Kako prenesti Google Authenticator na drug telefon brez izgube podatkov

Varno shranjevanje osebnih podatkov je že nekaj časa prednostna naloga za mnoge uporabnike pametnih telefonov. Na žalost ta naloga ni vedno kos enostavnemu geslu in zaklepanju na zaslonu, vendar obstaja avtentifikacija z dvema faktorjema, ki bo zaščitila vse podatke. Program Google Authenticator je zasnovan tako, da zagotavlja maksimalno zaščito informacij, stikov in računov, saj zapletena gesla zdaj niso več ovira za krekerje.

Prednosti programa so, da lahko ščiti račune ne samo iz kripto, ampak tudi iz drugih projektov. Potrditvene kode so samodejno nameščene v aplikaciji in se v programu nenehno ustvarjajo, kar slabi obremenitev možganov sodobne osebe.


Obnova dostopa

Nujne razmere se pojavljajo vsak dan - nekdo je zlomil telefon, nekdo je izgubil in kupil novega. Obstaja možnost obnovitve dostopa do Google Authenticatorja, prenos vaših podatkov v drug telefon. Za izterjavo morate poskrbeti vnaprej, po možnosti natisniti ali shraniti kodo QR, ki je izdana ob priključitvi programa. Ta ukrep previdnosti je priznan kot najbolj kakovosten med tistimi, ki so že izgubili svoj račun. To je najlažji način, da Google Authenticator premaknete na drug telefon.
Ključ je treba hraniti na varnem mestu, v nobenem primeru ga ne moremo posredovati tujcem ali nezanesljivim ljudem, saj vam omogoča dostop do mnogih stvari. Začne se težava s programomko je bila ta koda zabeležena. Če se to zgodi, če želite znova pridobiti dostop do Google Authenticatorja, če želite prenesti podatke v drug telefon, se morajo vaši podatki obrniti na podporo za vsako storitev, na katero je bil povezan.Prenos podatkov

Če res potrebujete, lahko prenesete vse podatke iz Google Authenticatorja na drug telefon prek korenskih pravic, to je zapleten in nereden postopek. Če je stari pametni telefon pri roki in je še vedno v delovnem stanju, priporočamo, da najprej izklopite preverjanje pristnosti z dvema faktorjema, odstranite program iz starega telefona in šele potem, ko ga namestite na novo, in izvedete postopek namestitve in povezave. Če uporabljate ta način, Google Authenticatorja ne boste morali prenesti niti na drug telefon. Če onemogočite preverjanje pristnosti, se bodo kode v stari napravi še naprej generirale, vendar ne bodo veljavne, zato program postane neuporaben in ga je mogoče izbrisati. Mimogrede, enako se priporoča, če se program pogosto zruši, po izbrisu pa je že veliko lažje obnoviti.

Kako nastaviti Google Authenticator za napake

Preden prenesete podatke Google Authenticatorja na drug telefon, morate v navodilih za namestitev preučiti morebitne napake, program bo izdal neaktivne kode. Če je prijava začela izdajati kode, ki jih ni zaznala služba, na kateri je bil vložen prispevek, potem so težave lahko v napačnem dojemanju uporabe sedanjega časa, kar pomeni, da se lahko odloži za minuto ali več, potem koda ni večzaznano
Če želite odpraviti to napako, morate iti do nastavitev programa in preveriti sinhronizacijo časa. Če ne deluje, je potrebna sinhronizacija, če se izvaja, zato je težava v programu, zato se obrnite na podporo. Storitev podpore v takih primerih postavlja vprašanja, kot je količina kovancev na računu ali karkoli, da oseba, ki nenehno uporablja naročnino, pozna svoje misli.

Najpogostejše težave

V mnogih primerih je večina težav povezana z izgubo dostopa uporabnika ali naprave do aplikacije. Če ne želite biti v takšni pasti in ne razmišljate o tem, kako lahko Google Authenticator premaknete na drug telefon, je bolje, da pogosteje preverite stanje telefona in na koncu natisnete več kopij QR kode, skrijete te dokumente na različnih mestih, da ne izgubite in ne živite. potem pa se umiri. Prav tako lahko kodo shranite v računalnik ali druge naprave. Z monitorja se bere tako enostavno kot s papirjem.
Ni vam treba dvomiti in pustiti, da gre gladko, morate uporabiti Google Authenticator in se ne bojte zaščititi svojih podatkov. Poleg tega z minimalno predvidljivostjo ne bi smeli nastati težave s tem programom. Sam program je tako obetajoč, da ga uporabljajo številni znani projekti.

Sorodne publikacije