Akustika JBL: pregledi. JBL Charge 2 Plus. Prenosna akustika JBL Xtreme

Proizvajalec JBL velja za enega vodilnih v segmentu akustičnih sistemov. Modeli te blagovne znamke so v povpraševanju med ljubitelji glasbe na različnih ravneh. Produkte podjetja lahko imenujemo elita, saj so koncept in značilnosti sistemov bolj osredotočeni na masovni segment. Vendar pa je v vsaki niši, kjer so zastopani stolpci JBL, poudarjena njihova visoka osnovna kakovost, da ne omenjamo funkcionalnih prednosti. Poleg tega se razvijalci ne bojijo eksperimentirati in redno nuditi nestandardne rešitve, ki pogosto določajo način za nov tip sistema. Na primer, prenosna JBL-akustika, katere pregledi so znani po uravnoteženi kombinaciji zanesljivosti, zmogljivosti in oblikovanja, se v svoji niši ne šteje za referenco.


Značilnosti akustike JBL

Podjetje je v zadnjih letih aktivno razvijalo segment prenosnih modelov, kar je pomenilo velik uspeh. Kakšna priljubljenost te linije je posledica uvedbe novih tehnoloških rešitev, od katerih nekatere temeljijo na brezžičnih komunikacijah. Klasičen primer sistema s takšno opremo je akumulator JBL Charge z modulom Bluetooth. Njegova prisotnost omogoča nadzor naprave prek pametnega telefona, kot tudi sprejemanje dohodnih klicev z glasovnim izhodom za dinamiko. Ni sodoben prenosni model sistema zvočnikov in brez kapacitivne baterije. In podjetje je postavilo nalogo opremljanja naprav s produktivno, vendar hkrati kompaktnonapajalniki. Zato so bile izbrane litij-ionske baterije s povprečnim potencialom 3000 mAh.


Pojav akustike si zasluži posebno pozornost. Razvijalci notranjega polnjenja skupaj z oblikovalci upoštevajo posebnosti delovanja mobilnih zvočnikov. Zato so materiali najprej izbrani, odlikujejo jih odpornost proti obrabi, lastnosti proti prahu in mehanska trdnost. Rezultat je praktičen in univerzalen v smislu fizične konverzije JBL-akustike, katere pregledi na splošno potrjujejo visoko raven njene zunanje varnosti.

Sorte sistemov

Čeprav so danes najbolj priljubljeni prenosni modeli, je podjetje široko zastopano v drugih segmentih. Talne sisteme na primer odlikuje visokokakovosten zvok, uravnotežena moč in izjemne komunikacijske zmogljivosti z drugo opremo. Druga stvar je, da ima proizvajalec v tej niši veliko vrednih konkurentov z dolgoletno tradicijo izdelave celovitih avdio kompleksov. Če na tem ozadju ni opaziti prevladujočega akustičnega JBL v več modifikacijah, pa to spet ni segment, ki bi popolnoma razkril prednosti blagovne znamke. Verjetno se bodo pojavili v seriji kompaktnih mobilnih zvočnikov, katerih preglede je treba obravnavati ločeno.

Pregled modelov Flip

To je tipičen predstavnik družine prenosnih Bluetooth-zvočnikov podjetja JBL, ki je izvedel skoraj vse prednosti tega segmenta. Med uporabniki tega modela so tudi navadninajstniki in ljubitelji ribolovnih potovanj ter poslovni ljudje, ki morajo imeti možnost organiziranja konferenc z majhnimi zvočniki. Večina akustike JBL Flip zadovoljuje potrebe zvoka različnih skupin uporabnikov.
Na primer, tekmovanje v naravi ne predstavlja grožnje za napravo, saj gre za material, ki ni zaščiten pred vsemi vrstami groženj, temveč tudi potreben pribor za udoben prevoz in priročno rokovanje z napravo na mestu uporabe. Kar se tiče uporabe v konferenčnih dvoranah, veliko tukaj omenja sisteme za zmanjševanje hrupa in odmeva. To pomeni, da prostor zagotavlja čist in hkrati močan prevod zvoka govora.

Pregledi modelov Clip

Osnovna različica linije je primerna za ljubitelje dobrega zvoka, ki ne želijo plačati in so pripravljeni žrtvovati nekaj funkcionalnosti. Poleg tega to ne pomeni, da je model popolnoma osiromašen z neobveznimi zmožnostmi. Njegovi lastniki poudarjajo razpoložljivost brezžičnega komunikacijskega sistema, prednosti baterije, podpirajo napajanje za 5 ur, kot tudi kakovost materialov ohišja. Kaj se moraš žrtvovati in narediti takšno izbiro? Prvič, akustični JBL Clip na ozadju več tehnoloških predstavnikov družine ni sposoben zagotoviti stabilne izmenjave signalov s pametnim telefonom. Kot opozarjajo uporabniki, celo bivanje v drugi sobi otežuje predvajanje. Poleg tega mnogi poudarjajo, da ni emiter nizkih frekvenc, ki je vdrugi modeli povečujejo moč predvajanja nizkih tonov. Res je, če povežete sistem s kablom, potem razlika v kakovosti zvoka ne bo tako pomembna.

Pregledi modelov GO

Ta model večinoma ponavlja tehnične in operativne lastnosti prejšnje spremembe, njegove značilnosti pa so zmanjšane na zunanje značilnosti. GO uporabniki poudarjajo, da je priročno ravnanje z njimi, razpoložljivost različnih sredstev za pritrjevanje in pritrjevanje oblačil ter drugih predmetov. To je najboljša možnost, če potrebujete kompaktni zvočnik z zanesljivo lupino, ki lahko zaščiti tehnično nadev od zunanjih vplivov.
Poleg tega je raznolikost slogovnih performansov, v katerih je predstavljena ta JBL akustika. Pregledi so na splošno pozitivni in o delovnih lastnostih sistema. Je poceni, zato ni potrebno pričakovati posebnih akustičnih učinkov, vendar v razredu prenosnih majhnih modelov ni dovolj slab.

Mnenja o Charge 2 Plus

Eden najbolj naprednih dosežkov v prenosni družini zvočnikov JBL. Model se osredotoča na poznavalce kakovostnega zvoka, vendar obenem ni prikrajšan za sodobne možnosti. Isti brezžični podatkovni sistem, po mnenju lastnikov, vam omogoča, da delate stabilno s tremi napravami. To pomeni, da je v procesu akustične uporabe možno izmenično zamenjati vire zvoka, ne da bi pri tem povezali nepotrebne korake. Poleg tega je sistem JBL Charge 2 Plus opremljen z baterijo z zmogljivostjo 3000 mAh. Omogoča predvajanje glasbe brez polnjenja za 12ur Model tudi ne izgubi omenjenih naprav v značilnostih fizičnega varovanja. Praksa delovanja v različnih pogojih kaže, da sistem ščiti sistem pred vodo, umazanijo in mehanskimi poškodbami. Na voljo je tudi več možnosti izbire barv.

Ocene o modelu Xtreme

Morda je mogoče ta model pripisati ravni premij. To potrjujejo ne samo nominalne lastnosti, temveč tudi uporabniški pregledi, ki opozarjajo na široko funkcionalnost naprave, ravnotežje med kakovostjo zvoka, zanesljivostjo itd. Zlasti lastniki tega modela cenijo veliko baterijo, ki ima v tem primeru potencial 10.000 mA *. h To vam omogoča uporabo zelo zmogljive akustične platforme za 15 ur brez prekinitev. Posebnosti tega sistema so zmožnost povezovanja z drugo avdio opremo prek brezžičnega kanala. In akustični JBL Xtreme, za razliko od zgoraj omenjenih naprav z nizko močjo, organsko vstopa v komplekse stolpov polne velikosti, ne da bi popačil splošno sliko.

Mnenja o modelu Studio 220

V eni najuspešnejših modifikacij je vredno razmisliti o polichuyu akustiki JBL. Dvokanalni sistem, Studio 220, daje veliko pozitivnih povratnih informacij o zmožnosti reproduciranja čistega, naravnega zvoka in izvirnega oblikovanja, ki je, mimogrede, uporabilo najnovejša računalniška simulacijska orodja. Skupaj s to akustično JBL Studio 220 je znan po svojem globokem in bogatem basu. Za ta del je bilo doseženo izboljšanjezaradi uporabe faznega pretvornika, ki ga dopolnjujeta dve cevi. Na koncu se je zmanjšala turbulenca zračnih tokov, kar omogoča, da se zagotovi naravni bas brez auskultacije. Obstajajo v linijo in druge spremembe istega razreda, glavni poudarek je na komunikacijskih zmogljivosti. Ker pa se akustični JBL pogosteje uporablja v stacionarnem načinu, se takšne odločitve le redko dobivajo. Vključno z dejstvom, da tudi novi moduli Bluetooth ne omogočajo razkrivanja zvočne slike tako popolno kot tradicionalni akustični kabli.

Koliko stane akustični strošek JBL?

Modele začetnega segmenta je mogoče kupiti v povprečju za 2 tisoč rubljev. Na primer, v seriji GO lahko najdete in spremenite 1700 rubljev. Povprečna raven, v kateri so predstavljeni modeli, kot je Charge, ima naprave s cenovnimi oznakami približno 5-6 tisoč. Sledi premijska različica Xtreme iz mobilnih sistemov in studia z linijo stropnih naprav. To je že ne draga JBL-akustika, katere pregled pa upravičuje takšne stroške. Še posebej, spremembe, ki se ocenjujejo na 11-12000. Več tradicionalnih modelov tal in tok sistemov v srednjem in višjem segmentih lahko na voljo za 50-70 tisoč. To je odvisno od posebnih značilnosti modelov, funkcionalne vsebine in dodatnih možnosti.

Kako izbrati optimalni model?

Veliko možnosti za zvočnike JBL je odvisno od pogojev delovanja naprave. Očitno bo poslušanje glasbe na ulici možno le z uporabo mobilnega sistema. In tukajtudi izbira je dvoumna. Za nezahtevne ljubitelje glasbe, ki si želijo preprost in praktičen soundtrack iz pametnega telefona, lahko priporočite različico GO. Če potrebujete večnamenski brezžični zvočnik JBL za različne kakovosti, lahko varno izberete družino Charge in Xtreme. Za stacionarno uporabo v domačem okolju je smiselno pogledati izdelke iz linije Studio. V tem primeru produkt JBL ni toliko odrezan od splošnega asortimana podobnih zvočnikov, ampak bo zagotovljena vsaj visoka kakovost uporabljenih materialov in montaže. Poleg tega, po ceni v niši monitorjev polne velikosti in zvočnikov, družba JBL ponuja precej demokratične možnosti.

Zaključek

Koncept malih prenosnih sistemov za poslušanje glasbe na poti še ni bil skeptičen za proizvajalce avdio opreme. Razvijalci so bili moteni zaradi različnih dejavnikov omejitve, ki niso omogočili resnično visoke kakovosti reprodukcije. Kljub temu so primeri modelov JBL Charge 2 Plus in Xtreme pokazali, da lahko zvočne lastnosti zadostijo potrebam velikega števila ljubiteljev glasbe. Seveda, tudi z uporabo metode žične povezave, takih sistemov ni mogoče primerjati s kakovostjo zvoka z istimi stropnimi sistemi, kar je povsem logično. Toda prenosni modeli omogočajo neodvisno delovanje dinamike pri odstranjevanju napajanja. In ta prednost v nekem smislu kompenzira druge tovrstne pomanjkljivosti in omejitveakustika

Sorodne publikacije