Everest (AIDA64): Kaj je, zakaj ga morate uporabiti

Seveda je velika večina uporabnikov slišala za edinstveni program Everest. Ampak daleč od vsakogar si predstavljajo, kaj je sposoben. Poleg standardnih orodij je predlagano, da se uporabi veliko dodatnih sredstev, ki jih lahko uporabijo isti overlokerji (uporabniki, ki poskušajo razpršiti "železo" s programsko ali fizičnimi sredstvi).

Kaj je bil prvi program Everesta? Aplikacija sama od izdaje v svoji prvotni različici (in zdaj jo bomo upoštevali) je postala neke vrste merilo za diagnozo kateregakoli računalniškega sistema in prejem pomembnih informacij o vseh komponentah, ki so nameščene na matični plošči.


Sprva pa je imel program Everest precej omejene zmogljivosti, kljub temu pa je uporabniku zagotovil takšne podatke o procesorju, RAM-u, matični plošči in še veliko več, o čemer uporabnik ni mogel sanjati. V tem času so lastna sredstva sistema Windows zagotavljala kratke in nesmiselne informacije.

Glavne značilnosti programa

Glavna stvar, ki se je takoj posvetila navadnim uporabnikom in strokovnjakom za vzdrževanje računalniške tehnologije - razpoložljivost informacijske enote za vsako napravo. Poleg tega je tukaj vse podrobne informacije o stanju naprave v trenutnem času (CPU temperatura, pomnilniški zagon itd.).
V tistem času o informativnosti se je program štel za prvega v oceni. Microsoftova orodja za njihtakšne informativne vsebine niso imeli, zdaj je nimajo. Tukaj lahko tudi v glavnem oknu vidite informacije o ravneh predpomnilnika (L1 L2) in ocenite zmogljivost procesorja, tudi vzporedno "Task Manager".


Everest za Windows 8 in druge različice v sedanji obliki

V preteklosti program ni več na voljo. Seveda lahko najdete njeno izvirno različico, a zakaj? Zdaj se najpogosteje uporabljani pripomoček, nadgrajena različica Everesta, imenuje AIDA64. V njem je toliko, da si ga ni mogoče predstavljati. Program Everest za računalnik je pridobil nekaj novega. Postala je sposobna analizirati stanje sistema na ravni vgrajenih komponent tako globoko, da se lahko zdijo prejšnje različice, kot pravijo, otroške drobne.
Da bi razumeli popolnost vprašanja, da bi opisali vse, kar je, ni vredno. Samo namestite pripomoček v računalnik in ga preizkusite. Ostaja dejstvo, da so ostale osnovne informacije o vseh nameščenih napravah. Vse funkcije se spremljajo v realnem času. Ampak tukaj so njihove nianse. V svoji sedanji obliki ponuja Everest več priložnosti za overlockerje. To je dovolj, da gredo na računalnik nastavitve in napajalniki, kot si lahko takoj videli stopnjo razvoja laptop baterije. Poleg tega lahko skupaj s pregledovanjem licenc za Windows ugotovite kritične temperature, ki lahko prenesejo procesor.
Nič manj zanimiv je del diagnostičnega monitorja, ki vam omogoča, da izvajate približno štirideset testov in umeritesliko To naredite tako, da uporabite zavihek storitve, ki prej ni bil na voljo.

Kratek povzetek

Preostalo je dodati, da lahko osnovni test ugotovi vzroke za pojavovanje zaslonov smrti, katerih pojav je povezan z nestabilnim vedenjem operacijskega sistema. Nenazadnje nihče ne prepoveduje stresnega testa procesorja in grafičnega adapterja. Res je, v tem primeru morate biti zelo previdni, da ne preobremenite glavnih elementov računalnika do skrajne stopnje, potem pa jim ne bo uspelo. Program seveda tega ne bo storil. Toda v šibkih sistemih se lahko posledice takšnega preverjanja neugodno prizadenejo.
In še ena točka: po izvedbi vseh testov lahko uporabite razdelek statistike, ki bo vseboval najbolj popolne informacije o delovanju računalnika ali obnašanju katerekoli "železne" komponente. Vendar pa je osnovno vprašanje le, koliko povprečni uporabnik potrebuje takšne informacije. Ohraniti program na računalniku brez posebne potrebe v tem primeru se zdi popolnoma brez pomena. Čeprav kdo ve, kdaj in v kakšnih okoliščinah bo morda potreben

Sorodne publikacije