Boot Failed Error pri prenosu iz Flash Drive: Kaj je razlog in kako popraviti?

Namestitev operacijskega sistema Windows z distribucijo, ki je zabeležena na izmenljivih medijih v obliki USB flash pogonov, običajno ne povzroča težav niti najbolj nepripravljenim uporabnikom. Včasih pa lahko pride do situacije, ko se na zaslonu pojavi sporočilo, da se zagon začne, vendar se po določenem času pojavi sporočilo, da takega dejanja ni mogoče izvesti (Boot Failed). Pri nalaganju iz bliskovnega pogona se lahko to zgodi iz več razlogov. Kakšni so razlogi za to in kakšni so glavni načini za odpravo takšnih zlomov, preberite naprej.

Zagon ni uspel pri prenosu z bliskovnega pogona: Kaj je vzrok za napako?

Obstaja veliko razlogov, zaradi katerih zagonskega zagonskega računalnika ni mogoče zagnati, vendar je glavni neuspeh pri zagonu z USB pogona posledica dejstva, da:
 • bliskovni pogon vsebuje nepodprt datotečni sistem;
 • V nastavitvah primarnega sistema je navedena napačna vrsta prenosa;
 • je pogon poškodovan;
 • je medij poškodovan ali manjkajo potrebne datoteke za prenos.
 • Virusi niso vključeni v izračun, saj običajno ne delujejo kot zagon z nosilca, razen če so že na bliskovnem pogonu in nimajo škodljivega učinka na njega.

  Napaka pri zagonu: Problem nepravilnega formatiranja medijev

  Zato je glavni problem s pojavom sesutja pri zagonu z izmenljivih pogonov napačno izveden pred formatiranjem, ko uporabnikustvarili so medije neodvisno (na primer z orodjem ukazne vrstice), vendar ne v nobenem avtomatiziranem programu. Če se pri prenosu z bliskovnega pogona prikaže napaka pri zagonu, morate biti pozorni na njeno obliko.
  Pomembno je razumeti, da mora biti v primarnem UEFI sistemu računalnik ali prenosni računalnik medij brez kakršnega koli razloga oblikovan v datotečni strukturi FAT32 NTFS. Na enak način in obratno. Če imate distribucijo s 64-bitnim sistemom Windows 7, je priporočljivo zagnati z bliskovnega pogona za primarni sistem BIOS z datotečnim sistemom NTFS.

  Spreminjanje parametrov primarnega vhodno /izhodnega sistema

  Vendar ni izključeno, da so v samem sistemu primarnega sistema nekateri pomembni parametri, ki vplivajo na prepoznavanje odstranljive naprave in začeti uporabljati zagonski zapis, ki je napisan na njem, nepravilno nameščeni. Najpogosteje pride do napake pri zagonu pri prenosu z bliskovnega pogona, ki se pojavi, ko uporabljate prvotne sisteme BIOS-a, ki nepravilno prikazujejo zagonski način. Poskusite se spremeniti.
  Če start ne poteka v načinu UEFI, ga spremenite v Legacy in obratno. Ko končate nastavitve, se najprej pomaknite USB pogon na seznam naprav, ki se uporabljajo za prenos in shranjevanje spremenjenih možnosti, ko zapustite napravo.

  Nepravilno ustvarjen ali poškodovan medij

  Možno je, da je zagon z odstranljivo napravo nemogoče samo zato, ker so datoteke na mediju poškodovane.
  V tem primeru je najboljšiRešitev bo ponovno zapisovanje informacij na pogonu, vendar uporaba najboljšega avtomatiziranega orodja za Rufus, ki, ko uporabnik izbere sliko, ki jo je mogoče posneti z distribucijskim ali obnovitvenim okoljem, določi vrsto zahtevanega oblikovanja. Poleg tega je povsem naravno, da vidimo situacijo, ko je lahko flash pogon sam po sebi banalno poškodovan ali se zdi, da je nedejaven. Pred pisanjem in uporabo medija je potrebno preveriti medij v operacijskem sistemu in, če se odkrijejo težave, na primer obnovitev krmilnikov, uporabite pripomoček proizvajalca naprave ali univerzalne programe, kot je D-Soft Flash Doctor. Če se tudi z njihovo uporabo rezultat izkaže, da je nič, kot kardinal ukrep, lahko izvajate na nizki ravni oblikovanja, ki bo omogočil prevozniku, tako rekoč, tovarniške stanje.
  Za izvedbo takšnih operacij je najbolj učinkovit program HDD LLFT, v katerem proces oblikovanja traja le nekaj minut.

  Drugi razlogi

  To so bila glavna vprašanja, ki se lahko pojavijo, ko se poskuša začeti z odstranljivim medijem. Vendar ne pozabite na slikovne datoteke, ki jih poskušate napisati na bliskovni pogon. Če jih prenesete iz neuradnih spletnih virov ali uporabite nekatere zbirke po meri, lahko pogosto vidite pomanjkanje nekaterih pomembnih komponent, odgovornih za zagon zagonskega zagonskega programa. V tem primeru se ob prenosu sporoči, da komponente ni bilo mogoče najti. Zato prenesite datoteke samo iz dokazanihvirov, vendar celo preneseni objekti včasih ne preprečujejo skeniranja za morebitne grožnje. Opomba: Če je v primarnem sistemu omogočen Secure Boot, ga morate včasih onemogočiti (če je mogoče).

  Sorodne publikacije