Pojem Alipay: kaj je to in kako ga uporabljati?

Sodobno nakupovanje je že zdavnaj preseglo nakupovalne centre in modne butike. Uporabniki interneta vedno bolj kupujejo na spletu tako v domačih spletnih trgovinah kot v tujini. Tisti, ki so vsaj enkrat sami naročili oblačila, gospodinjske aparate, pribor iz Kitajske, so se srečali s takšnim konceptom kot plačilo. Kaj je to in kako deluje? To je mogoče videti v našem kratkem pregledu.

Koncept

Alipay je priljubljen plačilni sistem, ki je posebej zasnovan za AliExpress. Storitev Alipay je postala uporabnikom na voljo v letu 2004. Trenutno storitev uporablja več kot 450 tisoč gospodarskih družb. Prav tako so za udobje uporabnikov, ne tako dolgo nazaj, razvili način plačevanja nakupov neposredno iz mobilne naprave. Po statističnih podatkih za december 2010 je število uporabnikov plačilnega sistema preseglo 550 milijonov ljudi. Povprečno število transakcij je bilo okoli 85 milijonov, kar je v denarnem smislu 385 milijonov dolarjev. Tudi plačilni sistem Alipay (ki smo ga že ugotovili) sodeluje s 65 velikimi finančnimi organizacijami, kot so Visa, Chine Union, Qiwi, MasterCard in druge.

Alipay: Prednosti in slabosti

Alipay, kot vsak drug plačilni sistem, ima svoje prednosti in slabosti. Prednosti plačljivega plačila:
 • enostavnost in enostavnost uporabe pri plačevanju nakupov z uporabo povezanih bančnih plačilnih kartic.
 • Operativni donos sredstev za neizvršene in preklicane transakcije.
 • Za uporabnikeplačilni sistem nenehno izvaja dodatne popuste in promocije na spletnem mestu.
 • Slabosti:
 • Majhno število načinov za obnovo denarnice.
 • Umik ni predviden.
 • Neustrezen vmesnik.
 • Kljub manjšim pomanjkljivostim je ta sistem zaračunavanja zelo primeren za njegov namen. To lahko potrdi na tisoče vrednih ocen zadovoljstva strank.

  Registracija v sistemu

  Pred plačilom za nakupe prek plačilnega sistema Alipay je treba opraviti preprost postopek registracije. Za to mora uporabnik izpolniti naslednje podatke:
 • Osebni podatki (ime, starost, lokacija itd.)
 • E-poštni naslov.
 • Številka mobilnega telefona.
 • Podatki o bančnih plačilnih karticah.
 • Postopek registracije se izvede enkrat, to pomeni, da v prihodnje uporabniku ni več treba vnašati podobnih podatkov v sistem. Pred registracijo mora uporabnik ustvariti svoj račun na strani AliExpress. Nato v osebnem meniju morate klikniti na gumb "My Alipay" in začeti postopek registracije. Običajno je po prehodu na plačilno storitev privzeti jezik angleščina, lahko pa ga spremenite in preklopite na registracijo plačil v ruskem jeziku.

  Nadomestna denarnica za plačilo

  Za dopolnitev denarnice Alipay, morate izbrati najprimernejši način za dopolnitev računa iz več možnih možnosti. Načini dopolnjevanja računa v plačilnem sistemu Alipay:

 • Bančništvoprenos
 • Prenos prek elektronskega plačilnega sistema, na primer WebMoney.
 • Obnova računa s pomočjo plačilnih terminalov.
 • Obnova denarnice z mobilnim prevodom.
 • Treba je opozoriti, da plačilni sistem Alipay ni namenjen umiku sredstev. Plačate lahko samo za nakupe na računu na spletnem mestu ali v mobilni aplikaciji AliExpress, kot tudi v drugih spletnih trgovcih največjega kitajskega koncerna Alibaba. Torej še vedno plačaj - kaj je to? Idealen sistem plačil za goljufi, ki lahko sprejmejo denar, in izdelek ne pošlje, ali priročno storitev za plačilo za nakupe?!
  Nakup blaga prek plačilnega sistema Alipay je kupec popolnoma zaščiten. Čeprav odpis sredstev ni zagotovljen, lahko kupec blago kadarkoli vrne prodajalcu ali izpodbija pogodbo in denar vrne v denarnico. Denar se vrne v 24 urah.

  Kako uporabljati denarnico Alipay?

  Po dokončanju denarnice lahko ves denar porabite v svoji mobilni aplikaciji ali na AliExpress.com. Če želite to narediti, morate dati blago, ki je všeč "Cart" in kliknite na "Pay" gumb. Obstaja več načinov plačevanja, iz katerih morate izbrati denarnico za plačilo. Pravila za uporabo plačilnega sistema Alipay so se od 1. januarja 2017 nekoliko spremenila. To je vplivalo na plačilo blaga z uporabo notranjega salda, plačilo prek bančnih plačilnih kartic preko sistemaostala nespremenjena. Dejstvo je, da je spletna stran AliExpress zavrnila uporabo notranjega ravnovesja za optimizacijo plačilnih procesov. Zato uporabniki ne bodo mogli več prihraniti denarja na denarnici Alipay. Kaj se bo spremenilo pri plačevanju nakupov? Nobena resna sprememba ne nosi tega dejstva. Uporabniki ne bodo več mogli nakupovati brez uporabe bančne plačilne kartice in prihranili denar v elektronski denarnici tega plačilnega sistema. V nasprotnem primeru ostane celoten postopek uporabe plačilne kartice nespremenjen.

  Sorodne publikacije