Katere programe imajo programerji?

Mnogi novinci iščejo programe za programiranje, v katerih je primerno pisati kodo ali prevesti. Univerzalnih programov za pripravo vseh programskih jezikov ne obstaja, saj bi njihov razvoj potekal za več let neprekinjenega dela mnogih ljudi. Zato bomo analizirali, katere programe potrebujejo programerji, na primer v več priljubljenih jezikih. Prav tako je treba omeniti, da koda ni vedno sestavljena. Na primer, če ste spletni programer, redko pride prav.

Programi za programerje

Če želite postati spletni programer, vam sploh ni treba prenesti prevajalnikov. Dovolj, da so na voljo le nekateri od spodaj navedenih programov. OpenServer Odličen program za zagon lokalnega strežnika v računalniku. Ima veliko prilagodljivih nastavitev in najnovejše različice strežniških jezikov. Prav tako je treba omeniti, da je ta program popolnoma brezplačen in nima nobenega oglaševanja. Avtor prejme denar samo s prostovoljnimi donacijami. Sublime text Celovit urejevalnik besedila in kode, ki podpira številne jezike. Pogojno je plačan, ker preneseni program skoraj ne zahteva njegovega nakupa. FileZilla
Če želite svoje spletno mesto postaviti na gostovanje, boste potrebovali odjemalca FTP za pošiljanje datotek na strežnik. Program je popolnoma brezplačen in uživa veliko ljudi. Opomba Priporočljivo je imeti vse brskalnike, v katerih boste testirali svoje spletno mesto.

Java

Programi Java programerjev obstajajo, jih je precej, tako da jih imamogovorimo o nekaj. Eclipse
Razvojno okolje, napisano v Javi in ​​izdano leta 2004. To je ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij za ustvarjanje modularnih aplikacij z več platformami. Obstaja ruski jezik vmesnika. Treba je omeniti, da to okolje podpira tudi številne druge programske jezike, kot so C ++, Cobol, Fortrun in drugi.


NetBeans Free, podpira številne jezike in ima veliko okolje za razvoj občinstva. Podpira Oracle. Izšla je leta 1994 in ostaja pomembna do danes. JDK (Java Development Kit) Nabor orodij za razvoj java jezika. To je popolnoma brezplačen programski program, ki ga distribuira Oracle Corporation. V njej boste našli skoraj vse, kar lahko uspešno izvedete v Javi in ​​pišete velike in uporabne programe.

C /C ++ /C #

To je verjetno eden najbolj zapletenih in naprednih programskih jezikov, na katerih je napisanih veliko programov in operacijskih sistemov. Imajo programe za kompilacijo. Visual Studio
Priljubljeno razvojno okolje, ki podpira veliko programskih jezikov. Na srečo za rusko govoreče uporabnike, ima ruski vmesnik. Je plačan, obstaja pa tudi brezplačna različica, v kateri boste našli vse, kar potrebujete za razvoj. Distribuira Microsoft.


MultiLanguage Studio 1.5 Program, ki ga je razvil ruski programer, bo dobra alternativa za Visual Sudio. Vendar pa ni tako priljubljen. Ta program šifrira datoteko virov algoritma RC4 in podpira tudi nadzor nad različicami prevedenih datotek.

Zaključek

Programi za programerje so seveda številni in se razlikujejo po namenu in načinu uporabe. Teh programov v tem članku nismo mogli in težko uresničili, vendar to ni potrebno, ker so takšni programi ogromni. Trenutno skoraj vsi programi, opisani v tem članku, podpirajo priljubljene programske jezike. Seveda nismo mogli izbrati programov za vse programske jezike in celo za nekatere zelo priljubljene programe, kot je javascript. Vendar pa nekateri od predloženih programov to še vedno podpirajo.

Sorodne publikacije