Alarm "Pandora 3910": navodila, namestitev, pregledi

Na segmentu domačega signalizacijskega sistema za avtomobile obstaja veliko predlogov proračuna, ki delno uresničujejo funkcije premijske ravni. Proizvajalci telematskih modulov najvišjega razreda so manj navdušeni, saj so takšne naprave včasih dražje in niso tako priljubljene med vozniki. Kljub temu je ta kategorija občasno polna uspešnega razvoja. Primer delovanja takšnega sistema je uravnotežen s signalnim sistemom "Pandora DXL 3910", opremljenim s pomožnim načinom, GSM sprejemnikom in CAN vodilom.


Dokončanje sistema

Glavni komplet alarmnih paketov vključuje: centralno krmilno enoto, temperaturno tipalo, mikrofon, avtomatski relejni modul, nalepko imobilizatorja, komplet pritrdilnih pripomočkov in kablov. Kot dodatek lahko uporabnik uporablja anteno za prenos signalov preko kanalov oddaljene komunikacije, sirene in dodatnih senzorjev, kot je šok detektor, ki bo zajel dejstvo poskusa vstopa v notranjost. Poleg tega alarmni sistem "Pandora 3910" omogoča možnost razširitve opcijsko preko funkcionalnih komponent, povezanih preko posebnih modulov ožičenja in enake CAN vodila. Ti kanali s centralno enoto in relejem se lahko povežejo z radijskim oddelkom motornega prostora, radijskim modulom RR-100 sprejemnikom GPS /GLONASS z naprednimi zmožnostmi pretvorbe in imobilizatorjem dajalnika. Takoj je treba poudariti, da je avtoMotor z napravo za imobilizacijo vozila, ki deluje brez posebnih sredstev za odklepanje, bo deloval nepravilno.


Namestitev signalizacijskih elementov

Velika inštalacijska dela se izvajajo s funkcionalnimi deli v kabini. Najprej bo nameščena centralna kontrolna enota - krmilnik, ki bo upravljal signale, ki prihajajo iz drugih elementov sistema. Montira se pod armaturno ploščo ali v lastno nišo z vijačnimi sponkami, sidri ali nosilci. Izbira načina vgradnje je odvisna od konstrukcije stroja na tem področju. Nadaljnja vgradnja alarmnega sistema "Pandora 3910" vključuje postavitev antenskega modula, ki bo pošiljal in sprejemal signale iz trice lastnika ali mobilne naprave preko GSM omrežja. Zaželeno je, da sprejemnik namestite v bližini vetrobranskega stekla, kolikor je mogoče, vendar ob odstranitvi iz kovinskih površin in električnih naprav. Senzorji se nahajajo na ciljnih območjih. Senzor udarca je na notranji strani stekla, temperaturni detektor pa se lahko namesti na katerokoli primerno mesto, vendar ne tako, da ga ne vpliva lokalna klimatska oprema.

Povezava

Osnovna električna dela bodo vključevala medsebojno povezavo komponent in uvajanje nove pomožne opreme. Pri osnovnem nivoju je potrebno priključiti akumulatorsko baterijo ali 12V vžigalnik za cigarete na krmilno enoto. V neodvisnih vezjih je potrebno napajanje napajati za sirene, relejne module, senzorje in antene.Posebno pozornost si zasluži povezavo z CAN-bus signalizacijo "Pandora 3910". Priročnik z navodili navaja, da je ta modul uveden v infrastrukturo preko diagnostičnega priključka tipa OBD-II. Konfiguracija konektorjev se lahko razlikuje glede na terminalska stikala - to je oprema, ki bo krmiljena s tem modulom. Po fizični povezavi morate uporabiti vmesnik centralne enote ali računalnik, ki je povezan z mini USB, da opravite pogovor s povezano napravo. Med njimi so sprožilci, omarice za ključavnice na vratih, moduli za krmiljenje pokrova, prtljažnika, zračnih blazin, kot tudi druge varnostne in varnostne naprave.

Navodila za nastavitev alarma

Nastavitve lahko nastavite tudi z nadzornim modulom računalnika ali strojne opreme in centralnim krmilnikom. Sestavljen bo v določanju načinov delovanja varnostnega kompleksa. Zlasti je treba določiti parametre opozoril v zaskrbljujočih primerih, reakcijo sistema pri odvzemu in odstranitvi avtomobila s straže, itd. Da bi zmanjšali pogostost napačnih pozitivnih rezultatov kompleksa, je zaželeno, da nastavite povprečno stopnjo občutljivosti senzorja, ki je zadostna za določitev namernih vplivov moči.

Nadzor glavnih načinov zaščite

V 5-metrskem območju obeska za ključe lahko uporabite radijsko postajo za namestitev in odstranitev avtomobila iz zaščite. Z šifriranoradijski sistem bo zahtevo izvršil v procesu izmenjave informacij. To je glavni način oboroževanja, katerega rezultati bodo prišli do obvestila in do mobilnega telefona, priključenega na alarm. Lahko pa uporabljate tudi oddaljeno komunikacijsko metodo prek istega telefona. V tem primeru Pandora 3910 signalizacijska navodila kažejo na potrebo po uporabi prostoročnega načina z možnostjo samodejnega urejanja ali deaktiviranja. Obstaja tudi sodoben način Slave, ki vam omogoča nadzor stanja varnostnih sistemov prek CAN vodila. Prisotnost radia v območju pokritosti sprejemnika signalizacije je v tem primeru neobvezna.

Pozitivne povratne informacije o signalizaciji

Sistem je bil znan po svoji široki paleti funkcij za povezovanje različnih funkcionalnih komponent, prilagodljivosti pri organizaciji električnih povezav in splošni ergonomiji. Strokovnjaki priporočajo ta kompleks kot optimizirano bazo, na podlagi katere lahko vsak voznik oblikuje varnostni sistem za svoje individualne potrebe. Za neoprezne voznike je alarmni sistem "Pandora 3910" postal privlačen, saj omogoča primarno napravo za zaklepanje brez preobremenitve z elektronskimi krmilnimi moduli. To pomeni, da je uporabnik, ki ne namerava organizirati visokotehnoloških komunikacij s krmiljenjem programske opreme, omejen le na glavne kanale regulacije mehanskih zaščitnih naprav. Del tega je zagotovljen s CAN vodilom, ki je tudi drugačenvisoka stopnja zanesljivosti.

Negativni odzivi

Lastniki tega kompleksa opozarjajo tudi na negativne učinke, vendar niso tako pomembni kot koristi. Začeti bi morali s tem, da ima telematika določene omejitve. Na primer, obstajajo omejitve pri določanju koordinat pri delu s celičnimi postajami. Mnogi prav tako opozarjajo na slabosti lastniške aplikacije za signalizacijo "Pandora 3910". Ocene kažejo, da storitev omejuje možnost uporabe številnih funkcij, pogosto deluje nepravilno z oznakami in na splošno zahteva resen pregled platforme.

Skratka,

Pokazalo se je, da je kompleksna kakovost oblikovanja, funkcionalna in enostavna za uporabo. Seveda obstajajo temeljni kompromisi, ki so jih razvijalci morali uporabiti, da bi imeli ceno, vendar je za glavne delovne funkcije alarmni sistem "Pandora 3910" videti dostojno. Mimogrede, stroški sistema je v povprečju 20-25 tisoč rubljev. Za primerjavo, polnopravni kompleksi telematike na ravni premije stanejo vsaj 40 tisoč evrov, pri čemer je treba upoštevati, da bi lahko glavne značilnosti takih modulov ruski strokovnjaki še vedno uporabljali v svoji napravi.

Sorodne publikacije