Pregled Karcher DS 5500 sesalnik

Karcher deluje že več kot pol stoletja. Temeljil je na 1935. Zelo hitra proizvodnja je osvojila vodilni položaj na svetovnem trgu. Koncern se ukvarja s proizvodnjo klimatskih sistemov, domače in industrijske opreme. Kot največja blagovna znamka na svetu, ki vedno uporablja inovativno tehnologijo, vedno pritegne več pozornosti do svojih izdelkov. Prvi tak model je bil sesalnik Karcher DS 5500. Odprl je paleto modelov vodnih plošč. Trenutno ima naprava seveda zastarele značilnosti, vendar je glavna naloga popolno obvladovanje.


Upoštevajmo značilnosti modela DS 5500 ter njegove prednosti in slabosti.

Karakteristike

Karcher DS 5500 - sesalnik, ki prečisti zrak skozi vodni filter. Nakup nove naprave trenutno ni mogoč. Prodaja takšnega modela se izvaja samo na sekundarnem trgu po ceni do 200 dolarjev. Katere tehnične značilnosti so opremljene s to napravo? Najprej je treba paziti na porabo električne energije. Med obratovanjem bodo stroški 15 kW. Zato ne boste poklicali ekonomičnega sesalca Karcher DS 5500. Navodila v kompletu vsebujejo informacije o tehnični opremi, pravilih delovanja in varnosti. V njej si lahko ogledate dimenzije. Dimenzije ohišja: 48x30x52 cm. Teža sesalnika: 85 kg Opozarjamo, da je pri sestavljanju neravnih površin težko nositi napravo v rokah. Motor, ki je opremljen z modelom, ki porabi 1400 vatov. V kompletuVključuje zbiralnik prahu z volumnom 2 litra in štirimi šobami. Sesalnik je bil na voljo v dveh barvah: črni in rumeni. Omrežni kabel je kratek - le 55 metrov. Cev - teleskopska. Naprava je opremljena s finim filtrom in vodnim filtrom. Med delovanjem se zvok predvaja do 70 dB. Karcher DS 5500 se uporablja za mokro in suho čiščenje. Na ohišju je regulator sesalne moči. Kabel se samodejno zavrti.Prednosti

Čeprav je DS 5500 že zastarel, ima še vedno pomembne prednosti. Najprej je to temeljita filtracija zraka. Med čiščenjem je avtomatsko vlaženje, tako da je v sobi sveža, kot po dežju. Tudi Karcher DS 5500, zahvaljujoč aquafilterju, se praktično ne zamaši. Po čiščenju naprave ni treba razstaviti naprave, da jo očistite iz prahu. Edina stvar, ki jo morate storiti, je spiranje filtra. Ob upoštevanju tega parametra zdaj ni treba skrbeti, da se bo med delovanjem moč sesanja zmanjšala. Ta model je že dolgo časa sposoben zagotoviti, da je stroj trajen in zanesljiv. Proizvajalec je podaljšal življenjsko dobo zaradi vodnega filtra. Absorpcija prahu s sesalcem je sto odstotkov. Tudi zrak je čimbolj čist, kar ni mogoče reči o drugih modelih, ki so namenjeni za kemično čiščenje.

Značilnosti vodnega filter

Kot je navedeno zgoraj, je Karcher DS 5500 opremljen z Aquafilterjem. Ta tehnologija je bila prvič uporabljena prvičto blagovno znamko. Kaj je njegova posebnost? Filtracija se izvede s čiščenjem kontaminiranega zraka z vodo.
Prvi filtri so bili geometrijska zmogljivost. V njem je pod visokim pritiskom nastal vodni vrtinec. Zdaj se uporablja večstopenjski sistem. Presenetljivo je, da je s sesalnikom, opremljenim z vodnim filtrom, mogoče očistiti ne le površine od umazanije, volne, ampak tudi zraka v zaprtih prostorih, na primer iz cigaretnega dima. Princip vodnega filtra je naslednji:
  • Prva stopnja - prodiranje umazanega zraka v notranjost.
  • Druga faza je povezava z vodnim vrtincem.
  • Tretja stopnja je odlaganje umazanije na dno filtra.
  • Četrta stopnja - rafiniran in vlažen zrak, še naprej napreduje skozi sistem.
  • Karcher DS 5500: pregledi

    Na žalost so mnogi kupci v takih napravah našli tudi pomanjkljivosti. Treba je omeniti, da so precej obsežni. Prvič, obstajajo trditve, da je velik dizajn in težka teža. Ta merila so lahko tudi težava pri iskanju optimalne lokacije za shranjevanje. Negativna stran je HEPA filter. Vlažen zrak lahko povzroči kopičenje pri oblikovanju mikrobov, zato ga je treba po vsakem čiščenju posušiti. Prav tako bo potrebno nenehno čistiti zbiralnik prahu, saj se tekočina med delom spušča in se izsuši, izpere z velikimi težavami.

    Sorodne publikacije