Zunanja škatla za grafično kartico: pregled, proizvajalci, ocena

Zunanja škatla za grafično kartico je zelo priljubljena med uporabniki prenosnih računalnikov, saj jo lahko uporabite za izdelavo prave igralne platforme iz običajnega prenosnika ali ultrabooka. Za priključitev te opreme potrebujete zmogljiv prenosni računalnik. Na žalost imajo samo nove generacije prenosnih računalnikov priključke, ki omogočajo povezavo z njimi zunanjih grafičnih kartic s podporo za Thunderbolt in prenos podatkov do 40 gigabitov na sekundo.

5 proizvajalcev zunanjih škatel za grafične kartice

Ocena je trenutno le pet priljubljenih proizvajalcev za zunanje grafične procesorje. Prvi od teh je Gigabyte Aorus GTX 1080 Gaming Box 8 Gb. Drugo mesto v oceni video pasice je eGFX Breakaway Puck, ki ga je izdal Sonnet. V sredini ocene je KFA2 iz podjetja Galaxy, ki postavlja na krovu eno najmočnejših generacij grafičnih kartic Pascala - GeForce GTX 1060. Kot četrti predstavnik je model Bizon BOX 3, ki lahko komunicira samo z opremo Apple. Izpolnjuje oceno adapterja HIS Multi View II Adapter. Res je, da ta predstavnik zunanje škatle in grafično kartico ni mogoče poimenovati. To je naprava za prikazovanje slik iz prenosnika na drug zaslon.

Gigabyte Aorus GTX 1080 Gaming Box 8 Gb

Komplet vsebuje posebno vrečko, ki bo potrebna za prevoz. Zvočno kartico lahko priključite na grafično kartico s priključkom na prenosnem računalniku ali monoblokom Thunderbolt. Za priključitev na priključek je na voljo kompletadapter za kabel. Tudi v škatli je pogon z namestitvenimi gonilniki za grafično kartico in vse, kar je nanj priključeno. Za priključitev naprave je v kompletu vključen trižični kabel, ki je bil zasnovan za te namene.


Dimenzije same škatle so 212x96x162 in tehtajo več kot dva kilograma. Na voljo je vgrajen napajalnik 450 W in garancija kakovosti v obliki certifikata 80+ zlata. Obstaja možnost overclocking, v tem primeru, frekvenca grafične kartice bo 1733 Megahertz. Format video pomnilnika je nadgrajen na različico GDDR5X. Največja dovoljena ločljivost zaslona ne sme presegati ločljivosti 7680 x 4320 slikovnih pik na palec. Slabost te škatle ni le visoka, ampak tudi visoka.

eGFX odcepni pak

Za razliko od prejšnjega polja ima ta grafična kartica grafično kartico Radeon, model RX 560. Ta grafična kartica je majhna, zaradi česar je škatla bolj kompaktna. Obstaja vgrajen krmilnik za hlajenje, ki vam omogoča neodvisno nastavljanje pretoka zraka v sistemu.


Ena od koristnih lastnosti te igralne omare je polnjenje prenosnega računalnika. Povezava poteka preko tretje generacije Thunderbolt priključka, ki omogoča prenos visoke hitrosti signala. Med oprijemljive slabosti je pomanjkanje podpore za operacijske sisteme - škatla deluje samo z Win10. Pomanjkljivost je tudi pomanjkanje vrat USB.

KFA2 GeForce GTX 1060

Absolutno, jeklena torba zunanje škatle z grafično kartico GeForce na krovu ima majhno težo, kar se lahko šteje za dober plus. 6 gigabajtov video pomnilnika je dovolj za nemoteno inrazširjena reprodukcija slik in arhitektura, uporabljena v tej generaciji, lahko razkrije polni potencial grafičnega procesorja. Majhna teža, ki ne doseže pol kilograma, dokazuje kompaktnost in praktičnost te škatle. Dva hladilnika zagotavljata dovolj kakovostno hlajenje, kar pozitivno vpliva na njegovo delovanje.
Velika pomanjkljivost je pomanjkanje vgrajenega napajalnika, tako da bodo uporabniki morali skrbeti za dodatno polnjenje.

Bizon BOX 3

Prisotnost tega polja bo nedvomno izboljšala grafične zmogljivosti naprave Apple. Povezovanje zunanje video kartice z prenosnim računalnikom je mogoče samo prek vrat Thunderbolt eGPU, ki so na voljo samo za MacBook. S to opremo lahko prikažete slike ne samo na prenosnem računalniku, temveč tudi na drugih zaslonih. Cenovni razpon bo odvisen od tega, katera grafična kartica je notri. Na primer, v prisotnosti škatle z grafično kartico GTX 760 cena ne bo več kot 16 tisoč rubljev, in s polnjenjem cene TITAN X se poveča na 120. Videz je zelo eleganten, in dve ročaji na straneh, da se olajša prevoz naprave. Okrog škatle je perforacija, ki vam omogoča, da odstranite vroč zrak iz sistema. Za razliko od drugih predstavnikov te škatle, začne delovati s prenosnim računalnikom brez dodatnih manipulacij, kot je namestitev gonilnikov. Vendar pa obstajajo tudi slabosti - pri nakupu z zmogljivejšo grafično kartico bo potrebna dodatna moč z učinkovitostjo vsaj 400 vatov.

HIS Multi View II adapter

Najmanjši adapter za izhodsliko na zaslonu, ki se lahko prilega celo v kozmetični torbi. Od prejšnjih predstavnikov se razlikuje po načinu priključitve na zaslon - naprava ima priključek DVI-I, podpira digitalne in analogne signale. Ta vmesnik dobro deluje z napravami proizvajalca Apple. Povezovanje zunanje video kartice z prenosnim računalnikom poteka prek vrat USB 2.0. Ena od prednosti te majhne naprave je visokokakovostni hladilni sistem, ki preprečuje temperature do 39 stopinj, tudi pri največji obremenitvi. Pomanjkljivost je v plastičnem ovoju, ki ga lahko med obratovanjem enostavno segrevamo. Če monitor nima krmilnika HDMI, potem se preko tega digitalnega priključka ne bo povezalo.

Prednosti pristanišča Thunderbolt

Leta 2011 je Intel svetu ponudil platformo Thunderbolt. Prva različica tega porta bi lahko prenašala podatke s hitrostjo 10 gigabitov na sekundo, ko je bilo priljubljeno USB 3.0 v tem času mogoče posodobiti na pet gigabajtov. Druga različica je dosegla 20 gigabitov na sekundo, kar je dvakrat več od prve različice. Najnovejša različica 3.0 Thunderbolt je dosegla maksimalno hitrost prenosa podatkov 40 gigabajtov na sekundo. Ta različica pristanišča se je pojavila leta 2015, ko je Intel izdal družino procesorjev Sky Lake. Večnamenski Thunderbolt 3.0 je, da lahko povežete zaslon in prenosni pogon z enim kablom USB 3.1. Z istim kablom lahko polnite naprave, ki porabijo največ 100 vatov. Poleg tega vam moč kabla omogoča prikaz slike na dveh monitorjih, ki jih podpirajo4K video format. Znano je, da Apple uporablja Thunderbolt 3.0 v svojih najnovejših različicah svojih prenosnikov, da doseže najvišje hitrosti prenosa podatkov. Ta priključek je mogoče videti le v napravah, ki podpirajo procesorje Intel.

Sorodne publikacije