Navodilo: kako izklopiti T9 na iphone

Leta 1999 je programer iz Tegic Communications, Cliff Kashler, iznašel funkcijo samodejnih besed na tipkovnici glede na to, kaj uporabnik vnese. Ta možnost se imenuje T9 in je zdaj široko razširjena po vsem svetu. T9 je okrajšava za angleški izraz "Text on 9 keys". T9 je na pametnih telefonih katere koli platforme. Poleg tega je aktivna tudi na tabletah. To funkcijo še posebej uporabljajo uporabniki »iPhone«. Kljub temu ima T9 pozitivne in negativne lastnosti, tako kot po vsem svetu.

Prednosti in slabosti T9

Nedvomno je glavna prednost te možnosti pomoč pri tipkanju besedila. To je še posebej priročno, ko so 9 tipk telefona vse črke abecede. Čeprav ni mogoče zanikati, da zdaj - v dobi pametnih telefonov, občutljivih na dotik - T9 pomaga pri hitrejšem tiskanju besedil in tipkanju sporočil. Najpogosteje pa ta funkcija predlaga napačne besede. Poleg tega njegova plošča zavzema prostor na zaslonu za klicanje. Zaradi teh dveh razlogov mnogi uporabniki menijo, da to ni najbolj uporabna možnost, in jih zanima, kako izklopiti T9 "iPhone".


Dejansko to sploh ni težko.

Kako izklopiti T9 "iphone"?

Upoštevati je treba, da za deaktiviranje te funkcije niso potrebni nobeni posebni programi. Zdaj lahko pojdite na dno vprašanja: kako izklopiti T9 "iphone"? To storite tako, da odprete razdelek »Nastavitve« in tam najdete stolpec »Osnovni«. V tem zavihku morate najti nizTipkovnica. V razdelku »Vse tipkovnice« bo veliko nalepk z vklopljenimi ali izklopljenimi stikali. Če je po besedi "Autocorrection" zeleni preklopnik, potem je T9 aktiven. Če jo želite onemogočiti, izklopite stikalo. Zdaj veste, kako izklopiti T9 "iphone". Izkazalo se je, da to sploh ni težko. Če vas zanima, kako izklopiti T9 "iPhone 5", potem ne smete ustvariti nove zahteve za to, ker se to izvede na enak način kot je opisano zgoraj.

Sorodne publikacije