Microlab - akustični sistem: opisi, značilnosti in pregledi

Microlab že nekaj časa proizvaja različne akustične sisteme, dobre kakovosti. Modelni razpon stolpcev je zelo velik in vključuje tako proračunske rešitve kot tudi dražje. V današnjem članku bi rad govoril o nekaj Microlab govorcih, ki so res vredni svojega denarja in bodo uporabniku dali veliko pozitivnih čustev, ko jih uporabimo.

Microlab Solo 7C

Prvi model, o katerem bomo razpravljali, je sistem zvočnikov Microlab Solo 7C. Zvočniki so najbolj priljubljeni v srednjem cenovnem segmentu. Model ima dobre lastnosti, kakovostno montažo in odličen zvok.


Zaključek

Stolpci se prodajajo v veliki kartonski škatli. Skupna teža akustike je 25 kg, tako da prinašanje paketa iz trgovine v hišo ne bo tako preprosto. V notranjosti je poleg samega zvočnika še garancijski list, daljinski upravljalnik z baterijo, kabel za povezavo zvočnikov, RCA kabel s 35 mm izhodom, navodila in samolepilne noge.

Podroben opis

Vrsta zvočnikov Microlab - 2.0. Frekvenčno območje je 55 Hz-20 kHz. Skupna moč sistema je 110 W. Število zvočnikov na vsakem od zvočnikov je 3. Velikost obeh zvočnikov je 165 mm in ena - 25 mm. Od zanimivih lastnosti je vsekakor vredno omeniti prisotnost visokih in nizkih frekvenčnih regulatorjev. Drug pomemben plus je prisotnost daljinskega upravljalnika, ki podvaja funkcije ročnega krmiljenja.Pravzaprav je to zelo priročno, saj ne bo treba vsakič vstati in se približati zvočnikom, da bi prilagodili frekvenco.


Kar zadeva kakovost zvoka, se akustika zelo dobro igra. Nizke frekvence so odlično oblikovane, bas pa postane sočen in nasičen. Povprečje v večini primerov dobro igra, čeprav poslušanje frekvence rock glasbe in podrobnejše obdelave še vedno ni dovolj. Ni posebnih zahtevkov za visoke frekvence - zvenijo odlično, ne pop up ali plavanje. Glasnost je prav tako prijetna - dovolj je imeti zelo glasno zabavo.

Recenzije

Pregledi zvočnikov Microlab Solo 7C so večinoma pozitivni, čeprav, kot ugotavljajo uporabniki, obstaja več pomanjkljivosti. Prvi je poceni in slabo kakovosten daljinski upravljalnik, ki pogosto ne uspe. V poznejših serijah je bil ta problem odpravljen z zamenjavo z drugim daljinskim upravljalnikom, ki je bolj kakovosten. Drugi minus je vgrajen ojačevalnik, ki ne razkriva v največji meri celotnega potenciala sistema. Tretji minus je, da ko izklopite napajanje, se vse nastavitve zvočnikov ponastavijo. No, zadnja pomanjkljivost je tanek zvočni kabel, ki je priložen kompletu.

Microlab M-200

Drugi sistem zvočnikov na današnjem seznamu je Microlab M-200. Kljub temu, da je ta model v cenovno ugodnem segmentu, ima precej dobre lastnosti in je sposoben lastniku dati visokokakovosten zvok.

Vsebina paketa

Akustični sistem Microlab M-200 je dobavljen v srednje velikih škatlah. AtPaket vsebuje fotografije same akustike, kot tudi navedene osnovne tehnične lastnosti. Znotraj škatle bo uporabnik lahko odkril naslednji komplet: garancijski list, navodila, subwoofer, dva zvočnika, avdio kabel, ožičeno nadzorno ploščo.

Značilnosti in zvok

V zvezi s tehničnimi značilnostmi je vse preprosto. Tip tega sistema zvočnikov Microlab - 2.1. Skupna moč je 40 W. Tu je frekvenčno območje nekoliko širše od prejšnjega modela - 35 Hz-20 kHz. Zvočniki imajo 1 dinamiko v velikosti 635 mm. Na subwoofer ima tudi en zvočnik 127 mm. Nadzorna plošča je prva. Ima velik nadzor glasnosti, kot tudi 2 priključka: en vhod, drugi - 35 mm za slušalke. Še en nadzor glasnosti je na subwooferju. Na žalost za nastavitev visokih in nizkih frekvenc ni nobenih "zvitkov".
Kakovost zvoka ni posebej trdna. Dno igra zelo dobro, zvok postane nasičen in gost. Srednja tudi zveni precej dobro, čeprav pri poslušanju leta malo manjka. Na visokih frekvencah ni pritožb, zvenijo samozavestno, brez skakanja in nihanj. Kar zadeva rezervno količino, je velika in dovolj za glavo.

Kaj pravijo uporabniki

Povratne informacije uporabnikov o tem modelu kažejo, da so se stolpci izkazali za zelo dobre, vendar še vedno obstaja nekaj manjših minusov. Prva je sijoča ​​plastika, ki je precej okretna in privlači prah. Drugi - ko priključite slušalke na daljinski upravljalnik, se predvajajo pri maksimalni glasnosti in regulacijije možen samo na nizkotoncu. No, tretja pomanjkljivost: pri povezovanju slušalk z zvočniki iz zvočnikov še vedno zvok, samo zelo tiho. Drugih pritožb ni.

Microlab H-510

No, najnovejši sistem zvočnikov Microlab H-510. To je model dragega cenovnega segmenta, ki ima ne le lep dizajn, temveč tudi prijetno presenečen nad visoko kakovostjo zvoka, kot tudi njegove značilnosti.

Izpolnitev

Akustični sistem Microlab H-510 se prodaja v veliki kartonasti škatli. Če pogledate embalažo, se lahko takoj seznanite z videzom akustike in njenimi tehničnimi lastnostmi. Paket vključuje naslednje: subwoofer, 5 satelitov (zvočnike), zunanjo krmilno enoto, daljinski upravljalnik, 2 RCA kabla s 35 mm izhodi, 1 kabel s 6 RCA vtičnicami za priključitev zvočnikov, garancijsko kartico, navodila in velik bakren ležaj. zvočni kabel.

Tehnični opis in sondiranje modela

Nekatere tehnične značilnosti modela. Vrsta zvočnikov Microlab 5.1. Frekvenčno območje - 45 Hz-24 kHz. Skupna moč je 242 vatov. Nizkotonski zvočnik ima 1 zvočnik velikosti 203 mm. Sprednji, srednji in zadnji zvočniki imajo 2 zvočnika v velikosti 254 mm oziroma 889 mm. Zunanja nadzorna enota, prek katere so konfigurirane različne nastavitve, izgleda zanimivo. Poleg tega je prikazan tudi prikaz informacij. Funkcije krmilne enote so dodatno podvojene na daljinskem upravljalniku, ki je zadostno izdelandobre kakovosti.
Zdaj neposredno o zvokih. Zvočniki so zelo visoke kakovosti. Nizke frekvence, večinoma zaradi nizkotonskega zvočnika, še vedno rahlo presegajo druge, vendar to sploh ni kritično, še posebej zato, ker lahko preprosto poravnate vse skozi kontrolno enoto v izenačevalniku. Sredina ni prenatrpana, slišana je izrazito, zlasti pri poslušanju klasične glasbe. Prav tako ni pritožb zaradi visokih frekvenc.

Ocena potrošnikov

V večini primerov so pregledi tega modela pozitivni, vendar, kot v prejšnjih časih, ne gre brez majhnih pomanjkljivosti. Prvi minus je odsotnost optičnega vhoda. Njegova prisotnost bi bila plus, vendar na splošno ne kritična. Drugi minus je okvarjena serija stolpcev, ki imajo napako na čipu. Tretji minus - sčasoma se film iz telesa zvočnikov začne vzpenjati. Na drug način - to je odličen sistem zvočnikov za svoj denar.

Sorodne publikacije