Hitrost spletnega mesta Google Orodja za preverjanje hitrosti prenosa strani na spletno mesto. Google Page Speed

Z uvedbo napredne vizualizacije podatkov, označevanja, filtriranja in posnetkov, Googleova hitrost zagotavlja celovito rešitev za vse skrbnike spletnih mest, ki želijo izboljšati učinkovitost svojega spletnega mesta, uvrstitev iskalnikov in število obiskovalcev. Če se stran počasi nalaga, je težko zaznati težavo. Na srečo je na voljo brezplačno orodje, ki ga uporabnik lahko uporabi, da ugotovi, kaj upočasni nalaganje strani.

Google PageSpeed ​​Insights je orodje, ki vam omogoča hitro in enostavno testiranje hitrosti strani. Če želite preveriti, vnesite URL in kliknite Analiziraj, da hitro dobite podrobno poročilo o hitrosti Googlovega spletnega mesta o razlogih za upočasnitev te strani na podlagi dveh možnosti s priporočili za njeno odpravo.


Popolna ocena lokacije

Po mnenju Googla sistem preveri učinkovitost strani za mobilne in namizne različice, tako da enkrat izloči URL-je z mobilnim agentom, drugi pa z osebnim računalnikom. PageSpeed ​​se giblje od 0 do 100 točk. Boljši rezultat je seveda boljši, ocena 85 ali več pa je odličen pokazatelj hitrosti Googlovega spletnega mesta. Če lastnik v svojem poročilu vidi veliko rdeče in rumene barve, je to posledica dejstva, da na strani obstajajo resni problemi s prenosom. Orodje jih bo prijavilotežave, čeprav so sporočila o napakah težko razumljiva. Razvijalec lahko dobi sporočilo o storitvi:


 • Izogibajte se preusmeritvam ciljnih strani, da zagotovite, da je Google preizkusil hitrost spletnega mesta. Če stran ni bila oblikovana takoj, je lahko rezultat več preusmeritev na strani, optimizirane za različne naprave.
 • Vključite stiskanje. Današnji brskalniki so namenjeni uporabi manjše alternativne različice strani za uporabnike interneta. Če je kompresor gzip omogočen, lahko te strani zmanjšate za 90%.
 • Zmanjševanje CSS, HTML, javascript. To se nanaša na odstranitev nepotrebnih podatkov. Slabo kodiranje je lahko vzrok za slabo delovanje spletnega mesta in ga je mogoče odpraviti na več različnih načinov.
 • Prednost zgoraj opisane vsebine. Hitrost odpiranja strani ni odvisna samo od tega, kako hitro se stran naloži. To velja tudi za "zaznano produktivnost". Če je koda nepravilno strukturirana, je lahko rezultat zmanjšanje zaznane učinkovitosti v mislih uporabnikov, tudi če je hitrost prenosa na spletnem mestu normalna.
 • Pospešite odzivni čas strežnika. To je čas, ki je potreben, da strežnik začne nalagati vsebino strani uporabniku, kar lahko upočasni številne dejavnike v skladu z Googlovimi zahtevami. Če želite, da stran, ki se hitro strele in zagotavljajo dobro hitrost, je bolje plačati dostojno spletno gostovanje.
 • Odstranite javascript z blokiranjem upodabljanja. Java omogočauporabite zmogljiva orodja tretjih oseb in interaktivne elemente strani. Problem je, da Java ustavi tudi razčlenjevanje kode HTML.
 • Predpomnjenje brskalnika po preverjanju hitrosti strani Google Page Speed. Priporočljivo je, da predpomnite z obdobjem, ki ni daljše od sedmih dni, in za nespremenjene predmete eno leto.
 • Optimizacija slik. Preizkuševalci v Googlovem blogu izrecno opozarjajo na grožnje slike zaradi hitrosti spletnega mesta.
 • Pospešeno nalaganje strani

  Preverjanje hitrosti spletne strani Google je prostovoljno. Po mnenju Googla lahko spletna stran med zagonom izgubi do polovico svojih obiskovalcev. To pomeni, da želijo, da je čas prenosa kratek in prijeten, da bi povečali uporabniški vmesnik. Vendar poročila MachMetrics kažejo, da je čas nalaganja strani še vedno prepočasen. To so dragocene informacije, vendar se mora lastnik mesta osredotočiti na izboljšanje ocene.
  V tem primeru morate biti pozorni na seznam ponudb, ki so na voljo v Googlu. Ko ste se naučili teh nasvetov in pogledali, kako se bo čas nalaganja strani spremenil, lahko na splošno dobite hitrejše spletno mesto. Če želite preizkusiti hitrost prenosa Google Speed, uporabite funkcijo PageSpeed ​​Insights, ki deluje s pravilom za hitrost in uporabnost. Ponudbe za uspešnost bodo temeljile na Googlovih redno posodobljenih pravilih, da bodo ustrezale najnovejšim vrhunskim spletnim praksam. To pomeni, da izboljšanje ocene danes ne morezagotoviti visoko oceno v šestih mesecih ali na leto. Ne povzročajte nepotrebnih sprememb za mobilne naprave ali namizja, če je težava ena. Googlov uporabniški vmesnik za ta sistem je fantastično preprost. Ima razdelke "Možne optimizacije" in "Najdene optimizacije".
  Preverjanje hitrosti nalaganja spletnega mesta Google Speed ​​v kategorijo »Najdena optimizacija« ni enostavno, saj preverjena stran že ustreza Googlovim zahtevam, čeprav se lahko sčasoma spremeni. Medtem se morate osredotočiti le na možnosti optimizacije. Kratke stavke na seznamu lahko najdete pri Googlu, kot je »Zmanjšaj HTML« ali »Prednost vidne vsebine«. Večina razvijalcev vmesnikov razume, kaj to pomeni, in vedo, kako rešiti problem takoj. Če neizkušeni lastniki strani tega ne vedo, lahko preprosto kliknejo na besedilno sporočilo »Pokaži, kako popraviti« v vsaki predlagani optimizaciji, da razširijo svoje znanje in se naučijo vseh osnovnih korakov za rešitev problema. To morate storiti z vsako optimizacijo, da lahko razvijalci resnično izkoristijo PageSpeed ​​Insights.

  Merilni postopek

  Meri čas nalaganja strani. Po oceni hitrosti spletnega mesta Google izvede optimizacijo, ki jo priporoča Googlov PSI.
  Ponovno pomeni čas nalaganja strani. Če je spletno mesto hitrejše, ohranite spremembe. V nasprotnem primeru jih prekličite. Ponavljajte, dokler ne izpolnite vseh predlogov PSI.
  Ta postopek sojenja in. \ TNapake so okorne, vendar če je nadzor hitrosti, potem odpravlja polovico težav. Google uporablja vrednost PageSpeed ​​Insights za ničelne vrednosti glede na parametre, ki najverjetneje povzročijo zamudo pri zagonu. Pri odpravljanju teh posebnih težav bo razvijalec imel spletno mesto s hitrejšimi prenosi. Ponovno, ocena ni vsepoznavna. »Najboljše prakse« preprosto pomeni, da se PageSpeed ​​Insights osredotoča na tisto, kar bo verjetno spremenilo stanje, in se pogosto uporablja za povečanje produktivnosti. Analiza se lahko razlikuje. Konec koncev je uporaba PageSpeed ​​Insights priporočila boljša od prepuščanja mesta brezplačnemu brskanju po internetu.

  Preusmeritev ciljne strani

  Po preverjanju hitrosti prenosa strani v Googlu, PageSpeed ​​Insights ugotavlja, da obstaja več kot ena preusmeritev s tega URL-ja na spletno mesto na končno ciljno stran. Na primer, lahko se sklicujete na preusmeritev: example.com - & gt; https://example.com - & gt; https://www.example.com. Pravilna različica bi morala biti: example.com - & gt; https://www.example.com. Pogosto obstaja veriga za množično preusmerjanje, ker sta dva dela kode, od katerih vsak obravnava svoj del preusmeritev. Recimo, da ena kodna datoteka obravnava preusmeritev https, druga pa ročno preusmeritev iz starih URL-jev na nove strani. Da bi odpravili napako, zbirajte preusmeritve v eno "funkcijo".
  Spletna mesta pogosto vsebujejo naslednje vrste preusmeritev:
 • Protokol (HTTP -> HTTPS).
 • Domena (youtu.be- & gt; youtube.com)
 • Poddomena (youtube.com - & gt; www.youtube.com).
 • Stran youtube.com/old-url - & gt; youtube.com/new-url).
 • Če spletno mesto deluje na mobilni različici - v drugi domeni, poddomeni ali podmapi - bo to povzročilo nepotrebno preusmeritev za vse mobilne uporabnike. Splošni primer: example.com - & gt; m.example.com Še slabši primer: example.com - & gt; www.example.com - & gt; m.example.com Google priporoča, da ustvarite odzivno spletno stran, tako da je za vse naprave prikazana popolnoma ista vsebina - preprosto je povečana in izvedena drugače, odvisno od širine zaslona naprave. Orodje, ki ga lahko uporabite v tem primeru, je storitev status.io, kjer lahko preprosto vnesete enega ali več URL-jev, da preverite, kako bodo preusmerjeni.

  Optimizacija slik

  Če je test hitrosti Google Site Download hitrejši, mora razvijalec upoštevati naslednje smernice, da bi dosegel visoke rezultate:
 • Slika je najpogostejši vzrok nizke stopnje PageSpeed.
 • Na večini spletnih mest slike predstavljajo več kot 50% prenesene vsebine, tako da lahko z optimizacijo slik bistveno izboljšate stanje.
 • Večina slik na spletnem mestu mora biti praviloma manjša od 100 KB. Ozadja polne velikosti so pogosto več, zato je potrebna optimizacija. Tu je Google pomislil. Omogoča vam, da prenesete že optimizirane slike na dnu poročila PageSpeed. Nato jih vse, kar morate storiti, prenesete.
 • ​​
 • Če uporabljate WordPress, je WP Smush odličenv ta namen. Vključuje tudi možnost samodejnega spreminjanja velikosti slik in komprimiranja.
 • Notranji in zunanji viri

  Obstajata dve vrsti virov, ki lahko naložita stran. Domestics so viri na spletnem mestu, ki jih nadzoruje razvijalec. Zunanji - to so viri, ki jih razvijalec prenese iz drugih virov na internetu in jih ne nadzira. Najnovejši so najpogosteje prikazani v bloku »Izključi«. Kaj lahko storite, če želite vizualizirati vire blokiranja, če je Googleova analiza hitrosti spletnega mesta pokazala slabe rezultate:
 • Notranji viri, ki jih je mogoče združiti v eno, tako da preprosto prenesete optimizirane datoteke javascript in CSS na dnu poročila PageSpeed. Če pa je na primer CMS, na primer WordPress, za upravljanje kombiniranih elementov uporabljajo vtičnik ti-mize.
 • Nekateri viri v združitvi lahko prenehajo delovati, zato poskrbite, da bodo spremembe reverzibilne.
 • Zunanji viri, ki jih je mogoče opraviti interno. Če prenesete pisave iz interneta, je bolje, da to storite s strežnika.
 • Nekateri notranji viri, ki jih je mogoče odstraniti iz prenosa. Teme ali vtičniki na spletnem mestu lahko naložijo vire, ki jih resnično ne potrebujejo, ker ne uporabljajo te funkcije. Tako lahko na spletno mesto dodate kodo, s katero boste izrecno prepovedali prenos teh virov.
 • Nekateri viri, ki jih je mogoče nadomestiti z nečim drugim, kar zahteva manj časa za prenos.
 • V nekaterih zunanjih virih razvijalci ne morejo storiti ničesar, potem se zatakne.
 • Če želite brskalnik predpomniti, dodajte kodo v datoteko .htaccess ali se obrnite na njihovo podjetje za gostovanje, da omogočite predpomnjenje brskalnika za notranje vire.
 • Če razvijalec ne more storiti ničesar z zunanjimi viri in predpomnjenjem brskalnikov, je bolje, da poiščejo pomoč strokovnjakov.
 • Minimiziraj HTML in CSS

  Da bi povečali hitrost spletnega mesta po testiranju na Googlu, zmanjšajte HTML in CSS. To storite tako, da na spletnem mestu odstranite dodatne datoteke. Ta dodatni material je običajno zavihke, presledke in nove vrstice - vse, kar omogoča osebi, da bere, in to je za računalnik zelo pomembno. Obstajajo tri glavne vrste podatkov, ki jih lahko naredite manj:
 • HTML;
 • CSS;
 • javascript.
 • Večina mest ima veliko prenosljivih datotek. Lahko pa združite več, da bodo manjši, in skoraj vedno lahko odstranite odvečni material. Če razvijalec uporablja WordPress, ste za to zelo dober vtičnik. Večina spletnih mest lahko brez težav uporablja HTML in CSS. Ne glede na to, ali deluje JS miniting, je hitrost spletnega mesta odvisna od tega, kateri plugini in teme se uporabljajo. Znano je, da stisnjena datoteka zavzame manj prostora kot original. Enako načelo velja za internet: stisnjeni podatki zavzamejo manj prostora. Torej, glavna stvar - omogočiti stiskanje na spletni strežnik, tako da lahko zmanjša velikost datotek, nato pa bodo manjše datoteke prenesene hitreje na spletnem mestu. To pomeni, da bodo ljudje, ki obiščejo spletno mesto, bolj verjetno prejeli potrebne informacije inpočutijo se udobno. Na večini spletnih strežnikov lahko omogočite stiskanje gzip z majhnim dodatkom za datoteko .htaccess. Lahko pa se obrnete tudi na podporo za gostovanje.

  "Zaznana" zmogljivost vsebine

  Vidna vsebina je del spletne strani, ki jo uporabniki vidijo na zaslonu, preden se stran pomakne naprej. Spletna mesta, ki se zdijo zelo hitra in jasna za prenos, so pogosto tako velika kot počasna. Uporabniki radi strani, ki hitro prikazujejo vsebino. Če razvijalec ob analizi spletnega mesta prejme sporočilo o prednostni vsebini vidne vsebine v Googlovi obliki, uporabite te mehanizme. Google ponuja dve glavni strategiji za dosego tega cilja in zagotavlja zelo dober načrt za spreminjanje strani. Eden od najhitrejših, najpreprostejših in najpogostejših načinov za izboljšanje uporabnikove percepcije prenosa spletne strani je zagotoviti, da HTML prikaže vsebino spletne strani, preden predstavlja druge podatke. Tukaj je primer strani s stransko vrstico. Če je prvič omenjen v HTML-ju, potem naloži prvo pred glavno vsebino. Značilna stranska vrstica ima promocijske in družabne gumbe ter drugo vsebino, ki je vsebina tretjih oseb. Torej, če se prenese na glavno vsebino, dejansko prisili uporabnika, da počaka, da vidi želeno vsebino, kar je zelo slabo. To lahko spremenite z enim preprostim dejanjem - postavite del vsebine pred del stranske vrstice, ki bo uporabnikom najprej predstavil glavnivsebino in nadaljnji pregled strani - stvar po lastni izbiri.

  javascript z blokiranjem upodabljanja

  Pri merjenju hitrosti spletnega mesta Google PageSpeed ​​Insights lahko dobite predlog za odstranitev blokiranja javascripta in CSS. Večina spletnih strani vsebuje kombinacijo HTML, CSS, javascript in PHP kode, ki na spletno stran dodajajo vsebino, oblikovanje in interaktivnost. Pri upodabljanju spletne strani brskalnik najprej prenese skripte in kodo CSS ter nato preide v HTML. Zamuda pri nalaganju skriptov in CSS preprečuje uporabnikom, da bi videli vsebino na zaslonu, zato izraz "upodabljanje blokiranja". Čeprav je lahko zamuda le milisekunda, bo stran videti "počasna" za uporabnika. Obstaja veliko metod za popravljanje blokirnih skriptov in WordPress CSS, ki optimizirajo čas nalaganja strani. Najlažji način je, da uporabite vtičnik za predpomnjenje. Za razvijalce poskusite še dve: popravite skripte za blokiranje upodabljanja in CSS za samodejno optimizacijo. Ty-mize je priljubljena izbira za samodejno optimizacijo časa nalaganja strani WordPress. To omogoča skrbnikom, da uporabljajo napredne tehnike optimizacije kode, ne da bi potrebovali strokovno znanje. Skrbniki lahko v meniju možnosti izberejo, da zmanjšajo čas nalaganja strani, zavrne spremembe, če pride do nepredvidenih dogodkov:
 • Za začetek se prijavite v nadzorno ploščo WordPress in izberite Plugins & gt; Dodaj novo.
 • Poiščite ti-mize, nato namestite in aktivirajte vtičnik.
 • Pomaknite se na Nastavitve & gt; Če želite videti konfiguracijo vtičnika.
 • Na kartici Domovpotrdite polja »Optimiziraj kodo javascript« in »Optimiziraj kodo CSS«, nato kliknite »Shrani spremembe«.
 • Ponovno obiščite spletno mesto z orodjem Google PageSpeed ​​Insights in primerjajte rezultate.
 • Orodja za izboljšanje časa nalaganja

  Obstaja več orodij, ki se lahko uporabijo za izboljšanje hitrosti strani ali samo za prikaz delovanja spletnega mesta:
 • Hitrost strani je klasična. Razvija razvijalcem vse ključe in nasvete za izboljšanje obremenitve strani.
 • Preizkus spletne strani je Googlovo orodje. Ponuja brezplačen preskus hitrosti, ki vključuje tabele optimizacije strani.
 • YSlow je plug-in, ki hitro kaže, kako deluje spletno mesto, in daje razvijalcem informacije o tem, kako povečati hitrost.
 • YUI Compressor - To orodje pomaga stisniti kodo tako, da minimizira javascript in CSS.
 • OnCrawl - ponuja jasen pregled produktivnosti strani in vam pomaga ugotoviti, katere najprej optimirate.
 • Uporaba ključev za razvijalce Chrome

  Spletni brskalnik Google Chrome vključuje orodja za razvijalce. Pomagajo pri odpravljanju težav z uporabo HTML, CSS in [odstranjene]. Če želite dostopati do orodij za razvijalce v operacijskem sistemu Microsoft Windows ali Linux, pritisnite Ctrl + Shift + I. Za isto, Apple Mac OS X klikne Option + Command +. strani Če želite preskusiti določeno stran, odprite orodja za razvijalce in se pomaknite nanj. Če želite preskusiti trenutno stran,samo posodobite. Chrome prikaže informacije za vsako lastnost strani in njeno poizvedbo:
 • Ime ali URL zahtevanega vira.
 • Metoda HTTP (GET ali POST).
 • Status.
 • Koda stanja HTTP, ki jo vrne strežnik.
 • Vrsta virov MIME.
 • Iniciator - napotitelj se pošlje strežniku, običajno je URL prikazan na strani.
 • Velikost vira, ki ga je prejel brskalnik (če je stran stisnila strežnik, je ta vrednost manjša od dejanske velikosti datoteke).
 • Skupni čas za pridobivanje vira, vključno z iskanjem DNS in časom prenosa.
 • Časovna razporeditev - Časovnica je niz podatkov, ki začasno pregledajo vsako zahtevo.
 • Ko miško premaknete nad ploščo, se prikaže pojavno okno s podrobno delitvijo časa zagona:
 • Zaklepanje - vključuje čas iskanja DNS, izdajanje vstopnic SSL in povezavo s strežnikom.
 • Pošiljanje - vključuje čas pošiljanja zahteve z vsemi podatki v strežnik.
 • Čakanje - Vključuje čas, ko naj strežnik prikaže vsebino, ki jo je treba vročiti, in jo začne pošiljati brskalniku.
 • Sprejem - Vključuje čas, ki je potreben za prenos vsebine.
 • Včasih strežnik začne pošiljati vsebino na njegovo ustvarjanje. Na primer, PHP skript lahko začne pošiljati HTML, čeprav še vedno dinamično generira vsebino strani. Ta vrsta skripta lahko povzroči napačne rezultate časovne omejitve. Kombinacija čakalnega časa je najpomembnejši dejavnik pri določanju hitrosti mesta. Hitrost povezovanja z internetom lahko vpliva tudi na zmogljivostrazvijalci morajo vedno primerjati čas pri ocenjevanju meril uspešnosti spletnega mesta. Na dnu kartice »Omrežje« je povzetek postopka nalaganja strani. Ta povzetek vključuje skupno število poizvedb, velikost strani, vključno z viri, in razčlenitev časa, ki je potreben za prikaz strani v brskalniku. Po analizi uspešnosti obremenitve strani na spletnem mestu bo lastnik bolje razumel, kje lahko osredotoči svoja prizadevanja na optimizacijo hitrosti.

  Sorodne publikacije