Kako preveriti IMEI za Samsung in kaj je potrebno?

Skoraj vsak lastnik mobilnega telefona naleti na kratico IMEI. Če se z njo še niste srečali, je le vprašanje časa. Vsak pametni telefon ali gumb starega telefona ima svoj identifikator (preberite IMEI). Z drugimi besedami, to je številka mobilne naprave v omrežju operaterja.

Zakaj ga potrebujete?

Najmanj za identifikacijo naprave. Če telefon nekdo ukrade, bo lastnik lahko zaprosil policijo. Tisti, ki bodo poiskali ukraden telefon, bodo lahko preverili njegov IMEI. Lahko bodo ročno izbrali kombinacijo številk, da bodo izvedeli številko in jo lahko določili s pomočjo mobilnega operaterja. Takoj, ko uporabnik pokliče, IMEI mobilne naprave samodejno vstopi v omrežje operaterja. Ko je policija ugotovila, kdo je SIM-kartica, lahko zlahka izračuna vsiljivca.


Po analogiji je IMEI mobilnega telefona registrska tablica avtomobila. S tem znakom lahko prometna policija ugotovi, s kom je vozilo registrirano. Enako s telefonom IMEI.

Kako preveriti IMEI na Samsungu?


Običajno so vsi IMEI telefoni enako preverjeni, vendar obstajajo izjeme. Na primer, vzemimo pametni telefon Samsung Galaxy, ki je zdaj zelo priljubljen. Prvi očiten način preverjanja je, da ga najdete na škatli ali dokumentaciji. To je treba navesti. Tudi ta kombinacija številk je zapisana v garancijskem listu. Če v kuponu to ni navedeno, bo garancija neveljavna.Toda tretji način je, da vtipkate bližnjico * # 06 #.


Najnovejši način je testiranje IMEI ne samo na Samsung, ampak tudi na telefone drugih proizvajalcev. Po vnosu te kode se na zaslonu takoj prikaže serijska številka. Izjeme so redke. V 90% primerov ta kombinacija deluje.

Kako preveriti pristnost Samsunga za IMEI?

Recimo, da ste vnesli kombinacijo tipk * # 06 # in da se je koda pojavila na zaslonu. Kaj storiti naslednje? Njegova prisotnost ne govori ničesar, ker je to kodo enostavno ponarediti. Pomembneje je ugotoviti, ali se ta koda ujema s samim telefonom. To pomeni, da je treba preveriti pristnost.
Poenostavite. Na uradni strani Samsung ima posebno obliko identifikacije, s katero lahko enostavno preverite Samsung IMEI. Preprosto ga vnesite v vrstico in kliknite "check". Če je koda najdena in potrjena na uradni strani, potem to pomeni, da ste pravi pametni telefon "Samsung". V nasprotnem primeru bo odgovor na spletno stran naslednji: "Elektronska garancija ni najdena." Če vam je na voljo nakup takega telefona, preverite serijsko številko in preverite. Mogoče te skuša prevarati. Na srečo, zdaj veste, kako preveriti Samsung Galaxy z IMEI.

Kaj pomenijo te številke?

Serijska številka lahko vsebuje 11-20 znakov. Najpogosteje je to 15 mest, kar pomeni naslednje:
 • Prvih 6 je koda modela telefona (prva dva števila sta koda države).
 • Naslednja 2 števki sta kodi države, kjer je bil telefon zbran (FAC ali končna zbirna koda).
 • Naslednjih 6 številk je zaporednihštevilko
 • Zadnja številka je skoraj vedno 0. Označuje SP (Rezervno).
 • Ali se IMEI spremeni?

  Da, možno je spremeniti serijsko številko, zato obstajajo proizvajalci telefonov in za pristnost so na voljo posebne storitve preverjanja IMEI. Obstajajo posebni programi, ki spreminjajo serijsko številko, vendar razvijalci ne snap. Vsako leto proizvajalci izboljšajo zaščito pred spremembo IMEI, vendar hekerji počnejo isto - izboljšajo svojo programsko opremo, tako da zlomijo serijske številke. Ta vojna traja večno.

  Kako vam bo IMEI pomagal, če ukradete telefon?

  Če ste ukradli telefon, morate najprej na policijo napisati izjavo o kraji. V vlogi je treba navesti njegovo serijsko številko. Zgoraj smo že pisali, kako preveriti IMEI na Samsungu, in če so kupci telefona res vi, potem morate imeti škatlo ali garancijsko kartico, tehnično dokumentacijo. Organi pregona bodo sprejeli vlogo in začeli iskati vašo napravo. V idealnem primeru bi se morali obrniti na ponudnike storitev in jim poslati IMEI, da bi identificirali osebo, ki uporablja telefon. To bi pospešilo postopek iskanja. Ampak res ni tako. Preprosto bodo osebno pregledali IMEI telefone ljudi, za katere mislijo, da so sumljivi. Verjetnost, da bodo tako našli telefon, je majhna. Zato priporočamo, da ne izgubite pripomočka. Operaterji se zelo redko povežejo z iskanjem izgubljenega ali ukradenega telefona. To je logično, saj bi to morali storiti policisti. Vendar ni nobenega zakona, ki bi jih zavezoval k temu.Torej preverjanje IMEI na Samsung ali kakšen drug telefon lahko policisti, vendar ne več. Samo v tem primeru bo shranjena serijska številka vašega pametnega telefona. Zato lahko priporočamo, da ne izgubite svojega pripomočka. Žal sodobni zakonodajni okvir agencijam za kazenski pregon ne omogoča učinkovitega iskanja telefona. V nekaterih naprednih državah je ta policija zlahka zagotovljena, vendar ne mi. Vseeno, če je mobilni telefon ukraden, potem pojdite na policijo z napravo IMEI. Doslej ni drugih možnosti. Torej je treba upati, da bodo organi pregona.

  Sorodne publikacije