Google Alerts: Kako jo vzpostaviti in uporabljati učinkovito?

Google Alerts je storitev za zaznavanje vsebine za uporabniške iskalne poizvedbe, ki jih ponuja iskalnik Google. Storitev pošilja uporabnikom e-poštna sporočila, ko na njegove zahteve pridejo novi rezultati. Leta 2003 je Google objavil ta opozorila. Kljub Googlovim obvestilom, da ta sistem ne deluje pravilno, vendar ima nekaj težav, ta storitev še vedno deluje in je v celoti na voljo po vsem svetu. Google opozorila so naletela na ključna vprašanja o učinkovitosti in so začasno nedostopna na regionalni ravni, vendar se je Google tehnična podpora uspešno odzvala na poročila uporabnikov na uradnem forumu.


Ampak ne glede na to, Alert je dobro orodje za spremljanje vašega podjetja. Obvestila vam lahko dajo veliko koristnih informacij - brezplačno in z minimalnim naporom.

Kje začeti

In za to moramo začeti z vprašanjem, zakaj želite uporabljati Google opozorila. Kljub dejstvu, da je veliko uporabnikov trdno prepričanih, da Googlova opozorila niso dovolj za spremljanje poslovanja, obstajajo dobri razlogi za uporabo tega orodja. Tukaj je le nekaj od njih:
 • Popolnoma brezplačno.
 • Hitro prilagodljiv.
 • Uporabite ga lahko za dopolnitev drugih programov.
 • Z drugimi besedami, to orodje ne more samo poskusiti, ampak ga tudi uporabiti na enakopravni podlagi z drugimi. Kakšni so vaši cilji? Google Alerts (program) je nepogrešljivo brezplačno orodjeza vsako tržno strategijo v začetni fazi vsakega posla. Za začetek potrebujete minimalno znanje v vaši industriji in za to orodje sploh ni treba plačati. Nato lahko vedno preklopite na bolj prilagodljive plačljive platforme.

  Načelo delovanja

  Največji razlog za neuspeh vsake strategije spremljanja medijev je, da ljudje ne vedo, kaj želijo doseči. Samo vtipkajo nekaj ključnih besed - svoje blagovne znamke ali lastnega imena, nato pa upajo, da bodo našli nekaj čudnega, vendar se to ne zgodi. Ali pa je zelo pogost pojav, da so uporabniki vnesli drugo pošto, ko so ustvarili opozorilo, ali pa so pozabili odobriti sporočilo, ki jih je prikazalo: »Prejeli smo zahtevo za pošiljanje Google Opozoril«. Zaradi takšnih situacij opozorila niso prispela. To orodje ne deluje, pravijo mnogi ljudje, ko ga preizkusijo. Toda kje nastane ta ideja? Poglejmo situacijo. Če se zanašate na zgoraj navedeno, mnogi uporabniki poskušajo uporabiti to orodje kot nekakšen bug-stick, ki misli, da bo, če bo izkoristil in vnesel ime svoje blagovne znamke ali podjetja, dal vse slabosti v svojem podjetju. Toda to je daleč od primera. Če želite izvedeti, kakšna je učinkovitost opozorila in jo začeti uporabljati, morate natančno določiti svoje cilje. Najprej morate ugotoviti, kaj želite od Googla in kaj pričakujete, glede na to, kaj uporabniki pustite povratne informacije. Google Alerts lahkoVključite naslednje cilje:
 • Opazovanje negativnih povratnih informacij o vašem podjetju za hiter odziv.
 • Spremljajte, kateri glavni blogi in spletna mesta z novicami govorijo ali pišejo o vas.
 • Sledenje novim ključnim pojmom v vaši industriji, da bi našli spremembe.
 • Poiščite nove bloge za svoje publikacije.
 • Preden začnete uporabljati to storitev, morate določiti svoje realistične cilje, ki jih lahko spremljate z opozorilom. Google opozorila so oblikovana tako, da vam pomagajo doseči svoje cilje.

  Kaj lahko pričakujete od vaših opozoril?

  Enostavno upravljanje s ključnimi besedami. V virih, ki jih Google sledi, lahko sledite kateri koli ključni besedi. To so lahko spletni dnevniki, forumi, spletna mesta z novicami ali širša mreža. Vključuje tudi YouTube, ker je Google lastnik te platforme. Opomniki se pošljejo v vaš poštni predal v obliki pisma Google Alerts. GA bo vsako omembo teh ključnih besed poslal v vaš poštni predal. Ogledate si jih lahko tudi na google.com/alerts kadarkoli. Google vam omogoča, da izberete hitrost od trenutka, ko ste jih prejeli.
 • Ena od možnosti je, da jih dobimo, kot so. Takoj, ko so vaše ključne besede navedene na internetu, boste obveščeni (po e-pošti).
 • Lahko se odločite tudi za prejemanje vseh referenc enkrat na dan
 • .
 • Za brezplačno storitev je to zelo dobro.

  Kaj ne dobiš?

 • Iz socialnih omrežij ne boste dobili rezultatov.Če želite vedeti, kaj govorijo o vas na socialnih omrežjih, boste potrebovali orodje za socialni marketing. In glede na pomen trženja družbenih medijev, bo to zagotovo pomembno za vas.
 • Prejeli boste tudi analitična poročila in statistične podatke. Pravzaprav so to zelo preprosta opozorila, ki nimajo platforme za zbiranje statističnih podatkov. To je običajno za osnovne oglaševalske akcije. Vendar to ni idealno, če želite vedeti, kako pogosto ste omenjeni, ali se to število ali celo vrsta drugih zanimivih podatkov analitičnih informacij za spremljanje povečuje. Toda za te namene obstajajo druge storitve - bolj prilagodljive, ki imajo eno majhno pomanjkljivost - so plačane.
 • Zdaj, brez dodatnih besed, nastavimo ta opozorila.

  Kako vzpostaviti Google opozorila

  Zelo enostavno je ustvariti koristna Googlova obvestila. Kako deluje:
 • Pojdite na google.com/alerts. Preverite, ali ste prijavljeni z Google Računom, ki ga želite uporabiti. Izberite ključne besede, ki jih želite spremljati, in jih poskusite narediti edinstvene.
 • Določite, kako pogosto želite prejemati sporočila. Če želite prejemati sporočila v realnem času, izberite »Ko se prikažejo rezultati«. Obstajajo tudi drugi načini za prilagajanje sprejemne frekvence: »Enkrat na dan« ali »Enkrat na teden«.
 • Iz spustnega seznama izberite vir. Google opozorila ne veljajo za družabna omrežja, lahko pa se odločite, ali boste spremljali novice, spletne dnevnike, videoposnetke ali celo knjige.
 • Izberitejezik. Izberete lahko en jezik za spremljanje ali vse jezike.
 • Izberite regijo. Če je vaša blagovna znamka ali podjetje prisotno le v nekaterih državah ali se širite na nove trge, je lahko to orodje zelo pomembno za spremljanje.
 • Izberite število rezultatov "Samo najboljše" ali "Vsi rezultati". Z drugimi besedami, ali želite, da se pošlje katera od vaših ključnih besed, ali pa dovolite Googlu, da izbere najpomembnejše izmed njih?
 • Izberite e-poštni naslov, ki ga želite poslati. To bo tisti, v katerega ste prijavljeni, vendar lahko svoje opozorila pošljete v vir RSS, če želite.
 • Kliknite "Ustvari opozorilo". To je vse.
 • Po tem boste prejeli pismo za potrditev sporočil. Če želite to narediti je zelo preprosta, samo odprite e-pošto in kliknite na povezavo - Preverite to zahtevo Google Alerts, ki se bo nahajala nasproti zahteve, za katero ste ustvarili opozorilo. Ta napis pomeni, da morate to zahtevo preveriti prek Googla, ali ste dejansko ustvarili to obvestilo.

  Še enkrat, ena od ključnih prednosti Google Alerts je, kako preprosto je ustvariti poizvedbe. Če spremenite merila za obvestila ali ne želite prejemati glasil, se lahko v tem primeru vedno naučite, kako izklopite Google Opozorila. Če želite to narediti, morate odpreti eno od črk, ki ste jih prejeli po e-pošti, in na koncu pisma kliknite na povezavo "Prekliči naročnino". Po tem vam ne bodo več pošiljali Googlovih obvestil. Bodite pozorni na kajpoleg gumba "Odjavi se" je tudi povezava "Oglejte si vsa vaša obvestila", s klikom na katero boste lahko videli vsa opozorila in uredili ali odstranili nepotrebne.

  Kako jih narediti učinkovitejše

  Tudi če je poizvedbe enostavno vzpostaviti, lahko vsakdo dela napake. Tukaj je nekaj nasvetov, o katerih morate razmisliti, preden ustvarite opozorilo.
 • Izogibajte se splošnim ključnim besedam. Obstaja mnenje, še posebej v začetni fazi uporabe te storitve, več vprašanj, ki jih ustvarite, bolje je. Ampak to ni tako. Za vas izberite samo zelo pomembne poizvedbe. Ker, če ustvarite veliko poizvedb, potem bo prišel veliko nezaželenih opozoril, da boste sčasoma izbrisali, tudi brez branja.
 • Tudi če je vaša blagovna znamka edinstvena, boste morda želeli ustvariti nekaj splošnih obvestil za sledenje referenc v vaši panogi - kot so "obutev" ali "računovodstvo".
 • Sledite naslednjim nasvetom:
 • Preveč omemb je tako koristnih kot manjka. V tem primeru poskrbite, da bo vaš poštni nabiralnik prejel veliko število oglasov iz Google Opozoril, in v enem odličnem trenutku boste ugotovili, da jih boste izbrisali, ne da bi jih celo prebrali.
 • Upoštevajte natančne, specifične ključne besede, za katere veste, da vam bodo vedno pomembne.
 • Naredite nekaj. Ne pozabite, da je omejitev čakalne vrste 1000 na osebo (če uporabljate gmailov naslov).
 • Na primer, želite spremljati negativne komentarje o vašem podjetju. Ustvarite lahko posamezno opozorilo za vašo blagovno znamko skupaj z nekaterimi negativnimi besedami:
 • Moja znamka + slabo;
 • "Moja znamka" + slabo;
 • Moja znamka + najslabša;
 • Prejeli boste posebna sporočila, ki vam bodo v pomoč pri prepoznavanju vprašanj, ki jih je treba obravnavati. Ste pri iskanju informacij že kdaj uporabili več kot le osnovno Googlovo iskanje? Obstaja več ukazov, s katerimi lahko vaše iskanje postane zanimivejše in natančnejše. Na primer, uporabite besednjak za iskanje določenih stavkov in jih nato združite z drugimi ključnimi besedami.

  Nasveti za socialni marketing

  Če postavite zahtevano ključno besedo v narekovaje, bo vaše opozorilo vrnilo rezultate, ki vsebujejo to frazo, kot tudi drugo besedo, ki ste jo vključili v narekovaje. Tukaj je ustvarjalni vodnik, s katerim bodo vaša Google opozorila bolj učinkovita, z nekaj idejami:
 • Uporabite filtre, kjer je to mogoče. Čeprav Google opozorila še zdaleč niso popolna, vam ponujajo majhne dodatke, da zožite iskanje. Zakaj torej ne bi imeli koristi od tega? Recimo, da poskušate pridobiti promet na svojem spletnem mestu, vendar želite, da gostje najdejo možnosti za spletni dnevnik. Poskusite ustvariti opozorilo s frazami, kot so »piši nam« ali »kako prispevati«, in nato omejite obvestila v spletnem dnevniku. Izbrisali boste veliko nepotrebnih informacij in boste obveščeni o pojavu novihdodatkov
 • Enako lahko storite za nekatere jezike, ki jih pišete, ali celo na določenih mestih, če ima vaša vsebina informacije za lokalne uporabnike.
 • Ne pozabite, zakaj ste ustvarili opozorilo. To je samo opomnik, da je treba pri oblikovanju sporočil upoštevati vaše cilje. Dokler imaš načrt, greste k njemu.
 • To je le nekaj preprostih načinov za pridobitev več informacij iz sporočil.

  Ali ste samo Google Opozorila?

  Kot smo videli, so Google Opozorila enostavna za nastavitev, omogočajo vam eksperimentiranje in imate lahko toliko sporočil, kot želite. Glavna stvar je, da v začetni fazi, ne pozabite potrditi sporočil, ki prihajajo v vaš e-poštni nabiralnik z oznako "kliknite za potrditev vašega google opozorilo", ne bojte se, da ni v ruskem jeziku. Pomen te fraze je tisto, kar morate klikniti na povezavo za potrditev Googlovega opozorila.
  Vsa Googlova opozorila pustijo veliko podatkov in vam ne omogočajo natančnega prilagajanja. Tudi za vire, za katere mislite, da bo Google primeren, na primer za spletne strani in spletne dnevnike. Vendar hkrati ne pozabite, da je ta storitev popolnoma brezplačna. Poleg tega si res ne morete privoščiti prezreti socialnih omrežij. Še posebej, če delate s uspešno spletno skupnostjo. Več kot 60% vseh uporabnikov uporablja socialna omrežja za ocenjevanje podjetij in izdelavo različnih ocen o njih. To so vaši kupci, vaše stranke in vaše možnosti. Če ne veste, kaj govorijo o vas, se je težje osredotočiti na tonjih. Zato mnoga podjetja izberejo orodja, ki združujejo Google Alerts z vsemi večjimi družabnimi omrežji. Ta dodatna orodja, skupaj z opozorili, vam lahko omogočijo poglobljeno analizo dinamike prodaje, razpoloženja okoli vaše blagovne znamke in še več. Torej, dajmo kratek povzetek. Google Opozorilo je odlično orodje za vsakogar, ki želi dosledno kritiko uporabnikov, ki je pomembna za njihove industrijske ali poslovne potrebe. To orodje je tudi idealno za spremljanje socialnih omrežij in spremljanje dejavnosti. Vendar pa mnogi ljudje menijo, da pri oblikovanju in funkcionalnosti puščajo še veliko zaželenega. Na srečo Google Alerts ni edina tovrstna različica. Če Google Alerts ne ustreza potrebam vašega podjetja ali pa želite vedeti, ali je eden od njegovih konkurentov prav, predlagamo primerjavo primerka Google Opozorila.

  Opozorilo Talkwalker

  Opozorila Talkwalker Alerts vam omogočajo, da spremljate dostop do interneta za novo vsebino z vašim imenom ali blagovno znamko, vašimi konkurenti ali drugimi pomembnimi informacijami za vaše podjetje. Zapisuje s spletnih mest, forumov, blogov in socialnih omrežij ter jih posreduje neposredno v vaš poštni predal v enem ustreznem e-poštnem sporočilu. Če želite izboljšati opozorila, lahko uporabite možnost intuitivnega filtra, da si ogledate samo tiste oblike, ki so za vas in vaše podjetje najpomembnejši. Talkwalker ponuja tudi visoko raven prilagajanja z uporabo različnihoperacije Ta brezplačna storitev ponuja preprostost izvirnih Googlovih sporočil, vendar z veliko večjo funkcionalnostjo.

  Spam

  Najbolj problematično mesto pa je spam Google Alerts. Goljufi, ki si vedno prizadevajo, da bi presegli nove dogodke, naj bodo njihove povezave prikazane v rezultatih opozarjanja.
  Zdi se, da vstavljanje priljubljenih ključnih besed, naslovov in strani njihovih goljufivih spletnih mest. Tako lahko uporabnik Google Opozoril, ki želi videti, na primer, nekaj novega na internetu v zvezi z zaslužki v internetu, poleg legitimnih povezav do zaslužka v internetu in novic o njih prejme tudi povezave do neželene pošte ali celo zlonamernih spletnih mest , ki skrivno uporabljajo ime, da bi pritegnili potencialne žrtve. Kaj storiti v tem primeru? Treba je preveriti povezave, ki so bile v pismu. To naredite tako, da preprosto premikate povezavo, ki se prikaže v spodnjem levem kotu katerega koli brskalnika. Če, recimo, v pismu je zapisano, da povezava vodi do mesta "Yandex", in povezava, ki nima nič opraviti z Yandex je prikazan, v tem primeru je bolje, da se vzdržijo prehoda na njej.

  Sorodne publikacije