Telefon Nokia C3: opis, funkcije, pregledi

Kaj je pomembno za domačega kupca? Kakovost, zanesljivost, oblika, značilnosti, enostavnost uporabe in funkcionalnost. Na teh merilih je veliko ljudi pozornih na nakup mobilnega telefona. Vendar pa se vsi enačijo z eno od najpomembnejših - ceno. Finska družba je upoštevala zahteve teh strank in leta 2010 uvedla poceni model - Nokia C3. Pred kratkim so se pojavili mobilni telefoni s tipkovnico QWERTY. Hitro so našli ciljno občinstvo in začeli uporabljati veliko povpraševanje. Edinstveno je, da je v nekaterih državah model C3 pomanjkljiv. Leta 2010 bi ga lahko kupili v Evropi po ceni, ki je nižja od 100 evrov. Na ruskem trgu so se stroški gibali v 5000 rubljih. Zaradi te priljubljenosti so vse vodilne družbe za mobilne telefone v svojo postavitev dodale naprave, ki omogočajo QWERTY. Nokia je prav tako postala izjema, ko je izdala veliko število takšnih naprav. Najbolj priljubljen model je bil indeks C3. Povpraševanje potrošnikov je bistveno preseglo vse načrtovane vrednosti. Raven prodaje se lahko primerja le z vodilnim modelom N8.Paket

Prva stvar, ki jo kupec vidi, je škatla za pakiranje. Njena zasnova je izvedena v tipičnih Nokia tradicijah. Karton srednje gostote, pobarvan v lepo modri barvi. Telefon je prikazan na sprednji strani škatle, poleg njega pa z velikimi črkami ime blagovne znamke. Ime modela je vidno v zgornjem levem kotu. Atstranska serijska številka, proizvajalec države in druge uporabne informacije. V notranjosti škatle je sam telefon, baterija (model BL-5J). Proizvajalec je napravo dobavil tudi s preprosto slušalko WH-102 in polnilnikom. Polnjenje Nokia C3 je kompakten model AC-3. Napetost - 5 čl. Ima 2-milimetrski izhod. Dolžina kabla polnilnika je približno 15 m. Vendar je zelo kratek, kar lahko prinese nekaj nevšečnosti. Vsakemu telefonu dodajte priročnik in garancijsko kartico. Pomembno je zagotoviti, da je pri polnjenju zadnje prišlo do datuma prodaje.

Oblikovanje

Treba je omeniti, da telefon Nokia C3 ni nerazumen. Ohišje je narejeno v treh barvnih različicah. Na izbiro kupci so na voljo roza, siva in bela z zlato odtenek. Zaradi tega asortimana je naprava primerna ne samo za mlade, ampak tudi za zelo trdne ljudi, tako za ženske kot za moške. Telefon ima precej sprejemljive dimenzije: 115.5x58.1x13.6 mm Zadnji pokrov je izdelan iz kovine, kar nekoliko poveča težo stroja. To je 114 str. Telefon je čuten v roki, vendar je to bolj prednost kot napaka. Verjetnost, da bo prišlo do zdrsa ali možnosti, bo minimalna. Med pogovorom se roka ne naveliča, če je potrebno, jo lahko zlahka držimo za ramo. Uporabite tipkovnico. Dimenzije ohišja vam omogočajo, da vnašate sporočila z eno ali dvema rokama (po lastni presoji lastnika).
Takoj razvijalci Nokia C3 so dobri pri oblikovanjutrdo delal. Ni tradicionalnih rešitev. Vse izgleda sveže in novo. Pri oblikovanju zunanjosti prevladujejo gladke linije. Maksimalna zaobljenost je vidna v spodnjem delu. Sprednja plošča je rahlo ukrivljena. Dobesedno nekaj milimetrov stranskih ploskev sta dve jasni ravni črti. Osredotočajo se na zaslon, tipkovnico. Ta odločitev je po mnenju mnogih kupcev uspešna. Simetrija elementov daje telefonu organski videz. Zadnja stran je razdeljena na tri predelke. Zgornji in spodnji del sta izdelani iz visokokakovostne plastike, sam pokrov pa je izdelan iz kovine. Na vrhu so odprtine za izhodni zvočnik in objektiv kamere. Poleg tega je kratek opis značilnosti. Na naslovnici lahko vidite ime modela (pod) in logotip podjetja (na vrhu). Na površini tretjega oddelka ni prikazano nič. Obstaja samo čipkasta luknja.

Nokia C3: Značilnosti

Katere funkcije telefona so pomembne za poznavanje kupca? Najprej je vredno pozornosti, na kateri platformi deluje naprava. V primeru modela C3 je serija 40 6. izdaja. Tisti, ki nameravajo prenesti veliko število iger ali skladb, ne vplivajo na količino pomnilnika. V tem telefonu je velikost vgrajenega 55 MB. Možno ga je razširiti z 8 GB pomnilniško kartico. Prenos podatkov poteka na več načinov: GPRS (razred 32), Wi-Fi (80211 b /g), Bluetooth 2.1 + EDR. Pomembne so tudi možnosti zaslona in baterije, zato se pogovorimo o njih podrobneje.

Zaslon

Nokia C3 je opremljen z zaslonom TFT. Njegova višina - 3 cm, inširina - približno 4 cm, zaradi stranskih robov je slika bolj voluminozna. Na zaslonu je prikazanih 262 tisoč barv. Diagonala zaslona je 24 palcev, kar je povsem normalno za naprave s tipkovnico QWERTY. Ločljivost - samo 320 x 240 slikovnih pik. S takšnimi značilnostmi je takoj jasno, kaj pričakovati od visoko kakovostnega prikaza ni vredno. Ustreza povprečni ravni. Svetloba in kontrast zadostujeta za udobno branje, toda ko je izpostavljen sončni svetlobi, se zaslon občutno zatemni, vendar ostaja berljiv.

Akumulator

Telefoni finskega podjetja so bili vedno znani po svojem dolgem avtonomnem delu. Nokia C3 ni izjema. Baterija je standardna. Tip - litij-ionski, model - BL-5J. Ima volumen 1320 čarovnika. Načeloma so vsi telefoni, ki niso pametni telefoni, opremljeni s takšnimi baterijami. Zdaj pa poglejmo, kako naprava deluje s to vrsto baterije. Presenetljivo je, da bo v stanju pripravljenosti telefon brez stroškov deloval približno mesec dni, glede na proizvajalca - 792 ur. Če se baterija uporablja aktivno, se baterija izprazni približno 5 dni. V tem času lahko sprejemate številne klice, poslušate glasbo, uporabljate WI-FI.

Tipkovnica

Kot smo že omenili, je Nokia C3 telefon, opremljen s polno tipkovnico. Gumbi nadzorujejo vseh šest. Mehke tipke in tiste, ki so namenjene sprejemanju in ponastavljanju klicev, so ločene z ozkim kromiranim trakom. To ni samo dekorativni element, temveč polnopraven gumb, ki ga lahko prilagodite za hiter klic določenegav meniju. Najprej so šifrirani s telefonskim imenikom in sporočilom. Že tradicionalni petstopenjski ključ, ki se nahaja v centru. Ko pritisnete srednji gumb, se izvede vnos v meniju. Številčna tipkovnica je sestavljena iz 37 tipk. Velikost vsakega 8x5 mm. Nahajajo se v štirih vrstah. Vsaka črka je upodobljena (ruska in angleška), številke (zasedajo osrednje štiri vrstice), simbole in ločila.

Kamera

Telefon Nokia C3 ima eno glavno kamero. Takoj opazite, da s kakovostjo slik ni posebej impresivna. Njeno dovoljenje je samo 2 MP. Ni samodejnega ostrenja in ni bliskavice. Za zagon fotoaparata ni ločenega gumba. Pokličite ga prek menija telefona. Obstaja več nastavitev po meri:
 • izbira prostora za shranjevanje (pomnilniška kartica ali telefon);
 • naslov;
 • Pet ravni kakovostnih slik;
 • časovnik itd.
 • Fotografije so dobro prikazane samo na zaslonu telefona, na monitorju se njihova kakovost bistveno zniža, vse napake so takoj vidne.

  Recenzije

  Nokia C3 je bila pred več kot šestimi leti izdana. Povratne informacije lastnikov potrjujejo kakovost in zanesljivost stroja. Še posebej poudarjajo pomanjkanje prask na telesu, avtonomno delo. Toda QWERTY tipkovnica je povzročila dvoumno mnenje. Kupci, kot so bili razdeljeni v dve skupini: ena nezadovoljna z velikostjo gumbov, druga pa poudarja udobje in velik potencial. To zagotovo ni moč tega modela, to je kamera. Njegovo dovoljenje je prenizko, zato kakovost slikv bistvu uspavajo. Mnogi kupci cenijo zasnovo. Odlična odločitev proizvajalca je bila izdaja več barvnih shem. Zahvaljujoč temu je ta model osvojil srca različnih starostnih skupin kupcev. Pokrivanje primera je visoke kakovosti, tudi po več letih dela na njem ni prask in prask. To potrjujejo številni lastniki. Baterija deluje dobro, tudi po šestih letih uporabe, polnjenje traja zelo dolgo.

  Sorodne publikacije