Slabo ujame radio v avtu: kaj storiti, vzroke, kako odpraviti težavo

Tudi tišina kot slabo delujoči radio v avtomobilu lahko pokvari razpoloženje na dolgem potovanju v družino ali voznika, ki je navajen, da posluša informacijske kanale ali najljubši val z dobro glasbo. Kaj naj rečem o nečem in vzroku dražilnega piskanja ali žvižganja. Vzroki tega pojava so lahko zelo različni, pa tudi načini za njihovo odpravo. V članku si poglejmo, zakaj slabo ujame radio v avtu in kaj storiti v tem primeru.

Osnovne nastavitve snemalnika

Postopek nastavitve kasetnega snemalnika ni posebej zapleten, če upoštevate splošna pravila za namestitev. Po namestitvi radio mora nujno povezati anteno. Obstaja več vrst: na osnovi lepila, teleskopske, zunanje, notranje. Glavni pogoj za to - sposobnost za delo v načinu AM in FM pasu. Antena je povezana, vendar ni signala? Če v avtu ujame slab radio, kaj storiti? Na steklo je običajno nameščena zunanja antena. Na tem mestu je najbolj nagnjena k motnjam in poškodbam. Če je vse narejeno pravilno in oprema ni ovirana, je potrebno napravo nastaviti.


S tipkami na plošči ali upravljalno enoto kasete se uglasi sprejem. Ustrezni gumbi spreminjajo frekvenčno območje in iščejo radijske postaje, če je ta frekvenca znana, jo lahko dodate ročno. Naprednejši modeli omogočajo iskanjesamodejno, medtem ko bo radijski val z dobrim signalom ostal v pomnilniku naprave. Za shranjevanje priljubljenih kanalov lahko uporabite številčenje. Če želite ohraniti to ali to radijsko postajo dovolj, da zadržite nekaj sekund, tipko z izbrano številko. Potem, ko kliknete nanj, boste aktivirali najljubši val.

Vzroki slabega signala

Razlogi za slab signal so lahko:
 • Slab sprejem radijskih postaj zaradi odstranitve prenosnega signala ali dodatnih ovir (železnice, stolpi ali mobilni operaterji). Takšne ovire se samodejno premikajo po prečkanju območja nestabilnega sprejema. Če je mobilni telefon ali tablični računalnik blizu radia, se med aktivnim delovanjem lahko pojavijo tudi napake v čistosti sprejema. Pogosto se ljudje sprašujejo, zakaj so slabi pri zajemu radia v avtomobilu VAZ-2114, kaj storiti v tem primeru. Strokovnjaki svetujejo, da anteno premaknete na streho avtomobila in tako s pomočjo telesa izolirate ovire.
 • Okvara antene. Problem lahko rešite tako, da zamenjate anteno in tudi tesnite tesne kontakte ter očistite oksidacijo.
 • Hripanje ali piskanje med poslušanjem radia lahko kaže na okvaro sprejemnika. Pogosto je razlog v razpokani plošči. Če se napaka potrdi po odprtju naprave, se kartica pokvari. Vendar pa to delo zahteva največjo natančnost, zato je najbolje, da zaupate strokovnjaku.
 • Če slab avto ujame avto, ko je snemalnik vklopljen, potem izkušeni vozniki svetujejoizberite registre s samostojno baterijo. To je mogoče pojasniti z dejstvom, da je motnja nastala, ko je DVR povezan s cigaretnim vžigalnikom. Tudi problem motenj je mogoče rešiti z zamenjavo napajalne enote z višjo kakovostjo z namestitvijo stabilizatorja ali feritnih obročkov na napajalni kabel, kar ustvarja zaščito.
 • Preverite anteno

  Če je v napravi nameščena kovinska antena, je eden od razlogov za njegov slab signal signal, da je poškodovan.


  Takšen položaj je mogoč zaradi naslednjih razlogov:
 • po pranju vozila delavci avtopralnic včasih poškodujejo anteno ali jo preprosto pozabijo potisniti nazaj, kar preprečuje tudi sprejem signala;
 • pogosto parajo anteno ptic na parkirišču;
 • V zimskem času je lahko naprava zaledenitev;
 • Toč lahko upogne anteno.
 • Vozniki se morajo zavedati, da celo najmanjša poškodba antene povzroči poslabšanje sprejema signala. Zato je za prve znake potrebno preveriti pomični element. Če ima antena električni mehanizem in ga pritisnete s pritiskom na gumb, lahko zaledenitev ovira proces in radijski signal bo prejet z motnjami. Če je med ledenjem antena zamrznjena, potem ni mogoče uporabiti sile, da bi jo vrnili v normalno stanje, zlasti za uporabo klešč.

  Preverjanje žičnih povezav

  Eden od najpogostejših razlogov za motnje je slaba povezava avtoradia z antenskim priključkom. To je posledica dejstva, da s slabokontakt kabla antene s sprejemnikom poslabša prenos signala. Zato zvočniki proizvajajo radijske motnje in motnje. To je predvsem posledica vibracij telesa ali korozije pod vplivom vlage.
  Če se je kakovost prenosa signala poslabšala, je treba po pregledu antene preveriti kabel na mestu priključitve na sprejemnik. Kaj je treba storiti v tem primeru? Odstranite radio iz avtomobila ali ga potisnite iz sredinske konzole, da preverite napravo od zadaj, kjer je priključek kabla. Če po vizualnem pregledu ni bilo zaznati nobenih težav s priključkom, je treba počakati, da se sprejemnik namesti nazaj, morda ima antenski kabel skrito poškodbo. Radijski val je treba vklopiti na interferenčnem valu in dodati zvok, ki ga slišite. Nato povlecite kabel namesto priključka. Če se zvok ne spremeni, težava ni pri kabelski povezavi. Nasprotno pa, če se pojavi razpoka, piščalka in drugi zunanji zvoki, je problem v antenskem kablu ali priključku.

  Preverite delovanje antene

  Če voznik ne zazna radia v vozilu, kaj vse ne vedo, kaj storiti. Če je antena preizkušena za zunanjo poškodbo in ni pritožb glede priključitve žic, je potrebno zagotoviti, da naprava sama sprejema signal. Če antena zazna udrtine, rjo ali podobne poškodbe, morate zamenjati opremo z novo. Sodobni avtomobili so opremljeni z anteno, ki je prilepljena na zadnje ali stransko steklo. Takšna naprava je estetskaprednost pred zunanjo anteno, vendar se ne razlikuje v kakovosti sprejema signala. Tudi nalepka se lahko poškoduje od znotraj, na primer od otrok. V tem primeru morate kupiti novo.

  Kako izbrati novo anteno?

  Veliko ljudi se zanima za slabo lovljenje radia v avtomobilu, ki izbere anteno. Naprave so razdeljene na dva glavna tipa: aktivno in pasivno. Oglejmo si več:
 • Aktivne antene imajo ojačevalnik signala, ki zagotavlja kakovosten signal v mestu in zunaj njega. Zaradi notranje namestitve antene je zaščitena pred vplivi zunanjega okolja (padavine, sonce, temperaturne razlike), zato je njegova zmogljivost večja. Najbolje je, da anteno namestite tako, da ne moti voznikovega pregleda in ni v stiku s kovinsko površino. Najpogosteje je nameščen na zadnjo steno, vetrobransko steklo ali okenski tečaj.
 • Pasivna antena je nameščena zunaj avtomobila in je pritrjena na telo stroja. Pritrdite ga z magnetom, tako da izvrtate luknje v telesu ali pritrdite metodo zatiča. Delovanje antene je odvisno od višine njegove lokacije glede na prevodno površino. Uporabo zunanje antene priporočamo ljudem, ki upravljajo večino prometa izven naselja. Ker je občutljivost pasivnih anten večja od aktivne.
 • Ojačevalnik signala

  Običajno pri slabem sprejemu radijskega signala uporaba ojačevalnika ni učinkovita. Še posebej, če je zvok slabe kakovostipoškodovali anteno, izrabili kabel ali priključek. Vendar pa praviloma to vodi do poslabšanja radijskega signala vseh kanalov.

  Vendar obstajajo primeri, ko je nameščena nova oprema, in nekateri kanali še naprej predvajajo z ovirami. Če ujame slab avto radio, kaj storiti s tem problemom? Vsak radijski kanal ima drugačno moč oddanega signala, zato jo radijska naprava sprejema na različne načine. V tem primeru je uporaba signala ojačevalnika popolnoma upravičena. V tem primeru je pomembno pojasniti, da za spopadanje z ovirami, ki so nastale zaradi visokih stavb ali zaradi značilnosti terena, ojačevalnik ne more.

  Zamenjava radijskega sprejemnika ali ojačevalnika

  Glavni sprejemniki, vključeni v komplet za vgradnjo v vozilo, so precej dobri za poslušanje glasbe in sprejem radijskega oddajanja. Toda vse naprave nimajo podobnih lastnosti. Pogosto draga oprema, opremljena s CD in DVD nosilcem z neverjetno kakovostjo zvoka, ima slab radio radijski sprejemnik. In ne vedno opreme, nameščene v premium avtomobilov, ki je značilna visoka kakovost radio sprejemnik.
  Na primer, vozniki se pogosto soočajo s težavo, da bi radio v Toyotinem vozilu slabo ujeli. Kaj storiti v tem primeru? Strokovnjaki pojasnjujejo, da nekateri sprejemniki niso zasnovani za frekvenčno območje naših radijskih postaj. Če se želite znebiti težave, je priporočljivo kupiti nov sprejemnik ali ojačevalnik, primeren za našo državo. V tem primeru je potrebno odstraniti iz tujega stroja polni delovni ojačevalnik.

  Kako izbratiradijski sprejemnik?

  Če obstaja težava s snemalnikom in slabo ujema radio v avtomobilu VAZ, kaj strokovnjaki svetujejo? Zamenjajte napravo. Pri izbiri radijskega sprejemnika morate najprej paziti na:
 • velikost plošče na kovčku;
 • povezovalni sistem;
 • nosilec zvoka;
 • moč magnetofona,
 • akustične zmogljivosti. Večina kupcev verjame, da je večji zaslon kasete, boljša je kakovost naprave, vendar je ta ideja napačna. Večina proračunskih možnosti ima nizko kakovosten prenos barv in prefinjen meni. Na zvok ne odraža. Vendar je glavna funkcija kasetofona poslušanje glasbe, ne gledanje videa, zato je bolje kupiti kakovostno napravo in ne plačati za vprašljivo napravo. Po vrsti medija se snemalniki razdelijo na kasete, CD, mp3 USB - DVD predvajalnike. Najbolj funkcionalni so modeli z USB izhodom. Omogočajo predvajanje različnih glasbenih formatov iz bliskovnega pogona, pomnilniške kartice, trdega diska, predvajalnika in telefona. Pri izbiri naprave povezovalni sistem nima zadnje vrednosti. ISO priključek je najpogostejši. Priključek je videti kot žica na eni strani in vtič za povezavo - na drugi strani. Če avto ne omogoča dostopa do priključka, ga lahko kupite posebej.
  Verjetno vsi vedo, da višji kot je snemalnik, boljši je zvok. Po drugi strani pa je ocenjena in vam omogoča, da poslušate glasbo dolgo ali maksimalno, kar je pomembno le, če vklopite glasen zvok. Na primer na forumih, ki jih pogosto najdetevprašanje: slabo ulov radio na "Pioneer" v avtu, kaj storiti? Mnogi anketiranci pravijo, da snemalniki tega proizvajalca niso znani po močnem sprejemu radia. Večfunkcijski izenačevalnik je precej težko nastaviti amatersko, zato je najbolje, da kupite model s tremi ali petimi pasovi. Dodatna prednost je možnost prilagajanja svetlosti osvetlitve ozadja, odstranljive plošče in gumbov standardnih velikosti, kar omogoča nadzor nad snemalnikom. Sodobni proizvajalci ponujajo modele, ki so zasnovani za vsak okus in torbico. Med njimi lahko izberete radijsko enoto, ki ustreza vašim osebnim željam, s potrebnim naborom uporabljenih funkcij.
 • Sorodne publikacije