Gibanje je življenje! Kaj je Kinect za XBOX 360?

Kinect za XBOX 360 je novost v svetu iger. Gre za vgrajeno video kamero in več senzorjev, ki so odgovorni za gibanje igralca v resničnem svetu. Zdaj najljubša igra ne zahteva nobenih igralnih palic.

Kako deluje konzola?

Podjetje razvijalec - znameniti Microsoft. Morda ste zastavili vprašanje: Kaj je Kinect za XBOX 360? To je sijajni videz, trdno stojalo - vse, kar ustvarja vtis novosti in popolnosti. Senzorje lahko upravljate vertikalno. Na sprednji strani so tri kamere in zelena LED dioda. Centralna kamera bere barvno sliko v prostoru. Hitrost - 30 sličic na sekundo. Drugi analizirajo sliko z neugodnim svetlim ozadjem. Štiri mikrofoni vam bodo pomagali jasno slišati govorno pritožbo.


Kinect komunicira z uporabnikom preko telesnih položajev ali besednih ukazov ali risb. Kako se to dogaja? Ste igralec baseballa. Med igro je potrebno žogico odbiti s palico. Vaša dejanja: izvedite potrebne poteze in znak na zaslonu ponovi vse - natančnost izvršenega vpliva je odvisna od vas. To je najpreprostejša razlaga. Toda kaj je Kinect za XBOX 360 na tehnični ravni? Tukaj je vse težje. Delo temelji na natančni interakciji dveh senzorjev:
 • infrardeče - raziskuje prostor;
 • CMOS senzor - analizira posameznike, prevede v 3D-varianto.
 • Prisotnost videokamere omogoča prepoznavanje in fotografiranje človeškega obraza, pa tudi zagotavljanje videa za klepet.

  Pravilno ga namestimo

  Kinect je nameščen v sredini ali strogo podTV zaslon. Pred začetkom dela je potrebno opraviti kalibracije, preveriti akustične lastnosti sobe. Pravilno uglašeni mikrofoni vam omogočajo, da se izognete prekrivanju zvoka. Ta preprost postopek je potreben, traja nekaj minut.


  Meni lahko nadzorujete z glasom ali neposredno z gibi igralca. Za uporabnike, ki govorijo angleško, glasovni nadzor sploh ne sme biti vir pritožb. Na primer, za izhod iz menija izgovorite besedo "XBOX". Microsoftova ekipa nenehno dela na povečanju števila glasovnih ukazov, zato naj bi v prihodnje vodstvo te vrste postalo klicna kartica naprave. Druga pomembna točka, ki jo je treba upoštevati, je: kaj je Kinect za XBOX 360 pri delu s prostorom? Za odlično delovanje naprave morate stati tako, da je vaše telo na zaslonu. Razdalja od zaslona je 3 m. Prostor med vašim telesom in senzorjem mora biti popolnoma prost. Delovna razdalja med senzorjem in objektom je 2 m. V primeru Kinectovih iger za XBOX 360 freeboot, če se igralčeva glava ali noge ne zanimajo, bo gibanje izgubljeno ali se sploh ne bo prenašalo. V aktivnih igrah, ki vključujejo več igralcev, je treba razdaljo povečati za več kot 3 metre. V nasprotnem primeru se bo nekdo zagotovo pritožil, da ga Kinect "ignorira". Pri dirkah, kot je Joy Ride, kjer igralec preprosto zavrti kolo, je prostorska interakcija s predpono minimalna. Toda v sporu "Kinect" za XBOX 360 vključuje aktivne premike vseh delov telesa. Tu bi morali dobro poskrbeti za toje bilo, kam greste.
  Pomembna značilnost naprave je prepoznavanje obrazov ljudi: ko zadenejo okvir ostanejo in naložijo svoje profile. Deluje dobro, vendar obstajajo težave z ljudmi, ki nosijo očala. Tega sistema ne prepoznajo. Da bi izboljšali natančnost prepoznavanja, je potrebno v različnih dnevnih časih skenirati prostor. Zaželeno je, da to naredite v različnih oblačilih.

  Nesporne pomanjkljivosti

  Toda kaj je Kinect za XBOX 360 za dobro družbo? To je čudovit dodatek k ostalim. Virtualni boks ali dirke privabljajo in vas pozabijo na realni čas. Fizično sodeluje v bitki, igralec uživa obremenitev. In brez gumbov. Toda tukaj ne bo igral sam. Te igre so nekoliko monotone in po pol ure ne povzročajo nekdanjega užitka. V tem primeru je telo utrujeno od reda, ponavljajočih se enakih gibov skozi igro. Zgodi se, da je prišlo do napačnega prepoznavanja vašega gibanja in potem je mešanica mešana z delom draženja.

  Športna komponenta

  Športni žanr je ločeno polje za reklamacije. Tehnike igranja, ki zahtevajo visokohitrostno fiziko, so pogosto zakasnjene, in z ostrim gibanjem se lahko položaj vpletenega telesa sploh izgubi.
  Nekaj ​​o obsegu ukrepanja. Zdi se, da je bralnik skenerja sposoben zajemati in brati dejanja samo v eni ravnini. Zato 360-stopinjska rotacija v stilu gramofonov iz karateja ne bo uspela.

  Povzetek pričakovanj

  In kar je najpomembnejše. Za igro XBOX 360 freeboot "Kinect" v igri ni nobene igrekar bi bilo zanimivo igrati s Kinectom. Namenske igralke so skeptične do te naprave, saj je za njih umetniško delo. Kinect je torej vsestranskost, pomnožena z zanimivim vmesnikom. Fascinantna igra brez igralne palice v rokah, vendar z nizko hitrostjo branja premikov.

  Sorodne publikacije