Dober zaslon laptop: nasveti za izbiro

Oči - to ni le ogledalo duše, ampak tudi eden najpomembnejših organov čutov, odgovoren je za dojemanje vizualnega dela sveta. Preden se je računalnik pojavil, je moški prejel tri četrtine informacij natančno skozi oči. Zdaj je to razmerje naraslo na skoraj 100%: gledamo novice, beremo, sledimo video vsebini na "Utube" - vse to se zgodi s pomočjo računalnikov. Udobje zaznavanja je v mnogih pogledih odvisno od kakovosti slike in ta lastnost je postala ena najpomembnejših tako za namizne kot za mobilne naprave, v našem primeru pa za prenosnike. In vprašanje, kateri zaslon je boljši za prenosni računalnik, je več kot pomemben. Če pogledate po polici običajne računalniške trgovine in sami določite modele, ki so svetli, kontrastni in na splošno visokokakovostni zasloni, bodo vsi bodisi v premium sektorju ali na vrhu srednjega cenovnega segmenta.


Za razliko od pametnih telefonov, se matrica prenosnih računalnikov ne mudi, da bi postala cenejša in da predstavljajo večino stroškov naprave. Na primer, najboljši laptop z zaslonom na dotik in izjemno kakovostjo zaslona je vreden ducat vodilnih telefonov znanih blagovnih znamk. Seveda je težko pustiti samega na enem samem zaslonu, visoki stroški pa proizvajalcu nalagajo dodatne obveznosti. To pomeni, da je prenosni računalnik z dobrim zaslonom v večini primerov tudi produktivna naprava. Torej je izbira tehnike takšnega načrta ravno v skladu s kakovostnimi značilnostmi zaslona,narediti napako in kupiti "zavora" naprava je precej težko. Poskušali bomo razumeti to vprašanje in določiti nekatere najbolj inteligentne modele z visokokakovostnimi matrikami, ki so prejele visoko strokovno presojo in množico pozitivnih povratnih informacij od uporabnikov. Prav tako določite, kateri zaslon je boljši za prenosni računalnik in kaj naj bo pri nakupu naprave najpomembnejši.


Težave pri izbiri

Dobra polovica prenosnih računalnikov v proračunu in srednje proračunskih sektorjih je opremljena s klasičnim gospodovim kompletom: 156-palčni zaslon, TN-matrika in 1366-spin več kot 768 pik. Zdi se, da je napredek v tej kategoriji preprosto prenehal. To pomeni, da procesorji postajajo hitrejši in močnejši, grafične kartice razčlenijo najbolj zapletene 3D pokrajine, zmanjšajo dimenzije, vendar je matrika žigosana po isti tehnologiji kot pred ducatimi leti. Seveda, v srednjem proračunu obstajajo in v bonusu se za pravilo vzame več kakovostnih prikazov z novimi dosežki. Zato se postavlja vprašanje: "In kakšen tip zaslona je boljši za prenosni računalnik?". TN matrike so že dolgo zastarele in jih danes ne upravičujejo celo igralci, ki kričijo o ekskluzivnem odzivnem času.

Tip zaslona (matrica)

Sodobni zasloni IPS so naredili korak daleč naprej in so bili zadovoljni ne le s kakovostnimi slikami, ampak tudi z minimalno zakasnitvijo v okviru. Nekatere tehnologije so s časom odziva popolnoma prehitele zloglasno TN-matrico (hi iz »Samsung«).
Ni najboljši način za prikazovanje in prikazovanje OLED. Ta tehnologija je obetavna, vendar še vedno tako daleč od ideala, da je beseda "boljši" tukajbo neprimerno. Ja, obstajajo izvirni modeli z odlično sliko na izhodu, vendar je to precej izjema in zelo visoka vrednost kot pravilo.
Najboljša vrsta zaslona za prenosni računalnik, strokovnjaki menijo matriko, ki temelji na IPS tehnologiji. To je praktično dobro v vsem in obenem je povsem ustrezen strošek. Torej za iskanje po prenosnem računalniku z najboljšim zahtevanim zaslonom na IPS-matrici. Poleg tega je izbira modelov z zasloni na tej tehnologiji najbogatejša.

Mat ali sijajni zaslon

Nedvoumen odgovor na vprašanje, kateri zaslon prenosnega računalnika je boljši - mat ali sijajni - ne, ker je vse odvisno od vaših osebnih preferenc in od tega, kje se bo laptop uporabljal. In seveda ima vsaka pokritost svoje prednosti in slabosti.
Sijajni zaslon (desno na sliki zgoraj) pošlje zelo dobro sliko: barvo, nasičenost in barva barve na splošno, vendar skoraj popolnoma izgubi vse te lastnosti, ko vstopa v žarke svetlobe. Mat premaz (na levi) ščiti pred takšnim bleščanjem, vendar se slika na izhodu nekoliko ohladi in zatemni. Torej, če vam je ljubše delati v naravi ali v svetlo osvetljenem prostoru, je bolje, da se ustavite na mat zaslonu, v drugih primerih pa izberete sijajni.

Dovoljenje

Najboljša ločljivost zaslona prenosnega računalnika je Full HD ali 1920 x 1080 slikovnih pik, dobite ga lahko le z visoko kakovostno matrico. Nebesno neumorno utripala podobo Full HD-sourcing v proračunskih modelov, in tam se izvaja tako slabo, da je bolje že \ tOglejte si bolj običajno HD-različico.
In to še enkrat potrjuje, da zvezki ne delujejo za dober zaslon v proračunskem segmentu. Obstajajo redke izjeme pri izgubi zmogljivosti, toda v tem primeru je vse, kar bo prenosni računalnik sposoben, prikazati fotografije in zagnati tetris. Nato razmislite o posebnih modelih prenosnih računalnikov z dobrim zaslonom, ki so vsebovali kvalitativno komponento in uravnoteženo razmerje med ceno in donosom.

HP Pavilion 15-cc005ur

To je zelo zanimiv model znane blagovne znamke. Ta prenosni računalnik z dobrim zaslonom bo v veliko pomoč ne le v pisarni, ampak tudi v prostem času. Predstava se ujema s precej ostrim procesorjem iz tretje generacije i37100U, grafika pa je ležala na rampi pospeševalnika Intel HD 620
.
Šest gigabajtov RAM-a je več kot dovolj za stabilen operacijski sistem, kot tudi za zagon srednjih iger. Shranjevanje podatkov je vključeno v trdi disk z zmogljivostjo 1 TB, kar bi moralo zadostovati za večino potreb. Iz vizualnega dela tega prenosnika z lepim zaslonom je vse lepo. 156-palčni zaslon z IPS-matrico in Full HD-upshot daje odlično sliko. Zaslon ima matiran zaključek, tako da se lahko prenosni računalnik z enakim uspehom uporablja tako doma kot na ulici na sončen dan. Za kakovost slike sama po sebi ne trdi: svetla, sočna, kontrastna in resnična.

Približna cena modela - približno 35000 rubljev.

Lenovo IdeaPad 510s 13

To je kompaktna in relativno poceni naprava, če so bratje mlajšis procesorjem Intel i3. Najdražji, pa tudi visoko zmogljivi čip i7 bo stalo dvakrat dražje. Grafika ustreza zelo pametnemu pospeševalniku HR 620 - hladen in ekonomičen.
Naprava je dobila 133-palčno diagonalo za ultrabook in odlično matriko IPS, ki ustvarja čudovito sliko v resoluciji 1920-ih let 1080 slikovnih pik. Ni svetlobe, kontrasta in kotov gledanja. Pokritost zaslona je zamrznjena, tako da lahko varno vzamete napravo za sprehode in izlete. Poleg tega prispeva k dostojnemu trajanju baterije in precej skromnim dimenzijam prenosnika z majhno težo (debelina 19 mm, teža - 16 kg). Ocenjeni stroški modela - približno 36000 rubljev (i3).
Xiaomi Mi Notebook Air 13
Model privablja uravnoteženo razmerje med ceno in zmogljivostjo. Strošek prenosnega računalnika je upravičen zaradi privlačnega "polnjenja", enostavnosti naprave in seveda odlične slike. Najbližji konkurenti od znanih proizvajalcev začeti z oznako 60-65 tisoč rubljev, in tukaj imamo 50 z več kot tisoč za mlajše spremembe.
Od leta 2017 so modeli opremljeni s procesorji novejše generacije jezera Intel i5 Kaby 7200U. Grafični del je že diskretna grafična kartica serije Nvidia GeForce 940MX. Obstajajo tudi spremembe MX150. So precej bolj ekonomične in produktivne, vendar so dražje.
8 GB RAM-a z glavo je dovolj, ne le za povprečne potrebe in delovanje operacijskega sistema, ampak tudi za igre. Seveda, glede visokih grafičnih nastavitev, zlasti vsodobnih aplikacij jezika ne gre, vendar lahko igrate brez težav in v povprečju.

Posebne lastnosti prenosnega računalnika

Prav tako je zadovoljen s trdim diskom. Model je dobil oster 256-gigabajtni SSD pogon, ki brez težav digestira vse, do česar ga potisnete, in zelo hitro - do 3 GB /s. Če količine niso dovolj, je mogoče namestiti navaden pogon trdega diska do 2 TB. Kar zadeva vizualno komponento, 133-palčni zaslon prikazuje osupljivo sliko na prevrnitvi Full HD. Slika na izhodu postane jasna, svetla, bogata in naravna. Slednji je v veliki meri prispeval k sijajnemu premazu. Seveda, na sončen dan na takem zaslonu ne boste delali, ampak zaradi izjemne slike lahko najdete senco. Približna cena modela je približno 55000 rubljev (i5 /MХ150).

Apple MacBook Pro 15

No, kot vedno, so "jabolčne" naprave povsod daleč pred planetom. Model se lahko upravičeno šteje za kralja ultrabuck, vendar je njegov strošek primeren - kraljevski. Za denar, ki ga vpraša proizvajalec, lahko zberete zelo dober igralniški namizni računalnik in zaradi nakupa proračunskega prenosnega računalnika za delo iz hiše.
Vendar, če ste pomemben oboževalec izdelkov Apple in cenite res dobre stvari v vseh pogledih, potem je nakup vreden tega. Primer prenosnika je drugačna "živina" in skromna teža, zaradi česar na vlakih sploh ni obremenjujoče. "Polnjenje" naprave je vseeno: najnovejša Intelova generacija i7 hitrega SSD-pogona za 256 GB, 16 GB pametnega pomnilnika in diskretne grafične kartice "Radone"serija Pro 450. Podoben nabor čipov je mogoče poimenovati čim več za ultrabook. Tako lahko prenosni računalnik zažene karkoli in pri maksimalnih grafičnih nastavitvah. Prav tako je treba omeniti, da je tako pomemben dejavnik pri tem časovnem času hlajenja. Tu se uresničuje na zelo visoki ravni. In tudi z maksimalno obremenitvijo naprava ne bo zažgala kolen ali zahtevala posebne blazine.

Značilnosti modela

Značilnosti zaslona "Macbuck" se lahko štejejo za standard. Z diagonalo 154 palcev ima režo od 2880 do 1800 slikovnih pik, kar daje zelo podrobno sliko. Vse druge funkcije so polne funkcij: visoka svetlost, kontrast in podpora tehnologiji DCI-P3. Izhod daje podobi izjemne kakovosti, ki bo poskrbela tudi za najzahtevnejše uporabnike. Model se ponaša z drugimi nič manj pomembnimi lastnostmi: USB-priključek s podporo za Thunderbolt, sodobni video in avdio vmesniki ter polnjenje po zraku. Občuduje tudi trajanje baterije naprave. Tukaj je skoraj dvakrat višja kot prej omenjeni konkurenti. In to kljub ultrathin primera v 16 cm in teža 18 kg Približno strošek modela - približno 150 tisoč rubljev.

Če povzamemo

Pri izbiri prenosnega računalnika z dobrim zaslonom ni treba kupiti zmogljive naprave, če tiskate besedila, risate diagrame in gledate filme v prostem času. To vam bo prihranilo levji delež denarja za procesor, grafično kartico in RAM. Podobnovredne različice lahko najdete v srednjem cenovnem segmentu tisoč za 20 rubljev. Ampak, če želite vsestranski prenosni računalnik, ki lahko opravlja veliko nalog in se ne prilegajo pred težavami, in poleg odlične vizualne komponente, boste morali dati vsaj 30 tisoč rubljev. In kot smo že omenili, v proračunskem sektorju načeloma ni kvalitativnih matrik, zato IPS tehnologije ne bi smel zamikati, kupiti 10 tisoč laptop in pričakovati dobro sliko od njega.

Sorodne publikacije