Mobile kako sami ustvariti aplikacije za vaš iPhone in Android?

Mobilne aplikacije lahko ustvarijo ne le specializirana podjetja z visoko usposobljenimi programerji, ampak tudi navadne uporabnike. Katera orodja lahko uporabijo za te namene? Kaj morate iskati pri razvoju lastne programske opreme za mobilne naprave?

Imenovanje mobilnih aplikacij

Preden preučimo, katera orodja so razvita za mobilne aplikacije, kako jih ustvariti, preučujemo, kaj je dejansko lahko namen njihovega sproščanja na podlagi tega, kaj imenovanje ustreznih odločitev . Mobilne aplikacije lahko razvrstimo v naslednje glavne sorte:


- informativne; - transakcija; - komunikacija; - mobilne različice računalniške programske opreme - uredniki, brskalniki, brskalniki; - analitične programe in urnike; - izobraževalne odločitve. Pravzaprav so igre tudi mobilne aplikacije, najpogosteje pa so dodeljene v ločeno kategorijo programske opreme. Poglejmo podrobneje, kaj sestavljajo navedene mobilne aplikacije, kako jih ustvariti ob upoštevanju možnih stroškov.

Uporaba informacij

Bistvo informacijskih programov - pri zagotavljanju dostopa uporabnikom do določenih informacij, novic. Primer te rešitve je aplikacija proizvajalca oblačil ali obutve, ki obvesti uporabnike o popustih in posebnih ponudbah podjetja. Lahko je mobilni imenik ali brošura v ustrezni obliki. Ustvarite mobilno aplikacijo za iOS ali Android v ustrezni različici,verjetno najlažja stvar. Bistvo je, da je osnova za to vrsto, na primer, že vodenje mesta podjetja ali njegove mobilne različice. Dovolj prilagajati svoj vmesnik, kot tudi vpeljane v njem komunikacijske mehanizme po programskih algoritmih mobilnih operacijskih sistemov, s katerimi orodji lahko to naredimo, bomo nadalje razmislili in mobilna aplikacija bo pripravljena.


Transakcijske aplikacije

Transakcijski programi so oblikovani tako, da plačujejo različno blago in storitve, kupljene prek interneta. Te vrste lahko izdajo banke, plačilni sistemi. Treba je omeniti, da je najbolj kompleksna v strukturi in kodi - v mnogih primerih je transakcijska mobilna aplikacija. Kako jih ustvariti in, kar je najpomembneje, prilagoditi se zahtevam zakonodaje, pozna samo najbolj usposobljenega strokovnjaka. Torej, če nimate takšnih veščin - tako v smislu reševanja tehničnih problemov kot tudi na področju zagotavljanja skladnosti programov z zahtevami zakonodaje, so neodvisne odločitve takšne odločitve vredne, če razvijete, predvsem v izobraževalne namene, med samo-študijem. Izvajanje takšnega razvoja v praksi zahteva dodaten čas in v mnogih primerih dodatne stroške.

Komunikacijski programi

Komunikacijski programi so tisti programi, ki so namenjeni zagotavljanju komunikacije med uporabniki, ki uporabljajo blagovne znamke virov razvijalcev ali tretjih oseb. Težko je ustvariti podobne rešitve, kot v primeru transakcijskih aplikacij. Spet je smiselnoto je treba storiti predvsem takrat, ko se načeloma želi naučiti, kako razviti ustrezno vrsto izdelka. Toda njihovo izvajanje v praksi zahteva precejšnja sredstva, ki so na voljo nekaterim zasebnim uporabnikom.
Način izvajanja mobilnih aplikacij za podatke, kako ustvariti pogoje za njihovo stabilno delo, v večini primerov poznajo le visoko usposobljeni strokovnjaki. Ampak, seveda, usposobljeni programer, pripravljen porabiti veliko časa in naložb, lahko načeloma razvijejo preprosto strukturo, vendar jo zahtevajo enostavnost in udobje selovca ali majhne socialne mreže. Vendar pa verjetno ne bo mogoče tekmovati s storitvijo Skype, Vkontakte ali Viber. Zato, v fazi načrtovanja razvoja tradicionalnih aplikacij, mora razvijalec resnično oceniti možnosti za prinašanje svojega izdelka na trg.

Mobilne različice računalniške programske opreme

Uredniki, brskalniki, brskalniki so programi, ki so po funkciji podobni ali podobni rešitvam, ki jih uporabljajo tradicionalni uporabniki računalnikov. Seveda pa ne samo, da imajo lahko analogije, prilagojene za delovanje na osebnem računalniku. Pravzaprav je mogoče vse vrste aplikacij v naših klasifikacijah računalniško voditi. Vendar pa so obravnavane rešitve - med tistimi, ki so še vedno postali znani uporabnikom pred trgom računalniške tehnologije, začeli množično prikazovati pametne telefone in tablične računalnike. Zato so programi ustreznega tipa v izvirniku praviloma predstavljeni v različicah, ki so prilagojene za delovanje na osebnem računalniku, insamo na dejstvo, da se pojavljajo na trgu pametnih telefonov in tablet, so izdane v obliki mobilnih različic. Ustvarjanje mobilne aplikacije za Android ali iOS ustrezne vrste je odvisno od tega, ali je originalna - računalniška različica je licencirana ali distribuirana kot brezplačna programska oprema, ki ima odprto kodo. V prvem primeru je treba oblikovati mobilno različico programa v večini primerov z imetniki pravic. In če zavrnejo odobritev razvoja ustrezne različice programa, potem njegova mobilna različica, tudi če jo bo uporabnik ustvaril na lastno pobudo, bo najverjetneje nezakonita. V primeru, da ima originalna programska oprema odprto izvorno kodo, razvite njeno različico za mobilno napravo - vprašanje tehnologije.
Analitični in časovni načrt
Analitični programi in načrtovalci omogočajo različne statistične opazovanja, načrtovanje proračuna, načrtovanje sestankov itd. Ugotovimo lahko, da ta segment mobilnih aplikacij - med tistimi, ki jih razvijajo zasebni razvijalci praviloma je dana največja svoboda delovanja. Ni veliko blagovnih znamk, ki vedo, kako ustvariti mobilno aplikacijo za Android ali iOS podobne vrste, veliko bolje kot zasebni razvijalec. Najpomembnejša stvar pri takšnih odločitvah je koncept. Njegov razvoj je odvisen predvsem od spretnosti posameznega programerja, oblikovalca, strokovnjaka za finance in možno je, da bodo predlagani pristopi učinkovitejši od tistih, ki jih bo razvilo veliko podjetje.

Učni načrt

Enako kotNačeloma lahko rečemo tudi o programih usposabljanja, razvitih za mobilne naprave. Njihov namen je olajšati razvoj uporabnikov teh ali drugih jezikov, norm, veščin. Zasebni razvijalec lahko uporabnikom ponudi rešitev take vrste, ki je bolj primerna in učinkovita od tiste, ki jo lahko ustvari veliko podjetje.

Razvoj lastnih mobilnih aplikacij: struktura ZA

Kako ustvariti mobilno aplikacijo samostojno? Za uspešno rešitev tega problema mora razvijalec najprej določiti optimalno strukturo programa, ustvarjenega za mobilno napravo. Ne glede na namen bo sestavljen iz dveh glavnih komponent: modulov front-end in back-end, prvi je vmesnik, s katerim bo uporabnik lahko uporabljal program, drugi modul pa je odgovoren za sprejem in prenos podatkov v okviru interakcije uporabnika in (v nekaterih primerih tudi razvijalec, če mora na primer zagotoviti te ali druge posodobitve ali povratne informacije).

Kakšen je vmesnik programa?

Podrobnejše značilnosti strukture mobilnih aplikacij so odvisne od njihovega namena. Na primer, če ustvarite informativno Iz spletne trgovine, potem je v njenem vmesniku lahko: - navigacijske možnosti, s katerimi bo uporabnik lahko dostopal do nekaterih ali drugih podatkov; - enota za povratne informacije s prodajalcem ali dobaviteljem; - osebni kabinet, ki bo prikazoval podatke o zahtevah uporabnikov, njegovih nakupih; -novice, ki bodo vsebovale informacije o popustih in posebnih ponudbah spletne trgovine ter druge pomembne informacije. Možno je, da bo lastnik trgovine bolje ustvaril spletno mesto mobilne aplikacije, ponovil svojo strukturo, tako da bodo uporabniki, ki že poznajo vir, zlahka krmarili v strukturo ustrezne programske opreme za mobilne naprave.

Razvoj mobilnih aplikacij: orodja

Zdaj preučujemo številne praktične odtenke pri razvoju teh rešitev. Vprašanje je, kako ustvariti mobilno aplikacijo, ki jo je mogoče rešiti s pomočjo priročnih konstruktorjev, ki so na trgu ustreznih predstavljeni v precej velikem številu. Še posebej lahko pazite na rešitve, kot so: MobiCart, BusinessApps, My-Apps, Net2Share. Vsi so predstavljeni v obliki oblaka, dostop do njih pa je mogoč s katerekoli naprave prek interneta. Oglejmo si, kako ustvariti mobilno aplikacijo, ki omogoča podrobnejše funkcije teh programov.

Orodja za razvoj aplikacij: MobiCart

Ta storitev je lahko koristna za lastnika spletne trgovine v primeru, da nima svoje spletne strani. S programom MobiCart lahko razvijalec ustvari funkcionalno aplikacijo, ki uporabnikom omogoča, da z prodajalcem oblikujejo najširši krog komunikacij: naročajo, plačajo, prejemajo popuste in se obrnejo na prodajalca. Glavne funkcije te storitve so na komercialni osnovi, razvijalec pa si lahko ogleda njene značilnostibrezplačno

Orodja za ustvarjanje mobilnih aplikacij: BusinessApps

Ta oblikovalec aplikacij je optimalen predvsem za majhne spletne trgovine. Omogoča vam: - vmesnike za pošiljanje sporočil, dodajanje blaga v koš; - organizacija pogajanj med dobaviteljem in kupcem blaga; - povezovanje s socialnimi omrežji; - novice. Omeniti je treba, da vam ta izdelovalec aplikacij omogoča uporabo predlog, prilagojenih za ustvarjanje aplikacij za podjetja, ki predstavljajo določena poslovna področja, kot so gostinstvo, fitnes. Upoštevana storitev ni brezplačna, naročnina je 59 USD na mesec. Lahko pa uporabite preskusno različico. Poleg tega, če uporabniku tega konstruktorja ni všeč, lahko zahteva povračilo izplačanih sredstev.

Orodja za razvoj aplikacij: My-Apps

Ta izdelovalec je po vrsti brezplačen. "Kako ustvariti mobilno aplikacijo za iPhone ali Android, ki jo uporablja", je mogoče rešiti z uporabo 10 predlog, ki so prilagojene za komunikacijo s potrošniškimi podjetji na številnih poslovnih področjih. Med najpomembnejšimi značilnostmi te storitve je hitro razkritje programa v največjih imenikih - App Store in Google Play.

Orodja za razvoj aplikacij: Net2Share

Designer Designer je med najbolj priročnimi rešitvami, ki omogočajo hitro ugotovitev, kako ustvariti mobilno aplikacijo Android za sebe. Ta vir je prilagojen za razvojna ustrezni platformi. Zanj je značilen precej velik nabor funkcij, kot tudi zmožnost zaslužiti denar na aplikaciji, ki se ustvarja s pomočjo notranjih oglaševalskih storitev. To pomeni, da lahko uporabnik z razvojem enega ali drugega izdelka prenese na račun podjetja. Poleg tega najbolj aktivni razvijalci dobijo brezplačen profil v storitvi Google Play.
Poleg tega Net2Share ponuja brezplačne tečaje usposabljanja za uporabnike, s katerimi lahko razvijalec izboljša svoje veščine pri ustvarjanju in promociji aplikacij na trgu. Seveda obstaja veliko drugih specializiranih storitev, ki vam omogočajo, da ustvarite mobilno aplikacijo, igro. V mnogih primerih je za razvijalca morda bolje, da ni storitev v oblaku, in distribucija, ki vam omogoča izvajanje ene ali druge kode. Sredstva, ki jih obravnavamo zgoraj, so namenjena predvsem uporabnikom z minimalnimi izkušnjami, zato so lahko vključena tudi brez posebnega usposabljanja. So univerzalne in omogočajo razvijalcem, da ustvarijo programe, optimizirane za različna področja dejavnosti.

Sorodne publikacije