Assassin Connor: Zgodba značaja

Assassin Connor, sin vitezov templjarjev in indijske matere, velja za eno najbolj znanih osebnosti v seriji iger o Redu morilcev. Njegovo prizadevanje za enakost in pravičnost je bilo opaziti v celotni Assassin's Creed III. Zgodba o življenju junaka navdušuje tudi najbolj skeptične poslušalce, njegove podvige pa so fanta naredile najljubšo za številne ljubitelje bratstva.

Osebnost in spretnosti

Assassin Connor se pojavi kot domorodni Indijci iz starodavnih ameriških plemen. Njegov obraz med igro je večkrat pokazal igralce, najpogosteje pa se je pojavil v klasični beli obleki z globoko kapuco.


Ta obleka je popolnoma v skladu z njegovim načinom bitke in okusom orožja. Med igro spremeni vojaško opremo na volnene kože, ki tudi skrivajo obraz morilca pred sovražniki. Kljub mogočnemu videzu, ima osebo dobrohotne osebe, v življenju je videl veliko težav. Najljubše orožje je tomahawk, v arsenalu pa tudi pištolo, skrito rezilo, lok, pikado, dimne bombe in mine. Rezilo njegove sekire je narejeno v obliki emblema morilskega reda, ki potrjuje njegovo pripadnost bratstvu.

Zgodnja leta

Mladeniča Connorja Kenoisa ni takoj prejel imena. Ob rojstvu ga je mati imenovala Radunhaagida. Ko je bil šestletni deček, so templarji-kolonisti napadli njegovo vas in ga zažgali. Obljubil je, da se bo maščeval in odšel iskat učitelja.
Za njega je poskrbel učitelj Achasin AchillesDepenport, ki je naučil vse svoje znanje. Junak je sodeloval v pokolu v Bostonu in celo ubil templarje, ki so Američane izzvali v vojno z Britanijo. Po tem je dolgo pomagal revnim na bregovih celine in nadaljeval z jadranjem na svoji ladji. Na zahtevo ljubljenih je Assassin Connor pomagal pri kampanji "Boston Tea Party", po kateri je revolucija začela pridobivati ​​zagon. Povečan občutek za pravičnost ga je prisilil, da se je boril na strani Američanov in se zavezal sam z Georgeom Washingtonom.


Pozno obdobje revolucije

Connor Kenoie je z različnimi ukazi razumel, da je bila moč templarjev globoko zakoreninjena v kolonijah, ta proces pa je treba spremeniti. V iskanju pravice je poskušal pomagati načelniku kontinentalne vojske v vseh stvareh.
Tudi ko je Washington odredil, da bi sežgali vasico člana Reda, je lik preprosto ni pustil, vendar se je kmalu pomiril s prihodnjim predsednikom in začel pomagati vojski v vojni. Zmaga v bitki pri Monmouthu in napad na Fort George je povsem njegova zasluga. Kasneje je pripravil načrt zmage v odločilni bitki Chesapeake in delal v smeri domoljubnih sil. Ves ta čas je Assassin Connor lovil in ubil templarje, ko je skušal doseči glavni cilj - Charlesa. Že v otroštvu je človek močno užalil junaka in mu naročil, da si prižge svoj dom. Zdaj ga lovi ne samo zaradi maščevanja, ampak tudi zaradi splošne koristi revolucije. Naslednja zgodba tega značaja je prepletenaz jabolko Edenskih artefaktov in dogodivščin v virtualni resničnosti.

Ustanovitev Reda na Novi Zemlji

V igri "Assassin Creed" Connor uteleša železno voljo osebe, ki zaradi skupnega dobra ne bo podvržena niti najbolj sladkim skušnjavam. To dejstvo potrjuje njegovo dejanje z mogočnim artefaktom Applea za Eden. Lik in Georgea Washingtona je preselil v alternativno realnost, kjer sta bila sovražnika in se borila drug z drugim.
Ko so se moški v resnici prebudili, je prihodnji predsednik dal Connorju Artefactu in dejal, da takšna moč ne sme pritegniti pozornosti človeških oči. Varno ga je skril in svoje življenje posvetil temeljem morilskega reda na celini. Uspelo mu je pritegniti nadarjeno žensko po imenu Paushens Gibbs, da bi naučila novo poglavje bratstva. Prispevek protagonista k razvoju Reda in spodbujanje Američanov k svobodi je težko ceniti. Razvijalci so spretno predstavili svojo izmišljeno osebo v ključnih dogodkih revolucije ljudstva Amerike. Nič čudnega, da je bil ustanovitelj in oče ameriških morilcev. Takšna priljubljenost je sprožila uvedbo naslednje serije nizov iger morilca Connorja za ločen nakup. Oboževalci so zadovoljni, da ga lahko kupijo v trgovini z igračami, da bi mlademu Indijancu v drugih dogodivščinah prinesli duh pravice.

Sorodne publikacije