IMEI - kaj je to? Mednarodna identiteta mobilne opreme. Potrebujete kodo IMEI

Če ne veste, kakšen je IMEI, ne skrbite. Te informacije morda ne potrebujete, razen splošnega razvoja. Če pa nenadoma naletite na težave, povezane s tem pojmom, so naslednje informacije za vas.

Koda

Mednarodna identiteta mobilne opreme (IMEI) je angleška kratica, ki se prevede kot "mednarodni identifikator mobilne naprave".
Pojem je v razlagi preprost. Ta številka je na vsakem pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. Poseben je za vsako napravo. Uporablja se kot identifikator. In je upodobljen v 15-bitni vrednosti decimalne vrednosti. Pogosto najdemo v telefonih z GSM, WCDMA in IDEN. Lahko je označena tudi na tabličnem ali satelitskem telefonu.

Značilnosti

Posebna formacija Britanski odbor za odobritve za telekomunikacije se je zavezal, da bo to kodo dodelil vsem pripomočkom. ID določa eno enoto in je v vdelani programski opremi.


Kaj je torej IMEI? Včasih se imenuje serijska številka katere koli naprave. Potreben je za pogojno aktivacijo v omrežju. Prav tako se koda prenaša v zrak v času vstopa v omrežje. Včasih se lahko uporablja za sledenje ali blokiranje ukradenih naprav. To je omrežni operater. Po blokiranju naprave se lahko uporabijo v ločenem registriranem omrežju. Na primer, če je vaš stroj v Rusiji, vendar je blokiral IMEI, potem v Ukrajini bo delovalo dobro.

Priloga

Pomembno je razumeti, da obstajajo nekatere razlike med IMEI in ESN in MEID. Identifikacijski identifikator je nekakšen lakmusov papir za telefon, vendar nikakor ni vezan na določenega naročnika. To pomeni, da se ne bojte kupiti rabljenega telefona. Pri nakupu take naprave lahko pride do drugih težav. Ampak o tem kasneje.

Primerjava

Včasih lahko IMEI zamenjamo z IMSI. Toda med njima je velika razlika. IMSI je isti mednarodni ID, vendar ni naprava, temveč mobilni naročnik. To je individualna uporabniška številka. Povezan je s katero koli osebo, ki uporablja mobilno komunikacijo treh standardov: GSM, UMTS ali CDMA.

Dešifriranje

Da bi razumeli, kakšen je IMEI, je pomembno razumeti, kaj pomeni celoten niz številk. Prvih osem znakov opisuje izvor naprave in njen model. Drugi del je serijska številka, ki ima na koncu kontrolno številko. Če telefon takoj deluje z dvema sedmima karticama, bo dodelil dva takšna identifikatorja. Zdaj pa si poglejmo bližje kodo. Vsebuje skupaj 14 številk s številko preverjanja. Koda shranjuje podatke o "rojstvu" naprave, njenem modelu in serijski številki. Kot smo že omenili, je prvih osem številk opis rodovnika in modela. Še vedno jih opredeljuje kratica TAC. Nato je treba upoštevati serijsko številko. Najbolj "razburjenje" je z njim. Izračuna se in doda na koncu kontrolne številke, ki je določena s posebnim algoritmom - "Moon". Skupaj z identifikatorjem je pomembno omeniti IMEISV. Ta koda je pogosto na voljo tudi v poljih alibaterijo naprave. Vsak mobilni telefon in njegovo povezavo identificira z različico programske opreme, ki je v njem. Zakaj potrebujete to kodo?
Dejstvo, da nekatere možnosti programske opreme lahko vplivajo ali bi lahko vplivale na storitve, ki so na voljo napravi. IMEISV lahko izvaja tudi kodiranje jezikov.

TAC

Kot smo že omenili, obstajajo trije deli kode IMEI. Kaj je TAC, ki smo ga pregledali. To so prvih osem številk. Do leta 2002 sta bili dve manj. Bilo je obdobje, ko je bil zadnji par "00". Leta 2004 je bila ta številka odpravljena, TAC pa je prejel 8 znakov. Prvi par v kodi je RBI. To je uradna registrirana koda. Ima fiksno območje, ki ga IRB ne more preseči, sicer ga bo težko razlikovati od drugega identifikatorja.

Struktura

Enotna IMEI številka telefona ima enotno strukturo. Na primer 35-459800-156738-4, kjer:
 • 35 je oznaka British Council;
 • 4598 - model telefona;
 • 00 - že pozabljena FAC-koda, ki je prej lahko imela drugačno vrednost, ki kaže na določeno regijo;
 • 156738 je serijska številka;
 • 4 je kontrolna številka, ki se izračuna s pomočjo algoritma "Moon".
 • Če bi imeli IMEISV, bi se skupno število dodalo še drugo število števk, ki določa številko različice programske opreme.

  Kako najti IMEI?

  Morda boste morali identificirati identifikator. To storite tako, da uporabite štiri metode:
 • Kombinacija. Ta možnost je primerna za tiste, ki ne morejo dobiti škatle ali baterije iz stroja. Vnesite kombinacijo * # 06 #. Pojavi se okno, ki jeprikaže eno ali dve številki, odvisno od števila kartic SIM.

 • V primeru. Preverjanje IMEI je lahko še lažje. Dovolj, da odprete ohišje in dobite baterijo. Pod njim bodo vse potrebne informacije.
 • Polje. Pri nakupu naprave lahko opazite vrednosti na zgornji etiketi. To kodo navedite tudi na garancijskem listu.
 • Preverjanje IMEI se lahko izvede prek sistemskega menija. Pojdimo na nastavitve, poiščite razdelek »O telefonih«. Nato kliknite "Splošne informacije". Ena od vrstic bo dobila identifikator.
 • Preverjanje

  Če želite izvedeti, ali je IMEI pristen, lahko uporabljate spletne storitve. Seveda, če ste kupili napravo v trgovini, potem nobenih težav z uradno registracijo ne more biti. Težave se lahko pojavijo, če se odločite za nakup "izven roke". Da bi se izognili težavam, lahko ID preverite prek spletnih storitev: SNDeepInfo, xinit.ru, IMEI.info itd. Na spletni strani lahko najdete ukraden telefon, "sivo" ali pravno.
  Mimogrede, problem s "sivimi" modeli je bil v svojem času zelo razširjen. Nato se je začel najbolj aktivni uvoz nezakonitih vozil. Zato so vsi vprašali: "Kako najti IMEI?".

  Sprememba

  Pri zapiranju vprašanja o tem identifikatorju morate govoriti o njegovi spremembi. Kako razumete, da je vse to opravljeno nezakonito, tako da ni mogoče prepoznati ukradene naprave. Prej je bilo splošno prepričanje, da je programsko opremo tretjih oseb preprosto spremenila. Bilo je dovoljvnesite poseben ukaz. Zato so proizvajalci začeli aktivno varovati svoje naprave. Tako so pametni telefoni začeli opremljati prostor za enkratno programiranje pomnilnika. Komu iz kakršnega koli razloga morate določiti identifikator, se morate obrniti na strokovnjake. Čeprav lahko poskusite sami. V ta namen morate vstopiti v inženirski meni, ki uporablja poseben ukaz. Toda za različne modele so različni. Po vstopu v meni boste morali poiskati postavko Radio information. Ponovno bo na voljo ena ali dve vrstici, odvisno od števila kartic SIM.

  Zaključek

  V takšnem konceptu, kot je IMEI, obstaja veliko odtenkov. Tipičen uporabnik redko naleti na to kodo. Nekateri sploh ne vedo za obstoj takega identifikatorja, kot tudi dejstvo, da ima v napravi kakšen pomen, da vpliva na nekaj, itd. Možno je spremeniti kodo, vendar jo je mogoče in celo treba obnoviti. Lahko poplavi zaradi zrušitve sistema, ponovnega utripanja telefona in drugih težav s strojno opremo. Vendar pa morate za te operacije nastaviti "Root-pravice".

  Sorodne publikacije