Kako podaljšati življenjsko dobo baterij: načine oživljanja in pravila delovanja baterij

Kaj se najprej zgodi, če sedi v uri ali igrači? Pravilno kupite novo in ga zamenjajte. Vendar pa včasih takšno dejanje postane preprosto nemogoče. Baterija te ali te naprave morda ne bo delovala v najbolj neprimernem času (na primer na cesti). Kaj storiti, če je pripomoček potreben in njegovo delovanje zaradi baterije ni mogoče? V današnjem članku bomo govorili o tem, kako podaljšati življenjsko dobo baterij vsaj za kratek čas, kaj je treba storiti in ali ga sploh narediti. Hkrati pa je vredno omeniti ne samo te elemente, temveč tudi njihove litijeve dvojnike.

Kadar je možno podaljšati življenjsko dobo galvanskih celic

Mnogi ljudje vedo, da enostavnih baterij ni mogoče ponovno napolniti. Na to kažejo tudi posebni napisi na nekaterih od njih. Vendar ta izjava ni povsem resnična. Pravzaprav obstaja več načinov, kako podaljšati življenjsko dobo baterije.


Treba je razumeti, da obstajajo primeri, v katerih ponovna vzpostavitev obremenitve elementa hrane ni mogoča. Govorimo o delnem ali popolnem uničenju ene od elektrod (pri bateriji za nohte osrednjega jedra). Drugi primeri so popolnoma rešljivi. To velja tudi za možnosti, ko akumulator poteče in je elektrolit v njem suh. Vredno je razmisliti o najbolj preprostih načinih za podrobnejšo obnovitev izpraznjene baterije.

Možnost številka 1: najenostavnejši ukrepi za aktiviranje galvanskega elementa

Potrebno je razumeti, kako podaljšati življenjsko dobo baterij in ponovno napolniti baterijo za kratek čas (en dan ali dva). To je mogoče doseči z ogrevanjem galvanskega elementa ali udarcem na njegovo telo s katerim koli predmetom. Od tistega, kar je lahko na cesti, je najprimernejša kovinska žlica.


Ta metoda najpogosteje vodi do popolnega izumiranja napajalnega elementa iz sistema. To velja, če pretiravate, ko udarite v baterijo in poškodujete osrednji grafitni drog. Tudi telesa elementa ne grizite z zobmi. S takšno "obnovo" baterija ne bo trajala več kot eno uro. Na splošno je v takih primerih kakršna koli, tudi najmanjša deformacija zunanjega stekla nezaželena. Spodaj lahko preberete več o eni od spodaj navedenih videoposnetkov.

Možnost št. 2: kaj storiti, če je elektrolit v hranilnem elementu velik

Menijo, da se lahko zapadle baterije odstranijo le, vendar to ni tako. Vredno je poskusiti obnoviti svojo delovno zmogljivost. Lahko najdete veliko nasvetov o tem, kako podaljšati življenjsko dobo baterij, ki so se izsušile, vendar je najboljši od njih naslednji. S strani, bližje robu, morate narediti luknjo. Skozi brizgo uporablja kis ali celo preprosto vodo. Ko se tekočina preneha vzpenjati, je luknja razmazana. Za to lahko uporabite navaden glineni ledeni del. Baterija ostane pol ure, nato jo lahko uporabite.

Kako podaljšati življenjsko dobo vašega iPhone ali Android baterije

Sodobni pripomočkiso opremljeni z velikimi zasloni, ki hitro "jedo" polnjenje baterije. Toda dejstvo, da njihove baterije sedijo tako hitro, ni zaslon, ampak tečejo aplikacije, ki obremenijo procesor. Obstajata dve možnosti, da pripomoček ostane kar najhitrejši.
 • Trenutno onemogočite nepotrebne programe, ne da bi morali uporabljati internet. Hkrati je možno podaljšati delovno zmogljivost pametnega telefona več kot tretjino časa.
 • Če se načrtuje dolgoročno potovanje v naravo, je bolje vnaprej poskrbeti za napravo, kot je Power Bank. Takšni zunanji visoko zmogljivi akumulatorji bodo pametnemu telefonu omogočili, da se večkrat napolni v odsotnosti električnega omrežja. Druga možnost za podaljšanje življenjske dobe baterije telefona je mobilni solarni panel. Danes proizvajalec ponuja podobno opremo v obliki majhnih torbic. V notranjosti je baterija in na stranskih stenah so fotocelice, ki pretvarjajo sončno energijo v elektriko.
 • Nekaj ​​nasvetov za uporabo hranil

  Da bi se vprašanje, kako podaljšati življenjsko dobo baterij, sploh ni zgodilo, je treba upoštevati nekatera pravila za njegovo uporabo. Glavna stvar je, da uporabljate samo originalne polnilnike. Proizvajalec izračuna njihove parametre, da se popolnoma ujema z baterijo. Seveda to ni vedno mogoče, vendar si morate prizadevati za to. Drug predpogoj je preprečiti, da bi se baterija popolnoma izpraznila. To se lahko zgodi, če je pripomočekIzključen, lastnik pa se ne mudi, da bi ga obtožil. V tem primeru pride do samodejnega praznjenja, ki je škodljivo za baterijo.
  Brez nujne potrebe po priključitvi adapterja, če ostane več kot 30% baterije. Dejstvo je, da je vsaka baterija zasnovana za določeno število ciklov "polnjenje /praznjenje". To pomeni, da bo vsako vključevanje pripomočka v omrežje skrajšalo življenjsko dobo baterije, ne glede na to, koliko časa je bilo napajano. Prav tako ne morete pustiti pametnega telefona ali drugega pripomočka v območju neposredne sončne svetlobe. Pregrevanje akumulatorja, kot tudi njegovo prekomerno hlajenje, močno zmanjšajo trajnost baterije.

  Na koncu

  Načini podaljšanja življenjske dobe baterije so ogromni, vendar niso vsi varni. Najbolje je gledati baterijo od prvega dne in jo pravilno uporabljati, kot kasneje kupiti novo zamenjavo ni uspelo. In je v redu, če izdelek preneha delovati. Obstajajo primeri vnetja in celo eksplozije litijevih baterij, kar je že nevarno.

  Sorodne publikacije