Brezžična tipkovnica ne deluje. Vzroki in odpravljanje težav

Uporabniki osebnih računalnikov se pogosto soočajo s težavo, ko so navzdol in brezžična tipkovnica ne deluje. Razlogi, zakaj se to zgodi, so precej različni, od preprostih in nepomembnih, do konca s strojno okvaro. V današnjem gradivu bomo podrobno podrobno opisali vse najpogostejše okvare brezžičnih tipkovnic in razmislili o načinih za odpravo okvar.

Izpraznjena baterija

Prvi in ​​najpogostejši razlog, zakaj brezžična tipkovnica ne deluje, je prazna baterija. Ni skrivnost, da so vse brezžične zunanje naprave napajane z baterijami in jih je treba občasno polniti. Če tega ne storite, se bo en dan izpraznila baterija in naprava ne bo delovala.


Torej, če tipkovnica ne deluje, potem najprej preverite raven napolnjenosti, ker je lahko napaka problema. Če so vse baterije v popolnem redu, potem pojdite na naslednji element.

Kršitev brezžične povezave

Drug zelo pogost razlog, zakaj brezžična tipkovnica ne deluje, je kršitev brezžične povezave. Brezžična periferna povezava se poveže z računalnikom prek vmesnika Bluetooth, vendar ga samo priključite v sistemsko enoto, ker še vedno potrebujete samo povezavo prek gumba za povezavo.
Vendar se zgodi, da se povezava med tipkovnico in računalnikom izgubi alije pokvarjen, na primer zaradi nepravilnega delovanja računalnika. Če želite obnoviti brezžično tipkovnico, je dovolj, da jo povežete z ustreznim gumbom na samem robu. Vse je preprosto!


Okvara gonilnika

Naslednji razlog, zakaj brezžična tipkovnica ne deluje, je napaka v gonilniku. To je tudi precej razširjen pojav, ki se na žalost zgodi v najbolj nepričakovanem trenutku in ga žal ni mogoče preprečiti. Razlogi, zakaj se vozniki lahko odpeljejo, so pravzaprav veliko, lahko pomaga tudi isti preskok napetosti in nepredviden ponovni zagon računalnika, zdaj pa ne gre za to. Problem gonilnika lahko poskusite odpraviti na dva načina: preprosta ponovna namestitev ali popolna odstranitev in čista namestitev. V prvem primeru znova namestite gonilnike in znova zaženite računalnik. V drugem primeru boste morali opraviti nekaj dodatnih manipulacij.
Če želite začeti, pojdite v Upravitelj naprav. To lahko storite enostavno - z desno miškino tipko kliknite ikono Start in izberite ustrezen element, ko se prikaže meni. Nato v upravitelju naprav najdemo zavihek Tipkovnica in ga razširimo. Na novo ustvarjenem zavihku naj bo tipkovnica, tukaj je nekaj in morate jo izbrisati. Če želite to narediti, kliknite na PCM in v kontekstnem meniju izberite "Delete Device". Zdaj, po teh preprostih manipulacijah, morate znova zagnati računalnik in izvesti čisto namestitev gonilnikov na tipkovnici.

Težave s signalom

Še enaPogosta težava, zakaj brezžična tipkovnica ne deluje, je nestabilen signal Bluetooth. Potrebno je natančno preveriti, kako dobro je modul nameščen v USB vrata, prav tako ni tujih predmetov, ki bi lahko utišali signal ob njem.
"dušilci zvoka" običajno vključujejo wifi-usmerjevalnike, modeme, radijske aparate, telefone z brezžičnim modulom ali omogočeno povezavo 3G /4G, omogočeno Bluetooth na telefonih, brezžične zvočnike in vse v takem duhu.

Modul Bluetooth

Naslednji razlog, zakaj brezžična tipkovnica preneha delovati, je modul Bluetooth. Pogosto se zgodi, da se brezžični modul nenamerno izvleče iz računalnika ali pa je kontakt prekinjen, zaradi česar se napajanje prekine. Prav tako uporabniki naključno ali napačno onemogočijo modul v operacijskem sistemu, kar tudi krši njegovo delo. V tem primeru je težava zelo preprosta - dovolj je, da modul ponovno priključite na računalnik ali ga aktivirate v sistemu.
Vendar ne pozabite, da obstajajo primeri, ko modul Bluetooth popolnoma odpove in tam, na žalost, nič ne pomaga. Toda preden odjavite brezžični oddajnik, ga je treba preveriti za delovanje na drugem računalniku - malo. Če ni tam, potem lahko greš v trgovino za nov modul.

Tekočinska penetracija

Trajen razlog, zakaj brezžična tipkovnica ne deluje na računalniku, je tekoče zadrževanje na obrobju. Kakršna koli razlaga v tem primeru nivse, kar je vsem jasno. Toliko se sooča z dejstvom, da je na tipkovnici izgubil čaj, kavo, sok ali samo vodo, potem pa se začne ali ne deluje dobro ali pa preneha delovati.
Kaj je mogoče storiti v tej situaciji? No, za začetek s trezen tipkovnico je treba razstaviti in pustiti približno dan, tako da je popolnoma popolnoma presahnil. Po tem, če je bilo razlito nekaj sladkega, potem morate skrbno drgnite vse elemente, predvsem shemo z gumbi za gumbe, alkoholne krpice. Ko to storite, lahko dvignete tipkovnico in jo poskusite povezati. V večini primerov je vse v redu in periferija še naprej deluje, vendar pa lahko pride do žalostnih posledic v obliki neuspeha dela posameznih gumbov ali blokov in popolne zavrnitve delovanja celotne tipkovnice.

Ključna razčlenitev

No, končno, zadnji razlog. Zakaj brezžična tipkovnica ne deluje in miška deluje? Dobro vprašanje, toda odgovor na to za mnoge bo žalosten. Če nobena od zgoraj navedenih metod ne pomaga pri reševanju problema, in obrobje noče delati, potem je samo ena stvar - okvara tipkovnice. V tem primeru je edina rešitev, ki bo pomagala rešiti problem - nakup nove periferije.

Sorodne publikacije