Mshta.exe - Kaj je ta proces in kako popraviti napake, povezane z njim

Vsak postopek in vsaka storitev v operacijskem sistemu Windows je odgovorna za eno ali drugo komponento sistema. Uporabnik lahko vidi seznam vseh potekajočih procesov, na primer v upravitelju opravil. Med drugim si lahko ogledate mshta.exe. Kaj je ta postopek, kakšno vlogo ima Windows? Ali ima kakšno grožnjo in kako popraviti napake, povezane z njo?

Mshta.exe - Kaj je ta proces?

Mshta.exe je proces, ki ga je Microsoft razvil za izvajanje aplikacij HTML v operacijskem sistemu Windows. Začne se pri prijavi in ​​teče v ozadju, če uporabnik ne klikne dvakrat na prej omenjeno aplikacijo.


Datoteka mshta.exe se nahaja v sistemu na naslednji način: " C: WindowsSystem32 ". Njegova velikost je od 12.000 do 50.000 bajtov, odvisno od načina uporabe. Procesor se pod neposredno uporabo obremeni za največ 25%, tako da je celotna zmogljivost praktično nespremenjena.

Morda je virus?

Mshta.exe - kaj je to? Virus To je sistemski proces, ki ga je razvil Microsoft, iz katerega lahko sklepamo - to ni virus. Vendar pa ne smete pohiteti z zaključki, je verjetno, da je sistem lahko škodljiv proces pod istim imenom. Razvijalci virusnih programov pogosto uporabljajo takšne zvijače, da prevarajo uporabnika.
V članku so predhodno predstavljene splošne značilnosti izvedljive procesne datoteke. Primerjajte jih z datotekami v vašihlahko preverite, ali je virus virus ali ne.

Kako odstraniti virus

Če ugotovite neskladje med vašim procesom in dejanskimi podatki, se morate takoj znebiti zlonamernega programa. To lahko storite na več načinov. Najpreprostejši način za navadnega uporabnika je, da uporablja protivirusno programsko opremo. Vendar pa je treba imeti v mislih, da morate uporabiti program od tretjih razvijalcev, saj je standardni Windows Defender že zamudil grožnjo.


Izraz napake

Zdaj je jasno, kako odstraniti virus, ki se skriva pod procesom mshta.exe.Ampak, kaj storiti z napako, ki jo ta proces lahko izda? Ker proces deluje z aplikacijami HTML, se bo odziv sistema pojavil v trenutku interakcije z njimi. Zato boste, ko boste poskusili zagnati takšno aplikacijo, na monitorju prikazano sporočilo, ki poroča o nekakšni napaki. Besedilo je lahko drugačno, vendar je najpogostejši pojav: "ni aplikacija Win32.

Razlogi za pojav napake mshta.exe

Zakaj se ta napaka pojavlja? Če uporabnik odkrije razlog, bo lažje obravnavati posledice. Razlikujete lahko dva glavna: delo virusa ali sam uporabnik, ki so bili vpisani v urejanje registra ali pa v programski imenik manjkajo ključne datoteke za zagon. Vendar virusi ne smejo vplivati ​​na register, saj poškodujejo samo aplikacijo. Manj priljubljeni razlogi so naslednji: konflikt med dvema aplikacijama in škodljiv sistemski zagon.

Načini popravljanja napake

Razumevanje vzrokov napakemshta.exe, lahko greste neposredno na načine, kako to popraviti. Na srečo vam za to ne bo treba ponovno namestiti operacijskega sistema, čeprav bo v skrajnem primeru ta metoda natančno ustrezala, vsaj zato, ker bo popolnoma delovala.
Med metodami, ki lahko pomagajo odpraviti težavo, obstajajo naslednje:
 • Popravite vnose v registru. V ta namen lahko uporabite na primer MSDN Sisk ali WinThruster.
 • Popolno skeniranje sistema za zaznavanje okuženih procesov. AdwCleaner je super za to.
 • Posodabljanje operacijskega sistema na najnovejšo različico.
 • Posodobi gonilnike v sistemu.
 • Obnovitev sistema na točko, kjer napaka ni bila upoštevana.
 • To je dovolj za natančno rešitev težave z datoteko mshta.exe.

  Zaključek

  Zdaj ne veste samo, da je to - mshta.exe - proces, ki je odgovoren za delovanje HTTP-aplikacij, ampak tudi kako odpraviti napake pri njegovem delu. Dejstvo je, da je ta problem z virusi zelo priljubljen razlog za napake pri delu različnih procesov (ne samo tega, kar je predstavljeno v članku). Zato je smiselno namestiti protivirusno programsko opremo drugega proizvajalca in redno preverjati vaš osebni računalnik za zlonamerno programsko opremo.

  Sorodne publikacije