MS Excel je edinstvena zmogljiva domača in pisarniška aplikacija

Danes je najbolj priljubljen milijon uporabnikov Microsoftov operacijski sistem Microsoft. Poleg oblikovanja operacijskega sistema se je družba razvila in z vsako novo izdajo se vse bolj izboljšuje, zbirka pisarniških aplikacij, ki vključuje urejevalnike besedil in tabel, orodja za ustvarjanje predstavitev in publikacij, spletni koledar, podatkovne baze in še veliko več. Ta članek bo govoril o kultnem urejevalniku Microsoft Excel, ki že več desetletij uživa zasluženo spoštovanje in priljubljenost v vseh kategorijah uporabnikov PC-ja.

Microsoft Excel - koncept in glavni namen

Torej je za začetek potrebno razumeti, kaj je MS Excel. To je zmogljiv urejevalnik za ustvarjanje preglednic, baz podatkov, nizov. Poleg tega se lahko uporablja ne samo za izdelavo enostavnih dokumentov, temveč tudi za kompleksne izračune ali analize v inovativnih panogah proizvodnje in znanosti.


Zaradi svoje vsestranskosti lahko Excel komunicira z različnimi tipi podatkov. Lahko so besedilni, številčni in finančni kazalniki - karkoli. S tem urejevalnikom lahko ustvarite kompleksne in večnivojske tabele. Na splošno je kratek opis programa MS Excel najboljša izbira za vse kategorije strokovnjakov. Seveda je konkurenca pri ustvarjanju preglednic zelo velika. V resnici pa nobeden od programov ne more tekmovati z zmogljivostmi MS Excel. Nasprotno, ta program enostavno tekmuje s svojimi zmogljivostmi od mnogih specializiranihprogramska oprema, izdelana za izračune in izračune. Ni čudno, da glede na visoke stroške takšne programske opreme, mnogi raje vodijo zapise v medsebojno povezanih formulah z uporabo Excelovih formul in to naredijo precej uspešno in kakovostno.

Ključne značilnosti programa Excel

Kot že omenjeno, je Excel sposoben veliko. In odvisno od sposobnosti uporabnika lahko prevede v realnost vsak projekt ali ustvarite tabelo s podatki.
V MS Excelu so glavne značilnosti zelo velike, tako da jih lahko razdelimo v več kategorij:
 • računalniške funkcije, vključno z analitiko;
 • grafika in vizualizacija.
 • Delo z izračuni

  Poleg ustvarjanja tabel s podatkovnimi številkami, besedilom itd., Je MS Excel zmožen izračunati vsote, da bi identificiral homogene objekte.


 • Delo s številkami. Obseg možnosti se razlikuje od ustvarjanja najpreprostejših računalniških tabel do oblikovanja opisov proračuna in ocen stroškov.
 • Obdelava besedila. Kapricni nabor orodij za delo z integrabilnim besedilom v Excelu vam omogoča ustvarjanje besedilnih predlog, poročil in značilnosti.
 • Obdelava velikih podatkovnih baz in nizov z informacijami. Ker je struktura Excela razdeljena na stolpce in vrstice, je mogoče delati z bazami podatkov, jih razvrstiti, analizirati in organizirati.
 • Prisotnost vgrajenih funkcij poenostavlja vse računske operacije z nizi podatkov in obrazci, ki so za enega zaposlenega ročno nepotrebni.
 • Grafični del programa

 • Grafični prikaz numeričnih, besedilnih in finančnih rezultatov. Poleg izračunov ima urednik funkcijo ustvarjanja vseh vrst grafikonov in diagramov.
 • Delo s slikami, risbami in pametnimi predmeti. Po analogiji z grafikoni je na voljo možnost za vstavljanje slik in posebnih oblik. Ta priložnost je namenjena izvajanju vizualizacije programa.
 • Posebne značilnosti programa MS Excel

  Poleg glavnih funkcij ta urejevalnik ponuja številne funkcije, ki vam omogočajo, da delo pregledujete z urejevalnikom tabele pod drugačnim kotom. MS Excel je tudi niz posebnih možnosti, ki vam omogočajo, da dobite vse svoje sposobnosti.
 • Interakcija več dokumentov Excel. Zaradi vgrajenih notranjih funkcij ima urejevalnik možnost ustvariti računalniške objekte in obrazce na več ravneh.
 • Delo z makri. Razpoložljivost teh objektov omogoča avtomatizacijo in sintezo podobnih nalog. Makro z enim klikom opravi vse nastavljene naloge, poenostavi potek dela in prihrani čas.
 • Uprava. V Microsoft Excelu kratke informacije ne razkrijejo te funkcije. Vendar pa lahko zaradi dejstva, da se vsi urejevalniki orodne vrstice prenesejo neposredno na delovni prostor, ustvarite ploščo za upravljanje dokumentov. Zelo priročno pri predstavitvi dela.
 • Prisotnost integriranega programskega jezika. Vgrajena VBA (Visual Basic) omogoča delo z značilnostmi in dokumenti na več ravneh še lažje in bolj dostopne navadnim uporabnikom.
 • Kdo lahkodelo v MS Excelu?

  Kot opis programa Microsoft Excel je bil ta urednik prvotno zasnovan za opravljanje pisarniških opravil, torej v podjetjih. To ni presenetljivo, saj so stroški pisarniškega paketa precej veliki in niso na voljo vsakemu uporabniku. Zdaj se je položaj nekoliko spremenil in glede na to, da ima vsakdo svoj računalnik, se program Microsoft Excel uporablja povsod. Torej je namen aplikacije drugačen, če pa lahko uporabite ta urejevalnik, lahko rešujete probleme iz matematike ali logike - zakaj ne?
  Poleg tega se je zelo enostavno naučiti osnov dela v pisarniški aplikaciji. Kdo ima talent, ga obvlada sam. No, in kdo ne more razumeti hiše, lahko sprejme tečaje in bistveno poveča količino svojega znanja in spretnosti.

  Sklepna ugotovitev

  Iz zgoraj navedenega lahko poudarimo dejstvo, da je MS Excel vodilni urednik tabel. In to je preprosta navedba dejstev, saj se ta program uporablja za praktično vsako industrijo, pa naj bo to računovodska služba, oddelek za analizo ali finančna institucija ali šole, vrtci, bolnišnice. Kjerkoli je račun, se uporablja zmogljiv program Microsoft Excel.

  Sorodne publikacije