Pregled mobilnega telefona Nokia 1616

Stari telefoni finskega podjetja Nokia so bili izdelani tako visoko kakovostno, da še vedno delujejo gladko. Lahko jih imenujemo neke vrste legenda. Leta 2009 se je pojavil model Nokia 1616. To je bilo drugačno od predhodnikov posodobljene programske opreme. Poleg tega je proizvajalec spremenil svoj videz. V času izdaje je ta naprava veljala za najcenejšo napravo, opremljeno z barvnim zaslonom. Poglejmo njegove značilnosti.

Oblikovanje

"Nokia 1616" je tipičen monoblok. Za njegov primer je proizvajalec uporabljal plastiko. V razponu modelov je več barvnih različic. Na voljo so črna, grafitna, temno rdeča in temno modra. Pri interakciji je mogoče občutiti, da proizvajalec v svojem proračunu ni uporabljal dragih materialov.


Velikost tega telefona je majhna. Debelina ohišja je 15 mm in doseže višino 1071 mm. Širina je torej 45 mm. S takimi dimenzijami telefon tehta le 78 g, kar je nedvomno plus, saj se z lahkoto prilega tudi v majhen prsni žep stare srajce. Na levi strani ni funkcionalnih elementov. Na nasprotni strani pa je priključek za priključitev polnilnika. V zgornjem delu je proizvajalec dal svetilko, priključek za priključitev slušalk. Spodaj je poseben nosilec za trak. Luknja mikrofona v tem modelu je prikazana neposredno pod tipkovnico. Kaj naj rečem o kakovosti izdelave?Kot vedno je na višini. Med delovanjem ne škripajte, ne popustite. Če je potrebno, lahko ta telefon enostavno zamenja sprednjo ploščo. Ni na voljo kot dodatna oprema, vendar bistveno olajša popravilo, na primer po padcu.


«Nokia 1616»: specifikacije zaslona

Ta model telefona je bil izdelan leta 2009 in takrat je bil zaslon z diagonalo 18 palcev precej velik. Ima fizično dimenzijo 28 x 35 mm. V segmentu proračuna se lahko take značilnosti štejejo za pomembno prednost. Prikaz je izdelan s tehnologijo CSTN. Lahko prikaže do 65 tisoč različnih odtenkov. Slika je prikazana z ločljivostjo 160 x 128 slikovnih pik. Slika je svetla, vse informacije so jasno prikazane. Na ulici, ko dobite neposredno sončno svetlobo, bo telefon zelo problematičen, saj je zaslon skoraj popolnoma slep. Nekatere težave se lahko pojavijo tudi pri zagonu igre na "Nokia 1616". Podoba ni tako dobra, kot bi bilo zaželeno. Obstaja določena pixelation, zaradi česar je dolgoročno interakcijo močno utrujen od oči. Zaslon vsebuje 5 vrstic besedila, 2 uradna. V stanju blokiranja lahko lastnik vidi datum in čas.

Tipkovnica

V Nokia 1616 je mehanska tipkovnica. Gumijaste tipke Proizvajalec zagotavlja, da ne pusti vlage. Pri delu z njimi ni neprijetnosti, saj so precej velike. Funkcijske tipke se nahajajo neposredno pod zaslonom. V sredini je igralna palica za 5 položajev. Za razliko odiz digitalnega bloka je izdelan iz plastike. V daljšem obdobju delovanja se lahko na kromiranem obroču pojavijo majhne odrgnine.
Gumbi imajo belo osvetlitev. Zaradi tega so vse oznake jasno vidne v vseh pogojih uporabe.

"Nokia 1616": baterija

Stari modeli finskega proizvajalca imajo vedno dolgo življenjsko dobo baterije. Ta stroj ni bil izjema. Opremljen je z akumulatorjem kapacitete 800 mAh. Kemični element je litijev ion. Kot zagotavlja proizvajalec, lahko naprava v stanju pripravljenosti deluje do 540 ur. Pri delu lahko pričakujete približno 4 dni dela. Dovoljeno je klicati vsak dan do 15 minut, poslušati radio eno uro in uporabiti približno 10 minut za druge funkcije. Če želite obnoviti življenjsko dobo baterije, boste morali porabiti približno dve uri.

Meni

Nokia 1616 izvaja serijo 30. Sistemski vmesnik se nekoliko razlikuje od tistega, ki se uporablja v prejšnjih modelih. Razlika je v oblikovanju ikon. Prikazani so na glavnem zaslonu v obliki mreže 3 x 3. Meni je sestavljen iz standardnega niza:
  • Telefonski imenik. Lastnik lahko shrani do 500 stikov.
  • Sporočilo. Opisana naprava lahko deluje samo z običajnimi besedilnimi sporočili.
  • Klici. Ta postavka shranjuje informacije o 30 zgrešenih, prejetih in odhodnih številkah.
  • Igre.Na telefonu 1616 so na voljo tri standardne igre. To je Forbidden Treasures, kača Xenzia (kača), Bounce (arkada).
  • Nastavitev. Tukaj lahko spremenite naslednje parametre: melodija zvonjenja, melodija zvonjenja, klic, vklop /izklop možnosti "vibro", vklop /izklop svetlobne indikacije in še več.
  • Ura. Telefon ima eno budilko.
  • Znamenitosti. Na tem mestu je koledar, kjer lahko majhno besedilo shranite kot opomnik.
  • Radio. Ta funkcija deluje samo pri priključitvi žičnih slušalk. Delujejo kot antena.
  • Dodatne funkcije. Ta razdelek združuje pretvornik, časovnik, kalkulator, štoparico.
  • Sorodne publikacije