Sprejemnik Pioneer FH-X360UB: specifikacije, montaža in pregledi

Pioneer FH-X360UB - model 2 DIN sprejemnik, na voljo od leta 2014. Je ena izmed najbolj cenovno primernih 2 DIN zapisovalnikov med svojimi konkurenti. Pogosto je beseda "poceni" povezana s Kitajsko. Toda to ni ravno tako. Tudi za majhno ceno ima Pioneer FH-X360UB kasetni predvajalnik veliko funkcionalnosti, ki se ne ponaša z vsakim modelom.

SpecifikacijeDimenzija2 DINPodprti nosilci
16)

CD, CD-RW, CD-RPodprti formatiMP3 WMA, WAWKapaciteta kanala, W50Število kanalov4IzenačevalnikparametričniRadijsko frekvenčno območjeFMŠtevilo izbranih radijskih postaj30)


črno-beliTehnologija prikazaL CD

Pregled

Pregled modela Pioneer FH-X360UB se mora začeti z dejstvom, da je njegov zvok daleč od najvišje ravni. Vse zaradi prekrivanja nizkih frekvenc so visoke. Zaradi tega se bas sliši pridušen, kar pokvari celotno sliko zvoka. Toda zasnova je na najvišji ravni. Glavna enota je moderna zaradi štirih tipk na dotik in velikega in udobnega dajalnika. Zaslon je običajen za 1 DIN sprejemnik, znakska celica je vidna, zaslon izgubi svojo svetlost pod kotom. Funkcije snemalnika vključujejo predvajanje glasbe s CD-jev, flash pogonov, FM radia in zmožnostPovezovanje naprav drugih proizvajalcev za poslušanje glasbe prek pomožnega kabla.


Namestitev Pioneer-ja FH-X360UB ne zahteva veliko dela. Priključek za napajanje se nahaja za sabo. Po mnenju strokovnjakov zvok Pioneer-ja FH-X360UB ni med najboljšimi. Zvok je prijeten za sluh, vendar pomanjkanje nizkih frekvenc pomembno vpliva na kakovost zvoka. Sprednja plošča je zaslon, poleg tega pa tudi pogon CD-ROM, CD-RW in CD-R. Levo je gumb za izvlečenje diska. Pod zaslonom so gumbi izbranih radijskih postaj, katerih druga funkcija je: pavza, ustavitev, ponavljanje predvajanja skladbe ali naključno predvajanje. Težko je ne opaziti velikega dajalnika na dnu snemalnika, ki je odgovoren za prilagoditev nivoja glasnosti. On je precej spolzek kot ga zaplete. V vrhunskih modelih sprejemnikov je bodisi gumiran, bodisi so matice za bolj priročno uporabo. Desno od nje so gumbi za preklapljanje sledi. Okoli dajalnika so 4 tipke občutljive na dotik za iskanje, povezovanje, vrnitev ene akcije nazaj in vrnitev v glavni meni.


Desno od dajalnika je priključek USB za priključitev zunanjih naprav. Pod njo - mini-jack. Gumb za dotik z ikono za iskanje ni za nič. Njen glavni namen je iskanje datotek iz imenika povezanih medijev. Če želite uporabiti to funkcijo, morate klikniti na gumb za iskanje, nato pa na gumbe 1 in 2, ki se nahajata pod zaslonom, odpreti mape in izbrati skladbo - tipke ob stranehkodirnik Za vrnitev je podana funkcija "Vrnitve za eno dejanje". Sprejemnik Pioneer FH-X360UB ima 7 načinov izenačevalnika, vrednosti pa lahko nastavite tudi ločeno. Za iskanje razpoložljivih radijskih postaj morate sprejemnik preklopiti na način FM radia, nato pritisnite na tipko za sledenje - radijska postaja se najde samodejno. Za ročno iskanje morate še naprej preklapljati.
Na hrbtni plošči je vhod za anteno, priključek za napajanje, adapter za gumbe za upravljanje avtomobila na volanu, konektorji za zvočnike. Vsak predel na zaslonu je sestavljen iz 7 segmentov. Ko gledate zaslon pod kotom, svetlost rahlo pade, kot pri večini sprejemnikov s takšnim zaslonom. Dober plus je tudi prisotnost podprtega formata WAV. Te datoteke zavzemajo malo prostora, tako da lahko vse informacije, ki jih želite, postavite na medije.

Ocene

Pregledi Pioneer FH-X360UB so mešani. Vse negativne ocene so podobne dejstvu, da govorijo o kakovosti zvoka, ki ni najboljši. Toda snemalnik je vreden svojega denarja zaradi naslednjih prednosti:
 • prisotnost tipk na dotik izgleda moderno in je bolj kompaktna;
 • velik kodirnik;
 • ročni bobnar;
 • cena;
 • odlična izvedba za 2 DIN sprejemnike.
 • Proti:
 • spolzki kodirnik;
 • majhni gumbi shranjenih radijskih postaj (morda je to oblikovalska poteza);
 • kakovost zvoka;
 • , ko je prikaz nagnan, je zatemnjen.
 • Zaključek

  Za sorazmerno majhen strošek, ki je v povprečju 100 $ (7.000 rubljev), ima Pioneer FH-X360UB sprejemnik dobro funkcionalnost, vendar kakovost zvoka pušča veliko možnosti. Ampak ne morete računati na dejstvo, da bodo vse funkcije na vrhu zarezo. Za primerjavo: povprečna cena 2 DIN snemalnikov je 300 $ (20000 rubljev). Torej, za to ceno, ta snemalnik dela na klic.

  Sorodne publikacije