Kako nastaviti televizor doma. Nastavite kanale na televizorju

V okviru tega člena bo predstavljen postopen algoritem za postavitev televizije. S polnim izvajanjem nadaljnjih smernic ne bo težko izvesti tega dokaj enostavnega postopka.

Splošni postopek

Postopek konfiguriranja vsakega sodobnega multimedijskega sistema je sestavljen iz naslednjih glavnih korakov:
 • Razpakiranje. Razstavljanje specializiranih transportnih omaric. Popolna montaža naprave. Preklapljanje
 • Omogočanje multimedijskega centra. Nastavitev osnovnih parametrov.
 • Zažene iskanje razpoložljivih kanalov. Po potrebi uredite seznam. Shranjevanje rezultatov.
 • Konfigurirajte omrežno povezavo. Registrirajte se v trgovini aplikacij. Namestitev potrebne programske opreme.
 • Preverjanje delovanja sistema.
 • Sestavljanje naprave. Izvajanje popolnega preklapljanja

  Na prvi stopnji nastavitve televizorja je potrebno pripraviti in prevesti komutacijo. V ta namen izvlečemo stroj za kartonsko embalažo in ga razporedimo na mehko, vodoravno površino z zaslonom navzdol. Prav tako ne pozabite priti skupaj z drugimi elementi, ki jih je proizvajalec vključil v dobavo. Ti vključujejo nadzorno ploščo z nizom baterij, stojalo za montažo na mizo ali katero koli drugo vodoravno površino, uporabniški priročnik, napajalni kabel in seveda garancijsko kartico. V nadaljevanju je podrobna študija ustreznedokumentacijo in odstranite transportni nastavek iz telesa naprave. Nato popravite upor in multimedijski center postavite na mesto izkoriščanja. Naslednji korak je priključitev kabla na napajalni sistem. Naprej, signalni kabel s telefoto preklopom z ustrezno vhodno napravo. Če je potrebno, prinesemo zviti par in vstavimo vtič v vrata RJ-45 /Ethernet, ki se priključijo na računalniško omrežje.

  Vključitev. Naloge nastavitev izhodov

  Nastavitev kanalov na televizorju se začne z vklopljeno napravo. Potem morate počakati, da se proces nalaganja sistemske programske opreme popolnoma konča. Nato morate nastaviti trenutne vrednosti datuma in časa. Nato morate določiti lokacijo multimedijskega sistema. Poleg tega je pravilnost izvedbe zadnje operacije odvisna od možnosti uporabe programske funkcije Smart TV. Večina njegovih mini programov je vezanih na določeno geografsko regijo, in če ne nastavite lokacije sistema za zabavo pravilno, nekateri ne bodo delovali.


  Iskanje kanalov. Urejanje seznama

  Naslednji korak je konfiguriranje kanalov na televizorju. V ta namen odprite meni nastavitev s pritiskom na gumb na daljinskem upravljalniku. Nato izberite podpostavko "Kanali". Na naslednji stopnji najdemo razdelek "Samodejno iskanje" in se lotimo njega. Potem morate izbrativrsto prejetega signala. To je lahko TV program iz lokalne antene, kabelskega operaterja ali satelita. Tudi v prvih dveh primerih je treba določiti vrsto signala. Lahko je analogno, digitalno ali mešano - analogno-digitalno. Zdaj zaženemo samodejno iskanje in počakamo, da se konča. Seznam smo prejeli po tem. Nato preklopite iz nastavitvenega menija. Prav tako je treba opozoriti, da se nastavitev televizijske slike izvaja tudi samodejno.

  Še vedno lahko spremenite vrstni red kanalov. To storite tako, da uporabite zgoraj opisano metodo, pojdite v nastavitveni meni in izberite isto podpostavko "Kanali". Šele zdaj izberite razdelek »Uredi«. Odpre se miniaturni prikaz trenutnega TV programa in seznam razpoložljivih kanalov. Na dnu se prikaže poziv za dodelitev vsakega barvnega gumba na nadzorni plošči. S svojo pomočjo se lahko premaknete, na primer, v televizijski program ali jih razvrstite po specializaciji (novice, šport, glasba). Na koncu morate shraniti spremembe in zapustiti meni.

  Nameščanje mini programov

  Če naprava ne podpira tehnologije Smart TV, je treba ta korak preskočiti. V primeru ločenega operacijskega sistema so potrebne dodatne manipulacije. Namestitev SMART TV-ja je naslednja:
 • V priloženem multimedijskem centru pojdite v nastavitveni meni in nastavite nastavitve omrežne povezave. Ko povežete žično povezavo, podajte parametrenaslavljanje in pri uporabi oddajnika Wi-Fi, kodo za prijavo in dostop. Zapustite meni.
 • Nato pojdite na razdelek "Smart TV".
 • Registriramo se v shrambi aplikacij in ustvarimo račun.
 • Zdaj namestimo potrebne mini aplikacije. Ponovno priporočamo, da namestite tiste z delno brezplačno vsebino. Če se načrtuje naročnina, ni omejitev.
 • Test delovanja

  Pravzaprav je to popolna nastavitev digitalne televizije. Zdaj morate preizkusiti programsko lupino zabavnega sistema. To storimo tako, da na vključeni napravi preskusimo vse kanale z zaporednim preklapljanjem. Nato aktivirajte Smart TV in postopoma preglejte vsako od nameščenih mini aplikacij v prejšnjem koraku.

  Vrnite se na izhodne parametre

  Zdaj pa poglejmo, kako ponastaviti televizor. To pomeni, da bomo statusno lupino multimedijskega sistema vrnili na prvotne vrednosti. Za to morate dosledno izvesti naslednje manipulacije. Na televizorju, ki je priložen, odprite meni z nastavitvami s pritiskom na ustrezen gumb na daljinskem upravljalniku. Praviloma kaže prestavo. Nato morate uporabiti navigacijske tipke, da se premaknete na postavko "Splošno". V naslednjem koraku morate najti podpostavko "Ponastavitev na tovarniške nastavitve". Po tem se prikaže okno za potrditev, v katerem morate vnesti posebno kodo za odklepanje. Pravilomaenaka "0000". Vendar pa je še vedno priporočljivo preučiti priročnik za uporabo in pojasniti te informacije.
  Izhod iz nastavitvenega menija. Postopek vračanja v prvotno stanje programske opreme je zaključen.

  Ocene

  Sodeč po povratnih informacijah, je tak način delovanja televizorja na prvi pogled precej zapleten. Ampak, če pravilno pripraviti in skrbno preučiti priročnik za delovanje, potem nobenih težav v procesu njegovega izvajanja ne bi smelo nastati. V odsotnosti podpore Smart TV je veliko lažje uporabljati multimedijski center. V tem primeru je treba oblikovati le seznam televizijskih programov. Na tej funkciji se lastniki osredotočijo na svojo pozornost. Če ima naprava ločen operacijski sistem, potem morate konfigurirati povezavo s svetovnim spletom, registrirati mini-pripomoček v trgovini in namestiti tiste, ki so načrtovani za aktivno uporabo med delovanjem. Lastniki priporočajo namestitev Youtube, Twigle in ivi. Vsi ti programi imajo delno brezplačno vsebino.

  Zaključek

  To gradivo ni bilo namenjeno le temu, kako postaviti televizijo. Predlagana so bila tudi priporočila za iskanje orodja, razvrščanje in nameščanje mini aplikacij, če jih podpira trenutno povpraševanje podjetja Smart TV. Na voljo je tudi kratek algoritem za vrnitev multimedijskega centra v prvotne nastavitve. Te informacije v kompleksu vam bodo omogočile, da samostojno prilagajate kateri koli zabavni sistem.

  Sorodne publikacije