Avto DFM H30 Cross: Lastnik pregledi

Del crossoverja v zadnjih letih postaja vse bolj priljubljen. Ni presenetljivo, da se veliko avtomobilov mudi, da ga napolnijo s svojimi SUV-ji. Dongfeng Motor Corporation, znan tudi kot DFM, ni nobena izjema. In na ruskih cestah lahko precej pogosto najdete križance te družbe. Vendar pa model DFM H30 Cross zasluži posebno pozornost. Njegove lastnosti, pa tudi tiste, ki o tem pravijo lastnikom, je treba čim bolj upoštevati.

Splošne informacije

DFM H30 Cross je hatchback, ki je stiliziran pod križcem. V parketu ta model pretvarja povečano do 17,5 cm prostora in plastično obviz. Dimenzije avtomobila so kompaktne. Dolžina avtomobila doseže 4351 mm. Njegova širina je 1760 mm, višina pa 1528 mm.

Izgled limuzine Dongfeng S30 je jasno viden v zunanji obliki. Razlike so vidne v spremenjenih mrežah radiatorjev z divergentnimi linijami in športnimi odbijači. Tudi SUV prejel plastične letvice na pragih, tirnice na strehi in spojler. In uspešen dodatek k sliki so LED-luči oblike "sokol". Pomembno je omeniti, da je DFM H30 Cross na voljo samo z enim motorjem. Pod pokrovom je bencinski 4-valjni vrstni motor, prostornine 1,5 litra. Proizvaja 117 "konj" in gre v tandemu s samo 5-stopenjsko "mehaniko". S takšno montažo pod pokrovom lahko avtomobil pospeši do največ 183 km /h in doseže "stotine", potrebuje 6,5 sekunde. Seveda ima DFM H30 Cross tudi veliko drugih tehničnihfunkcije. Toda najboljši, ki ga opisuje proizvajalec opisa, lahko opisuje samo preglede ljudi, ki imajo ta avto. To so komentarji, na katere morate biti pozorni.

Telo

Lastniki tega psevdo-crossoverja zelo radi pripovedujejo, kako dober je DFM H30 Cross. Drom.ru, ki je ena izmed najbolj priljubljenih avtomobilskih strani, vsebuje veliko pripomb na to temo. Toda mnogi ne pozabite omeniti o telesu, ki je v bistvu "telo" avtomobila.

Telo tega avtomobila je posebej zanimivo, ker je pocinkano. Poleg tega se njegove črte jasno razlikujejo. Obstajajo majhne vrzeli, ki jih je težko imenovati ideal, toda glede na ceno stroja jih je mogoče odpustiti. Prav tako veliko pozornih lastnikov opozarja na netočno stekleno nalepko na zadnjih vratih. Še ena pomanjkljivost je rahlo ukrivljena loputa rezervoarja za plin, ki vpliva na telo v kotu. Zaradi tega, kar na tem mestu, nekaj časa po začetku obratovanja, opazimo poškodbe premaza za barvo in lak. Tudi ljudje, ki imajo avto že več let, pravijo, da je na tesnilnih vratih skozi čas opazna obraba. In neenakomerno. In to pomeni, da se na nekaterih mestih nahaja bolje, v drugih pa je slabše. Enako se lahko potrdi in neenakomerna plast prahu v odprtinah vrat. Mnogi so zahtevali zunanje ročaje za vrata. So zelo arhaične. V dobi moderne tehnologije nihče ne dela, ker predvidevajo nenaravno zajetje na dnu. Prtljažnik vrat ni slab,velik, z električnim pogonom. Ampak, da jo zapremo, moramo združiti moči z njo. Ročaji za zapiranje so osredotočeni tudi na zajemanje na dnu. Prav tako ni zelo praktična loputa za plinske rezervoarje. Odpre se navzven. In tam - pokrov s ključem za vžig. Morala je ustreliti, položiti v žep in iti z njo, da bi plačala bencin. Malenkost, vendar njeni razvijalci niso mislili.

Notranja oprema

Notranja dekoracija v Dongfengu (DFM) Križ H30 ni privlačen za vse. Toda v tem primeru, pravijo, v okusu in barvi, prevladuje siva barva z svetlo oranžnimi vložki. Tisti, ki ne marajo tega razpona, rešujejo problem nakupa novih prevlek. Toda sedeži so zanimivo mrežasto strukturo, kot je "dihanje", mnogi jim je všeč. Plastika, ki se uporablja pri obdelavi, je hrast na dotik, v hladnem obdobju pa se ne segreje. Toda izgleda dobro. Še posebej, če je poliran. Ni slabo okrašena armaturna plošča. Pričevanja se berejo brez težav, oblikovalci v ozadju pa so naredili dobro, nevtralno. Multimedijski sistem izgleda dobro, v resnici pa je šibek in senzor se ne odziva takoj na dotik. Dinamike ne moremo imenovati tudi močne, vendar prek njih lahko glasno poslušate radio ali glasbo s pogona USB. Toda kamera za vzvratno gledanje je normalno prikazana. Slika je vidna tudi v sončnem vremenu. Telefon Bluetooth je sinhroniziran brez napak.


Še vedno veliko ljudi, ki so obiskali mnenja DFM H30 Cross, upoštevajo računalnik na krovu. Dobro deluje v avtomobilu - odraža srednje in trenutnoporaba goriva, datum, čas, vozni park in temperatura v vodi. Odlično doživetje listov in usnjeno oblečenega večnamenskega volana, ki so izdani z gumbi avdio sistema. Dotik je prijeten, priročen v roki. Avtomatsko zapiranje vrat se odpre v obe smeri. Prijeten dodatek je osvetlitev stropa in prtljažnika, električna okna in parktronic. Torej, na splošno, pred vrvjo ni pritožb. Obstajajo negativne nianse, vendar so praktično v vseh avtomobilih.

Udobje

To je pomembna tema, ki jo lastniki kitajskega platformerja v svojih pregledih ne pozabijo omeniti. V notranjosti so nameščeni udobni sprednji sedeži s stransko podporo, ločeni z naslonom za roke. Zadnja vrsta je namenjena za tri osebe, toda z udobjem bodo samo dva potnika. Ampak prostor za prtljago v vesoljskem plovilu je obsežen. Če zložite zadnje sedeže, lahko postavite 1137 litrov tovora. In ta količina je dovolj, ne samo za nakupovanje iz trgovin, ampak tudi za namestitev nekaj kovčkov za dolgo potovanje.
Zagotavljajo tudi udobje z visokokakovostnimi ogledali z ogledali z ogledali, prisotnostjo držal za pijače in naslonom za roke s predalom za rokavice in notranjim ogledalom s premazom proti bleščanju. Še vedno je veliko zadovoljnih, da imajo dodatno prtljažnik pod dnom prtljažnika, prostor za sončna očala in funkcijo nastavitve sedeža. Mnoge podrobnosti, ki so navedene, se morda zdijo nepomembne, vendar so zelo udobne. Več voznikov je zadovoljnih z nadzorno ploščo.Pričevanje je enostavno prebrati - samo hiter pogled na analogne vodnjake. In to vam omogoča, da se ne motite in se popolnoma osredotočite na cesto. Mimogrede, volan v parketu je reguliran tako pri odhodu kot po višini. Večina lastnikov je bila presenečena, ko je voznik prvič sedel na voznikovem sedežu, saj je za kitajske avtomobile ta funkcija redka. Edina neprijetnost, ki moti veliko, je funkcija zaklepanja vrat, ki se aktivira pri izbiranju 10 km /h. Lahko pa ga izklopite z enim samim klikom. Več voznikov, ki govorijo o slabostih v smislu udobja, upoštevajo šibek reflektor na zaslonu računalniškega računalnika in čuden, kot da bi "zvenel" zvočni signal.

Vzdrževanje in delovanje

Motorna enota je srce vsakega avtomobila. Ni presenetljivo, da številne pripombe, ki vključujejo ostanke pregledov DFM H30 Cross, vsebujejo informacije o postopku delovanja motorja. Mnogi so zadovoljni z velikim podcasting prostorom. Znotraj vsega je urejeno zelo lepo in jasno, obstaja veliko prostega prostora. Dejansko bi lahko razvijalci skrajšali prednji del avtomobila za približno tretjino. Vendar to ni potrebno, saj razpoložljivost prostora omogoča prost dostop do zaganjalnika, generatorja in drugih komponent. In to olajša proces njihove zamenjave. Sveče, na primer, lahko tudi enostavno namestite sami. Mnogi motoristi pravijo, da je na priljubljenem Nissan Qashqaiju z istim motorjem za ta postopek potrebno odstraniti celoten sistem za dovod zraka. In to je zelo neprijetno. In filter za gorivo, čeVerjamemo, da so imetniki Dongfeng (DFM) H30 Cross v dobrem položaju. Njegovi razvijalci postavi pod dnom, v neposredni bližini rezervoarja. Na Hyundai Solaris, na primer, je filter nameščen v modul za gorivo. Zaradi tega je njegova zamenjava draga. Ker postopek zahteva popolno demontažo in demontažo. Tudi materiali, kot so kroglični ležaji, se enostavno namestijo. Lahko jih zamenjate ločeno od vzvodov. Še bolj je priročno, da namestite nove regale stabilizatorja in služite volanski drog. In vse zaradi dejstva, da je nameščen na podokvir. Tudi v enoti DFM H30 Cross motor so posamezne visokonapetostne tuljave. Proračun lahko spreminjate enega za drugim, za vsako svečo posebej, če obstaja taka potreba. Ne povzroča težav in nadomešča oljni filter. Ročica palete motorja je udobno pripeljana pod desno kolo. Na splošno je mehanski del kitajskega psevdo-crossoverja več kot vreden.

Upravljanje

Na to temo vpliva tudi povratna informacija lastnika DFM H30 Cross. In ljudje so presenečeni, ko opazijo, da je avto živ, kljub navidezno nesportnemu prenosnemu razmerju krmilne naprave - "bagell" lahko dejansko doseže 3,7 promet. Avto se na cesti obnaša predvidljivo. Vse napake je mogoče napovedati in napovedati. In pnevmatike so kljub svoji prostornini dobre pri udarcu. Nemogoče je prebiti globoke luknje. Vendar pa je avtomobil DFM H30 Cross težko priti s ceste. Vozniki pravijo, da se je treba zaradi dolgih vzdolžnih valov čim bolj osredotočiti. Samo močanČe vzamete kolo in gledate cesto, boste lahko ostali znotraj določenih meja poti. Najbolj neprijeten trenutek, ko lastniki avtomobilov upoštevajo kakovost nastavitve vzmetenja. Med vožnjo se zdi, da so razvijalci namenoma zmanjšali svojo amplitudo zaradi dejstva, da so na takem težišču krone z zametam majhne. Zaradi takšne napake pri hitrostih nad 140 km /h, ki poteka skozi slabe dele ceste, se tresenje in zibanje dogaja. In tako diagonalno kot vzdolžno. In izvajanje preganja na ta avto, kot trdijo lastniki, in nujno je treba napovedati. Najprej prilagodite prestavo, nato upoštevajte čas na nizu zavojev. Položaj je zapleten zaradi pomanjkanja "pospeševalnih" gumbov. Vendar pa je veliko voznikov težavno in se navadijo. Toda mnogi, ki so ostali brez mnenja o lastniku DFM H30 Cross, ocenjuje motor. Postavljen je zelo dobro. Razvijalci so uspeli uskladiti hidromehaniko z visoko zmogljivim agregatom. In uspelo je odstraniti nekaj vztrajnosti pri samodejnem menjalniku. Ta odtenek opazijo ljudje, ki imajo kaj primerjati.

Dinamika

Na splošno ima DFM H30 Cross dobre rezultate. Toda ko gre na pot, vse postane njegovo mesto. Med vožnjo voznik razume, da je za volanom proračunskega avtomobila. Obstaja več načinov avtomatskega menjalnika. Ko je standardna "D" aktivirana, se avto pospeši zelo počasi, celo brez truda. "Gazanet" v tem načinu je praktično nemogoče. 4-stopenjski avtomatski menjalnik se neradi premakne na nižjo raven. In to je toRazlogi, zaradi katerih ljudje, ki so lastniki tega stroja, drugim ne priporočajo, da ponovno gredo ven za prehitevanje. Če bo oseba na različici s samodejnim menjalnikom pridobila hitrost do 140 km /h, potem bo prisiljena škatla iti na spodnji prenos zelo problematična. Ker je zaščita pred obratom aktivirana. In ne glede na to, kako težko je voznik poskušal iztisniti pedal za plin, bi hitro izbiranje šlo zelo počasi. Da bi se merilnik hitrosti dvignil od 140 km /h do 160 km /h, potrebujete skoraj večnost. Največja deklarirana hitrost je 165 km /h, kar je približno 175 km /h na merilniku hitrosti. Ljudje, ki odhajajo na pregled DFM H30 Cross, zagotavljajo - avtomobil lahko pospeši do maksimuma. Ampak samo na dolgi prosti cesti. Na podeželski cesti, na primer. 60-80 km /h - to je optimalna hitrost za avto, kot je DFM H30 Cross. Tehnične značilnosti tega mestnega SUV-ja niso slabe, vendar 117-močan motor in šibki menjalniki niso dovolj za osvajanje cest. Če samo na "stroj" ljudje ne bodo preklopili na "Sport" način, in na mehanike ne bo šel na povečan prenos. Toda tudi v tem primeru dinamika ni posebej impresivna. Vendar pa je to mestni avto. Ki je namenjen za ulice in ceste. In s poudarkom na tem konceptu, razvijalci so dodali, da je okretnost, kamero za vzvratno in visoko zračnost. Ta "set" je odličen pomočnik pri parkiranju.

Finančna vprašanja

Veliko ljudi jih opazijo tudi, ko govorijo o križu DFM H30. Poraba goriva, cena avtomobila, stroški vzdrževanja, potrošni material in. \ Tpopravila - to je tisto, kar je vključeno v finančne zadeve. Kot smo že omenili, avto pripada proračunskemu razredu. In mnogi ljudje dejansko dobijo razloge za svoje nizke cene. Večina se raje odloči za nov, a cenovno ugoden kitajski avto kot stari tuji avto z dobro znanim imenom. Nova DFM H30 Cross, slika zgoraj, je vredna 620000 rubljev. Za to ceno bo oseba dobila model z "mehaniko" in v kompletu "Comfort". Za 70000 rubljev je dražja različica z "stroj" in opremo "Suite". In ker so "udobne" spremembe precej cenejše od teh različic, mnogi raje plačajo za maksimalno območje DFM H30 Cross. Poraba goriva je posebna tema. Če verjamete tehničnemu potnemu listu, potem motor porabi približno 7,5 litrov goriva na 100 kilometrov v kombiniranem ciklu. Ljudje, ki imajo ta avto, to potrjujejo. Na 100 kilometrov, ki je potekal v državi način, gre 5-6 litrov goriva. In to je kar malo. Da, in v mestu je poraba sprejemljiva le 9-10 litrov. Poleg tega v zimskem času, te številke praktično ne povečuje, kar je tudi, ne more, ampak se veseliti. Vendar je to samo prvi. Ljudje, ki vozijo ta avto 3-4 leta, pravijo, da se stroški povečajo na 14 litrov v mestnem ciklu. Če je treba v tem avtomobilu nekaj zamenjati, potem vam ne bo treba porabiti veliko denarja. V vsakem primeru, tako lastniki zagotovijo. Zamenjava verige GMP bo stala na primer 12.000 rubljev. Za zamenjavo olja v službi bo moral plačati 2700 r. Ampak redko kdo to na lastno. Ker je olje enostavno zamenjati z lastnimi rokami, kaj je z njim žezgoraj navedeno. Najdražja zamenjava krmilnega regala je. Del sam stane približno 30000 UAH. in to je brez dela mojstrov.

Slabosti

O slabostih lastniki DFM H30 Cross pravijo tudi v svojih pregledih. Mnogi menijo, da je očitno pomanjkanje glasnega dela motorja. Pri prekoračitvi hitrosti v kabini je jasno slišal glasen hrup, ki ponavadi daje dizelske motorje. Čeprav je nekaj od njih uspelo pripraviti plus - vozniki začeli osredotočiti na zvok pri preklapljanju orodja. Druga pomembna pomanjkljivost je pomanjkanje zadostne količine koristnih informacij o avtomobilu. Mnogi imajo vprašanja o priročnikih za popravila. Tudi zrak v tleh zadnje vrste ne pušča zraka. In za mnoge je to eden od odločilnih dejavnikov udobja. Še vedno ni zadovoljen z omejeno vidljivostjo skozi zadnje steklo, ki še bolj "reže" čistilo. Osnovna guma R16 je nizkega profila in ima veliko hrupa. Da bi rešili ta problem, mnogi svetujejo, da namestite visokokakovostno R15. Tudi mnogi ne marajo, da je vozilo DFM H30 Cross na voljo v dveh kompletih. Izbirate lahko samo med "udobnimi" in "luksuznimi" spremembami. Ampak tukaj je en neroden trenutek. Dejstvo je, da je "luksuz" opremljen samo z avtomatskim menjalnikom. In "udobje" - izključno MKPP. In ljudje, ki so navajeni "mehanike", bodo morali prenašati pomanjkanje zgornjega pokrova, tempomata, klimatskega sistema, vzvratne kamere, ogrevanih stranskih ogledal, zadnjih zvočnikov, avtomatske nastavitve sedeža, multimedije s širokim zaslonom, parktronic in še veliko več. Tako želijo imeti dobro elektroniko in številčnostoprema mora biti prilagojena za vožnjo po "stroju".

Kaj še morate vedeti?

Mnogi lastniki tega psevdo-crossoverja poudarjajo ojačevalec servo volana. Zahvaljujoč njemu postaja vožnja avtomobila, ki ni vedno popolna, lažja. Ko pospešite, volan še dodatno otežuje dodajanje zaupanja voznikovemu značaju. Zavore tega stroja so predvidljive in protiblokirni sistem deluje dobro. Nekateri celo opazijo poseben pregled v vzvratnem ogledalu. To je previsoko, zaradi česar pridejo ven samo glave voznikov, ki gredo od zadaj. Težko je oceniti razdaljo, ki ločuje Dongfeng od naslednjega avtomobila. Stranska ogledala so majhna, a informativna. Njihova "kompaktnost" je tudi zelo praktična. Ogledala te oblike ne mečejo umazanije pri vožnji po slabem pokrovu. Mimogrede, nekateri lastniki so še vedno tvegali, in so šli počutiti ta psevdo-crossover na lahki off-road. In to ni bila najboljša ideja. Navsezadnje je H30 Cross hatchback z rahlo precenjenim prostorom in vizualnim stilom pod križcem. Ni off-road lastnosti. V jamah in luknjah se vozi s škripanjem, dolga sprednja stran pa je ves čas v nevarnosti, da jo poškoduje. Torej je bolje, da ta avto dojemamo kot eleganten hatchback. Če povzamemo, je treba reči, da je Dongfeng H30 Cross odličen avto za tiste ljudi, ki želijo "premakniti" se v nov tuji avto za majhno količino denarja, vendar s sprejemljivimi lastnostmi. Pregledi realnih lastnikov vam omogočajo, da se prepričate, da če ne čakate na ta avtoveliko, potem bo srečna. To je ena izmed najboljših možnosti v segmentu proračunskih mestnih avtomobilov.

Sorodne publikacije