Kako prenesti modele na "GTA 5": podrobna navodila

GTA 5 je daleč ena najbolj priljubljenih računalniških iger na svetu. In to ni presenetljivo, saj so bili vsi dosedanji projekti serij tudi izjemno priljubljeni, tretji del pa je bil celo revolucionarni, spremeniti žanr strelcev iz tretje osebe in na splošno računalniških iger v nepriznavanje, kar igralcem ponuja učinkovito kombinacijo odprtega sveta s funkcionalnim. igranja Vendar pa je bil eden od najbolj pomembnih dejavnikov vsake od prejšnjih iger serije so bile spremembe. Prav oni so dovolili, da nezavedno spremenijo igro in še dlje uživajo v njej. Kaj pa peti del? Ali za to obstaja sprememba? Kako prenesti mod za GTA 5? Kako jih namestiti? S katerimi težavami se lahko pojavijo? Na ta vprašanja boste prejeli odgovore v tem članku. To je treba prebrati za vsakogar, ki se želi naučiti, kako prenesti modo v GTA 5.


Vrste sprememb

Vendar, preden se naučite, kako prenesti modove v »GTA 5« in kako jih namestiti, morate ugotoviti, da ni ene vrste sprememb, in te vrste imajo pomembne razlike. Ti modovi se imenujejo navadni in pisani. Prve so datoteke, ki jih zamenjate z drugimi datotekami, ki so že prisotne v igri, in jih s tem spremenite. Ti moduli so bili prisotni v vseh prejšnjih delih igre, zlasti v avtomobilih, saj se je njihov videz najpogosteje spreminjal s takšnimi spremembami.


Kot je za scenarij mods, imajo nekoliko drugačno načelo dela. To je nekakšen majhen dodatek k igri, ki ne nadomešča nobenih obstoječih datotek, zato vam ni treba skrbeti za varnostne kopije in druga vprašanja, saj lahko preprosto kadar koli vklopite ali izklopite spremembo, če želite. To pomeni tudi razlike v nakladanju in namestitvi različnih vrst modifikacij, o katerih bomo razpravljali v tem članku. Naučili se boste, kako prenesti modove v »GTA 5« in jih namestiti, ne glede na njihovo vrsto.

Povej modam "ne"!

To se morda zdi čudno, toda razvijalci iger so prišli do takšne zahteve, naslovljene na oboževalce. Zdi se, da zakaj? Ker je bila moda sestavni del serije skozi ves svoj obstoj. Izkazalo se je, da so bili razlogi za razvijalce še vedno, vendar to ne pomeni, da morate prenehati razmišljati o tem, kako vzpostaviti mod za GTA 5. Dejstvo je, da je v petem delu končno prišlo do popolnega spletnega načina, ki omogoča velikemu številu igralcev, da so v enem igralnem svetu, da bi tam uredili pravo razburjenje. Medtem ko je uporaba programov tretjih oseb v multiplayer načinu prepovedana, in če imate nameščeno spremembo, potem lahko vstopite v prepoved strežnika. Zato so razvijalci uporabnike opozorili, da so spremembe lahko za njih problem. Vendar pa je to problem, ki ga je mogoče rešiti, o čemer bomo razpravljali kasneje v članku. Ampak za zdaj je treba preiti na glavnoVprašanje je, kako namestiti mod na GTA 5.

Prenos modulov in potrebnih programov

Veliko igralcev sprašuje, na primer, kako prenesti zombi mod na GTA 5, in to storite prav, ker ne pridejo ven, ko poskušajo delovati na standardni način. In zdaj boste izvedeli zakaj. Neposredno nalaganje večine modov ne bi smelo imeti nobenih težav, saj morate najti zanesljiv vir, ki vas ne pripelje do računalniških virusov. Toda to ne bo dovolj, ker potrebujete tudi dodatno programsko opremo, kot so Script Hook V, ScriptHookV.NET, LUA Plugin in Open IV. Vsak od teh programov bo posebej naveden v ustreznem razdelku.

Namestitev skript modsov

Ni dovolj, če želite izvedeti, kako prenesti mod na avtomobile na "GTA 5", zato morate ugotoviti, kako ga namestite. Dejstvo je, da tako scenarij kot običajni modi ni mogoče nastaviti na normalno kopiranje v mapo igre. Če govorimo posebej o spremembah skriptov, potrebujete program Script Hook V, ki bo lahko prepoznal datoteke, ki jih naložite v mapo igre, neposredno spremenjene. Razširitve teh datotek morajo biti .asi ali .ini, vendar je to daleč od vseh razširitev modsov za to igro. Kaj storiti, če je sprememba druga razširitev? Za to potrebujete dva zgoraj omenjena programa. ScriptHookV.NET mora prepoznati spremembe z razširitvami .dll .cs in .vb, vi pa boste potrebovali vtičnik LUAtako, če želite namestiti spremembo s pripono .lua. Upoštevajte, da se prva skupina modsov kopira neposredno v koren igre, druga pa v mapo skripte, tretja pa v mapo s sub skripti. To je to, zdaj lahko namestite skripte mods o orožju v GTA 5, in tudi dodate vse spremembe, ki jih želite. Kaj pa navadni modovi? Kako jih namestiti?

Namestitev navadnih modulov

Opozoriti je treba, da obstajajo v "GTA 5" načinih orožja, ki zahtevajo popolnoma drugačno vrsto namestitve. Kot je navedeno zgoraj, običajne spremembe zamenjajo datoteke z igro s svojimi datotekami, s čimer se na primer spremeni videz orožja, avtomobilov in znakov. Da bi to naredili, boste potrebovali najnovejši program, imenovan zgoraj, in sicer Open IV. To je urejevalnik arhivov, ki ni primeren samo za GTA 5, temveč za vse druge igre, v katerih nameravate datoteke zamenjati. Program morate namestiti, ga zagnati, izbrati »GTA 5« in nato izbrati modove, ki jih želite namestiti. Preden pa to storite, je priporočljivo, da varnostno kopirate datoteke, ki jih nepreklicno zamenjate, in če gre kaj narobe, boste morali ponovno namestiti celotno igro. Po tem lahko naredite zamenjavo in vklopite igro, da se prepričate, da so bile vse zamenjave uspešne.

Kombinacija modov in spletnega načina

Če želite igrati na spletu, uporabite drug program Mod Manager. Omogoča ločeno povezovanje skriptnih modsov pri prijavieno samo igro in se vključi v multiplayer z vključenimi spremembami, blokira. Ampak tukaj ni rešitve za običajne modove, ki jih bo treba izbrisati vsakič, ko boste želeli igrati na spletu.

Sorodne publikacije