Zaxar Game Browser: Kaj je ta program, funkcije, ki jih želite odstraniti iz računalnika

Danes na internetu vse pogosteje obstajajo poročila, da na nekaterih računalnikih nenadoma obstaja neznana aplikacija, imenovana Zaxar Game Browser. Kaj je virus ali res koristen program? S tem bomo danes poskušali razumeti. Sodeč po imenu, bi moral biti nekakšen navigator v svetu sodobnih računalniških programov. Deloma je tako.

Toda v resnici ni vredno skušnjave, ker je ta program zelo resna grožnja varnosti sodobnih računalniških sistemov. Ko ga odkriješ, se moraš takoj znebiti.


Zaxar Game Browser: Kaj je to?

Seveda tega ne bi želel, vendar se bodo morali vsi uporabniki PC-ja razburiti. Ni preprosto Zaxar igre Browser korist. Kaj je ta program? To je najpogostejši virus, ki deluje na principu tako imenovanega povezovanja (skrita namestitev, popularizacija ali distribucija določene programske opreme je pogosto oglaševanje ali celo destruktivno). Kljub navidezno dobronamernemu vmesniku je program sposoben spontano prenesti veliko količino smeti iz interneta in namestiti popolnoma nepotrebne programske module v sistem z "tiho" namestitvijo v ozadju. Vendar pa obstaja tudi malo optimizma o Zaxar Games Browser. Kaj je to v smislu grožnje je malo jasno. Ampak, da odstranite ta virus je veliko lažje kot njegovi sorodniki.


Kako program pride do vašega računalnika?

Kot kažepraksa, ki temelji na pričevanju uporabnikov omrežja, lahko program spontano namesti tudi pri namestitvi nekaterih uradnih programov, ki imajo status zaupanja vrednega.
Kot je ugotovila večina uporabnikov, to velja za namestitev zagonskega nalagalnika MediaGet. Presenetljivo je, da mnogi preprosto ne posvečajo pozornosti predlogu za namestitev dodatnih izdelkov in konzol za brskalnike (v nekaterih primerih pa sploh niso) in nato požanje sadove njihove nepazljivosti. In skupaj z virusom lahko namestite do šest drugih aplikacij. Vse ikone so na namizju, zato izračunavanje točno tistega, kar želite izbrisati, ni problem.

Učinki virusa na sistem

Toda nazaj na Zaxar Games Browser. Kaj je virus in kako manifestira svoja dejanja? Najlažje je upočasniti računalniški sistem s povečanjem uporabe sistemskih virov in internetnega prometa. Vendar pa z globoko izvajanje v sistemu, lahko včasih opazite neprostovoljno reboot, "vzlet" nastavitve sistema in brskalnikov, stalno namestitev nove programske opreme, pojav velike količine oglaševanja in pasic pri brskanju po internetu, itd


Kako odstraniti Zaxar Games Browser? Na srečo za mnoge uporabnike za to ni potrebno posebno znanje in spretnosti.

Kako odstraniti Zaxar igre Brskalnik iz računalnika: prejšnje akcije

V smislu učinka seveda ne doseže kraje osebnih podatkov ali gesel. Ne takomanj je treba narediti najbolj popolno odstranitev Zaxar Games Browser. Kaj je ta program, smo ugotovili, zdaj morate razumeti, kako se znebiti. Odstranitev v prvi fazi vključuje prekinitev povezave z internetom (zaradi zanesljivosti). Kako odstraniti Zaxar igre brskalnik iz računalnika? Najprej morate počistiti vsebino vseh map TEMP. En imenik se nahaja neposredno v sistemskem imeniku sistema Windows na pogonu "C". Drugi se nahaja v uporabniškem imeniku AppData. Najdete ga lahko v razdelku Uporabniki v mapi z uporabniškim imenom.
Po brisanju vseh začasnih datotek morate poklicati »Upravitelja opravil« in poiskati vse procese v njem, v katerih je ime Zaxar Game Browser. Kaj je to in zakaj na seznamu obstaja več storitev? To je mogoče pojasniti z dejstvom, da program spontano sproži več svojih procesov hkrati za prenos določene vsebine. Dokončati jih morate tako, da prednastavite lokacijo programskih datotek prek menija PCM (jasno je, zakaj je to potrebno).

Odstranitev in čiščenje preostalih predmetov

Prehod na naslednji korak. Na primer, imate Zaxar Games Browser 4. Za njegovo odstranitev uporabite program za namestitev in odstranitev v standardni nadzorni plošči. " Program (presenetljivo) ne prikriva, tako da ga najti tudi pod naslovom dela ne bo.
Po opravljenem standardnem postopku odstranitve morate iti v mape in odstraniti vse preostale predmete (za to morate zapomniti lokacijo imenika). Po temmorali boste poklicati urejevalnik registra (regedit v ukazni vrstici Run) in nastaviti iskanje ključev z imenom oddaljene aplikacije. To lahko storite v meniju Datoteka ali s kombinacijo Ctrl + F. Kot razumete, morate izbrisati tudi vse ključe. Nazadnje je zaželeno, da znova zaženete sistem in izvedete poglobljeno skeniranje z antivirusom.

Uporaba avtomatiziranih pripomočkov in ponastavitev nastavitev brskalnika

To je narava virusa Zaxar Game Browser. Kar se zdi že jasno. Prav tako ni nobenih težav s postopki odstranitve. Vendar pa so vsa zgoraj opisana dejanja delovno intenzivna. Da ne bi obravnavali takih dejanj med fazo odstranitve glavnih datotek programa, morate uporabljati samodejne odstranitelje, kot je iObit Uninstaller, ki po končani glavni odstranitvi išče preostale predmete kot datoteke in vnose v register. Če jih izbrišete, morate uporabiti tudi funkcijo za brisanje datotek.
Med drugim, če odstranitev iz nekega razloga ni bila izvedena v celoti, se morate pomakniti do nastavitev nameščenih brskalnikov in onemogočiti ali izbrisati ustrezne elemente v njih. Čeprav je v najenostavnejšem primeru mogoče opraviti standardno funkcijo ponastavitve na tovarniško nastavitev ali izvesti ročno preoblikovanje, na primer s spremembo začetne strani ali kaj drugega. Samo v primeru, da je zaželeno, da z desno tipko miške kliknete ikono brskalnika, da pokličete meni, in v lastnostih na zavihku, mesto izvedljive datoteke EXE za preverjanje, ki ni končano poŠiritev je nekaj drugega. Če je nekaj, morate izbrisati vse, kar se nahaja po ".exe".

Sklepne ugotovitve

Kot je že jasno, se ta grožnja v nasprotju z drugimi virusi preprosto odstrani in ni posebej kritična z vidika vpliva na sistem, čeprav lahko uporabnikom zagotovi veliko težav. Če želite popolno odstranitev odstraniti, morate opraviti vse zgoraj opisane korake. V nasprotnem primeru je program spet primeren. V tem primeru je bolje uporabiti samodejne uninstallers za poenostavitev dela.

Sorodne publikacije