Doogee Mix: Značilnosti in pregledi

Sodobni trendi v svetu mobilnih tehnologij so pripeljali do tega, da zdaj proizvajalci množično "zaklepajo" pametne telefone z brezramochnoy zasnovo. Ton svojega časa je poznala Xiaomi, nekaj tednov pred legendarnim "Samsungom". Zdaj si vsi želijo podpreti trendovski trend. Vendar pa tega ne storijo vsi. Ni vsakdo dovolj izkušenj v "stavbi pametnih telefonov", da bi ustvaril takšen izvirni pripomoček. Vendar se včasih pojavijo zelo zanimive naprave. Eden od njih je pametni telefon Doogee Mix. Njegove značilnosti so dvoumne. Vendar pa to samo prispeva k interesu pripomočka. Vsekakor ga bomo obravnavali v vseh podrobnostih, vendar bomo najprej povedali nekaj besed o proizvajalcu.


Zgodovina proizvajalca

Kitajsko podjetje pred nekaj leti in sploh ni obstajalo. Prvi pametni telefon je bil izdan šele leta 2013. In potem - samo za kitajski trg. Doseganje velikanov, kot je Huawei in pridobivanje zagona za Xiaomi in Meizu, je bilo nedosegljivo. Zato je podjetje začelo vpletati potencialne kupce po nerealno nizkih cenah. Ta trik je deloval in prvi pametni telefon podjetja je postal izjemno priljubljen. Proizvajalec je navdihnil uspeh in izdal novo linijo naprav. Doogie se je odločil izkoristiti segment "ultra-proračuna", medtem ko koristi konkurentov na tem področju skoraj ni. Naš današnji junak pa ne sodi v kategorijo proračunskih naprav. Doogee Mix, katerega popolne značilnosti bomo razumeli v naslednjih poglavjih, se bolj nanaša na pripomočkesrednji cenovni segment. Čeprav ima precej nenavaden videz.


Treba je opozoriti, da je relativno mlado podjetje iz srednjega kraljestva lahko prodrlo na evropski trg, kjer primanjkuje njegovih proizvajalcev. To pomeni, da so izdelki podjetja iz kakšnega razloga priljubljeni pri potrošnikih. Pomembno vlogo je imelo dejstvo, da je proizvajalec pametnih telefonov postal uradni sponzor španskega nogometnega kluba. Po tem sta govorila podjetja. Seveda pa je glavni razlog za priljubljenost - kakovostni, produktivni, izvirni in "ultra-poceni" pametni telefoni sodobne ravni. Če proizvajalec ni proizvajal takšnih kakovostnih izdelkov, potem na evropskem trgu ne bi storil ničesar. V Rusiji in državah SND je do nedavnega nekaj ljudi slišalo za to blagovno znamko. Zdaj je Doogee odprl predstavništvo v Ruski federaciji. Naši rojaki že imajo cenovno ugoden in nenavaden pametni telefon Doogee Mix. Njegove značilnosti so zelo zanimive. Začnimo z razčlenitvijo.

Videz pametnega telefona

Začnimo z videzom pametnega telefona, saj ga najbolj privlači. Kaj naredi Doogee Mix tako nenavadnega? Tukaj ni nobenih specifikacij. Vse je na zaslonu. To je skoraj brezram design. Pravzaprav je širok okvir telesa le na dnu naprave. In to je storjeno, da bi lahko vstavili v mehanski gumb z vgrajenim optičnim bralnikom prstnih odtisov. Ta zasnova zaslona resnično naredi pripomoček edinstven in nepozaben. Vendar pa obstaja nekaj zahtev za gumb.Zelo podoben je »Samsung Galaxy« v sedmem modelu. Ampak se ne držimo. Glavna stvar je, da pametni telefon ni izgubil svojega prvotnega videza. Mimogrede, zaslon je prekrit z zaščitnim steklom Corning Gorilla Glass s 25 stopinjami, zaradi česar je še bolj kot nenavaden paradni konj. Sprednja kamera se nahaja spodaj, pod zaslonom. Ker prostor nad zaslonom sploh ni. Čeprav je tam uspelo imeti pogovornega govornika.
Opozoriti je treba, da je ohišje pametnega telefona narejeno iz trdnega kosov aluminija, ki je bil podvržen razstreljevanju. Kot pri najboljših vodilnih modelih. Tukaj je samo za prikaz, da lahko samo na koncih in stranskih straneh, saj je zadnja plošča prekrita s steklom. Tudi v najboljših tradicijah vodilnih. Čeprav skoraj ni vodja v Doogee Mix Plus. Njegove lastnosti nikakor niso vodilni. Ok, ok Zdaj govorimo o oblikovanju. V zgornjem delu zadnje stene je glavna kamera, ki je prav tako podvržena novim trendom - ima hkrati dve fotomoduli. Stranski pogled na fotoaparat je bliskavica. Malo nižje - logotip podjetja. Tukaj, načeloma, in vse. Gumbi za obračanje in drugi krmilni elementi so udobno nameščeni na stranskih površinah. Na dnu je priključek za polnjenje in zvočnik, na vrhu pa le priključek za priključitev slušalk. Zdaj pa se obrnemo na značilnosti zaslona.

Malo o nenavadnem zaslonu

Zdaj pa govorimo o pametnem telefonu Doogee Mix Plus. Značilnosti zaslona, ​​seveda, niso tako izrazite, da bi ga imenovali ponos, vendar je veliko večzelo pomembno vlogo igra sam dizajn. Zaslon ima Super AMOLED matrico (kot pri najnovejšem »Samsungu«), 55 palcev in HD ločljivost (1280 x 720 pik). Zadnje dejstvo je najbolj frustrirajuće. Ali je mogoče napravo zagotoviti vsaj z zaslonom Full HD? Potem bi ga dojemali povsem drugače. Ampak ne. Proizvajalec se je odločil drugače. Vendar pa situacija shrani matriko Super AMOLED. To pomeni, da vam omogoča, da zaprete oči do nizke ločljivosti. Še posebej, kljub ločljivosti, je gostota slikovnih pik na zaslonu zadovoljiva. Pikselizacija besedila je na splošno nevidna s prostim očesom. Tako lahko rečemo, da ima pametni telefon prikaz povprečne cenovne kategorije.
Posebnost zaslona je povečana svetlost. Tudi ko naletite na neposredno sončno svetlobo, je besedilo enostavno videti. Ta zaslon je v Doogee Mix. Ocene in specifikacije nam povedo, da je zaslon precej dober. Še posebej, če upoštevate, da na zaščitno steklo zhirovyshdushchuvayuschey in anti-bleščanje premaz. To je tudi posebna značilnost vodilnih pametnih telefonov. Vidni koti so odlični. In to je zasluga matrice. Ni čudno, da Samsung namesti svoje naprave. Tipičen zaslon IPS bi bil videti precej slabši. Torej je vse jasno na zaslonu. Zdaj si lahko ogledate značilnosti strojne platforme. Kaj za "železo" je nameščen na ta pametni telefon?

Gadget Filler. Prvi del

Zdaj razmislite o "Iron" Doogee Mixu. Mnenja in specifikacije navdihujejo nekaj upanja, da ni vse v tem "kitajskem" slabo. Res je, da ima pametni telefon relativno nov procesor MTK, ki ima 8jedra, ki delujejo pri frekvenci 25 gHz. Procesor ima 64-bitno arhitekturo. Obstajata dve spremembi naprave: s 4 gigabajti RAM-a in 6. Takšna količina "operativnega" ne more pozitivno vplivati ​​na hitrost pripomočka. Grafični čip ustreza grafiki Mali T880 s polno podporo za OpenGL in DirectX. Ni presenetljivo, da s takšnimi značilnostmi naprava tiho zažene vse sodobne igre. Tudi Modern Combat tukaj zelo redko "odcepi" do 45 - 50 sličic na sekundo. Pomembno vlogo pri tem igrajo in precej nizko ločljivost zaslona. Zahvaljujoč močnemu procesorju in ogromni količini pomnilnika pomnilnika RAM in vmesnika drsnika ni bilo opaziti. Vse deluje hitro, jasno in gladko.

Izpolnite pripomoček. Del 2

Kar se tiče notranjega pogona, sta na voljo dve različici naprave: s 64 gigabajti pomnilnika in 128. Seveda je slednja boljša, ker ni veliko prostora. Tisti, ki imajo malo vgrajenega pomnilnika, ga lahko razširijo na račun pomnilniških kartic MicroSD do 256 gigabajtov. Res je, da lahko bliskovni pogon namestite samo namesto ene od sedmih kartic. Hibridne reže so bolezen sodobnih proizvajalcev mobilne tehnologije. Bolezen in avtorji Doogee Mix ga niso zaobšli. Recenzije in specifikacije, pa pravijo, da za nekatere spretnosti za delo z datoteko, lahko upravljate namestiti v pripomoček in dva "sedem" in pomnilniško kartico. Naprava podpira LTE omrežja zadnje generacije, ima vse potrebne oddajnike (Bluetooth in Wi-Fi), se ponaša s senzorji bližine in osvetlitve ter popolnoma prilagojenim GPS modulom. Vredno tudiUpoštevajte, da čitalnik prstnih odtisov deluje hitro in zelo redko. Vendar pa značilnosti pametnega telefona ne dosežejo vodilnega. To je zagotovo "sredina".

Foto moduli (glavni in čelni)

Glavna kamera uporablja dve fotomoduli hkrati. To je glavna sestavina mešanice Doogee. Značilnosti in fotografija kažejo, da ta komponenta pametnega telefona ne deluje pravilno. Tudi kljub dvojni strukturi. Prvi senzor ima 16 megapikslov, opremljen s kompleksnim sistemom objektivov in z odprtino 2,0 (čeprav je 2,2). Uporablja se za snemanje videa in fotografiranje. Drugi modul je enobarven. Ima 8 megapikslov in se uporablja za izračun globine prizora. To naredite, da dobite dober "bokeh" učinek (zamegljenost ozadja). Vendar pa je bilo nekaj narobe z razvijalci. Fotoaparat je pogosto zmoten in namesto profesionalnih posnetkov uporabnik dobi nekaj nesmiselnega z zamegljenim skoraj celotnim okvirjem. Ta uporaba kamere ni izšla, potem je še ena težava. Glavni modul kamere lahko snema tudi 4K video. Vendar ni stabilizacije, kar je zelo slabo. Vendar pa obstaja čip, ki nekoliko kompenzira slabosti: popolnoma ročno delovanje in zmožnost shranjevanja fotografij RAW za pametni telefon Doogee Mix. Opravljene so funkcije in pregled glavne kamere. Zavijemo naprej.
Sprednji modul je predstavljen s senzorjem z ločljivostjo 5 milijonov pik. Ne zasije s posebnimi "vrtinci". Ni utripov. Kakovost fotografij je odličnapovprečje Toda ta modul ima tudi zaslonko 2.0 in širok kot. Vendar pa nekaj manjka. Obstaja več "ojačevalcev" osebe in popolnoma ročni način. Čeprav sprednja kamera ni potrebna. Zanimiva lastnost: za snemanje prednjega fotomodula morate pametni telefon obrniti s pikado. To bo sporočeno z ločenim sporočilom, ko preklopite na sprednjo kamero. Čeprav je nekaj nenavadnega. Ali ima karkoli, da izstopa za Doogee Mix? Karakteristike in pregled fotoaparata ne zanimajo uporabniki. Foto moduli so standard in zelo povprečna kakovost. Kitajci bi lahko te komponente naredili bolj kvalitativno temelječe na izkušnji Xiaomi. Vendar tega niso storili. Za kar so v karmi minus.

OS in programska oprema

Zdaj upoštevajte komponento programske opreme Doogee Mix. Značilnosti in popolno poročilo o pregledu, da pametni telefon deluje pod operacijskim sistemom "Android" različica 7.0. Toda ta sistem ni preprost, vendar je opremljen s poslovno lupino, imenovano DoogeeUI. Presenetljivo je, da je videz operacijskega sistema dobro razvit. Toda tukaj je prevajanje mest zelo svetlo. Zdi se, kot prevajanje iz kitajskega v ruski "Google Translate" v zgodnji različici. To, seveda, trivia, vendar v napravi za 20000 rubljev bi rad videl tako očitno "dovratnik". Vendar pa je to edina pritožba glede programske platforme pametnega telefona. Vse ostalo je uresničeno povsem vredno. Sistem ne upočasni in ne grize. Tudi kljub zelo pomembnemu poseganju kitajskih razvijalcev. Seveda je še vedno nekaj za delo, vendar podjetje nenehno objavlja posodobitve, v katerih"luknje" so zaprte in napake fiksne.
Uvedena je bila zanimiva odločitev Kitajske, da se zagotovi zanesljiv sistem. Imenovali so avdio predvajalnik nekako pomahano in celo razvili svoj vmesnik. Toda pod to tanko plastjo modernizacije, standardni igralec "Androyd" vztrajno zasije. Z vsemi svojimi slabostmi in skromnimi nastavitvami. Takšna rešitev ne dodaja pripomočka za ugled. Rad bi verjel, da bo v prihodnjih različicah vdelane programske opreme zamenjal bolj vreden. Najbolj dragocena stvar v korporacijski lupini je, da podpira polnopravno delo z gesto. Kaj "goli" OS, žal, ne more. To je še en plus plus Doogee Mix. Značilnosti in opis programske platforme so bolj pozitivne kot negativne. Toda tu je še dovolj prostora za razvoj.

Akumulatorska baterija

Baterija v pametnem telefonu je fiksni nenadzorovani Li-Ion z nazivno zmogljivostjo 3380 MAG. S takšno baterijo lahko stroj enostavno držite v načinu za branje z maksimalno svetlostjo zaslona 13 ur. Dober rezultat za tako zmogljivo napravo. Kaj pa igranje videa in iger? Sodeč po ocenah, v načinu gledanja polnega HD videa na maksimalni svetlosti zaslona, ​​je naprava trajala 10 ur. In igra s povprečnimi zahtevami tehničnih lastnosti je izpraznila baterijo naprave za 5 ur. Popolnoma standardni rezultati za pripomoček te ravni. Lahko rečemo, da bo pri običajni uporabi pametni telefon zlahka živel dva dni. Mogoče malo manj. Takšna avtonomija bo počastila in moderne vodilne sile, ki so komaj dovolj za aktivni danuporabo Karkoli je že bilo, toda z avtonomijo je vse v redu v Doogee Mixu. Tehnične značilnosti baterije imajo relativno majhno vlogo. Gre za optimizacijo "železa" in operacijskega sistema naprave.

Mnenja lastnikov

Kaj ljudje pravijo o mešanici Doogee? Ocene in funkcije vedno pomagajo dobiti popolno sliko. Omogočajo vam, da ocenite kakovost naprave in njeno vedenje v realnem smislu. Kar se tiče našega junaka, ga je doslej kupilo premalo ljudi, da bi presodili kakovost in vrednost naprave. Vendar pa obstajajo ocene o tem. In splošno razpoloženje anketirancev popustljivo-ugodno. Vsi so seznanjeni z dobro kakovostjo materialov, nenavadno obliko in odličnimi zmogljivostmi. Vendar hkrati trdijo, da ima podjetje veliko dela na tem pametnem telefonu. In popolnoma so prav. Rečeno je, da prva palačinka vedno pride ven z dojko. V primeru Doogeeja se je to zgodilo. Toda njihova ideja je bila dobra. Vse, kar ostane, je delo delov.

Zaključek

Torej smo pogledali začetniški pametni telefon s zasloni brez okvirjev Doogee Mix. Upoštevane so tudi značilnosti, pregledi in pregledi. Zdi se, da imamo dovolj dostojno napravo za ustrezen denar.

Sorodne publikacije