs 470 (različica Radeon) je eden od odločilnih dejavnikov prav zagotavljanje kakovostnega hladilnega sistema. Razvijalci, ki zagotavljajo zadostno hlajenje, ponujajo namestitev specializiranega hladilnika. On je bil v času izdaje grafičnega adapterja najmočnejši od takih modelov. In ker je bila uspešnost odbora na višini, je bila taka odločitev zelo primerna. Zunanjost elementa prav tako spominja na turbino, vendar ima številne specifičnerazlike Osnova konstrukcije je mehanski okvir, na katerem je fiksiran polimerni premaz. Vsa toplotna energija, ki se oddaja med procesorjem, se absorbira s posebnimi termičnimi linijami. To so tisti, ki prenašajo toploto na okvir. Previsoke temperature iz čipa odvzemajo cevi. Cev ima pet kosov in so neposredno priključeni na sam čip. Tak sistem, ko so cevi v stiku s čipom, je narava hladilnega sistema procesorja. Tako bo delo komponente bolj produktivno. Kot smo že omenili, razvijalci podjetja posebno pozornost namenjajo hladilnemu sistemu, ki bo kmalu opazen v boju proti RX 470 vs GTX 1060.

  Game test

  Kakovost grafičnega adapterja vpliva na udobje igre. V igrah je bolj verjetno, da se primerjajo z modeli konkurentov:
 • Battlestations: Pacific. Tukaj GTX 470 ni samo konkurent, AMD, Radeon 5850, temveč tudi njegov GTX 480. Čeprav je razlika med njimi z minimalnim FPS nepomembna, pa se z večjo ekspanzijo ta razlika že opazno povečuje.
 • Kronike Riddicka: napad na Dark Athena. In še enkrat, model zaostaja za 480 in za precej dvajset sedem odstotkov. To je le pet odstotkov od Radeon HD 5850 na najmanjši FPS.
 • ​​
 • Call of Juarez: Bound in Blood. Tukaj so številke približno enake, vendar vodje AMD-ov model izvlečejo.
 • Batman: Arkham Asylum. Še enkrat, GTX 470 je na koncu seznama. Tudi grafični adapter z overclockingom ne more doseči konkurenta in GeForce GTX 480.
 • Call ofDolžnost: Modern Warfare 2. V tem primeru (zaradi vključitve anti-aliasing), model teče okoli minimalnega FPS Radeon HD 5850 Radeon HD 5870. Toda njegov brat še vedno ni uspel dohiteti.
 • Crysis: Warhead. Model NVIDIA prikazuje najboljšo zmogljivost v preprosti nastavitvi. V primerjavi s podjetjem-konkurentom se razlikujejo za dvanajst odstotkov.
 • Videz

  NVIDIA ne izdaja svojih tradicij. Grafični adapter je pakiran v gosto škatlo z rumeno-črnim odtenkom za podjetje. Kot bi moralo biti, mora vsebovati informacije o vseh značilnostih. Na kratko, paket opisuje tudi vse tehnologije, ki so bile uporabljene pri razvoju grafične kartice. Informacije o škatli iz tega modela poročajo o teselaciji, OpenCL, DirectX 11 NVIDIA 3D Vision, CUDA, Physx.
  Vsebina paketa (poleg samega adapterja) vključuje navodila, par Molex adapterja za 6-pin PCI-E priključke, ki se uporabljajo za zagotavljanje rezervne energije, DVI /D-Sub adapterjev in mini-HDMI /HDMI gonilnik. Opazite lahko tudi disk, ki vsebuje predstavitve različnih programov, ki pomagajo pospešiti različne izračune in algoritme. Grafična kartica je skromna in minimalistična. Za razliko od svoje sestre GTX 480 so toplotne cevi skrbno skrite pod ohišjem. Plošča ima dokaj majhne dimenzije - le štiriindvajset centimetrov. Miniature vam omogoča namestitev dela v večini primerov.

  Sorodne publikacije