OBODIK imobilizator Starline: princip dela, povezava. Alarm s samodejnim zagonom

Avtomobilski alarm v sodobnem oblikovanju se redko upravlja brez telematskih krmilnih paketov. To je nekakšna vmesniška lupina, ki poenostavlja uporabo funkcij alarmnega sistema. Zlasti lastnik dobi priložnost, da sproži samodejni odzivnik, ki je programiran v skladu z željami in pogoji. Ta možnost ponuja skoraj vse komplete Starline, izdane v zadnjih letih. Pri uporabi samodejnega zagona se lahko pojavijo težave s standardnim imobilizatorjem. Ta naprava je v nasprotju z ukazom za vklop na daljavo motorja in blokira pogon. Odprava nevarnosti takšnih situacij omogoča blokado StarLaina, ki kot pomožno sredstvo dodaja glavno funkcijo signalizacijskega paketa.

Splošne informacije o modulih

Zunaj je ta naprava majhen funkcionalni modul, ki se integrira v strukturo signalizacijskega kompleksa kot ena od krmilnih komponent. Njegova naloga je simulacija ključa, ki je potreben za odklepanje standardne naprave za imobilizacijo vozila. Za integracijo takih modulov v varnostno infrastrukturo se uporablja širok spekter dodatne opreme. Lahko se razlikuje glede na model plašča, najpogosteje pa vključuje centralno krmilno enoto (neposredno modul), žice, pritrdilne elemente, zanko anteno s kablom itd.Kazalec imobilizatorja Starline deluje natančno z oznakami njegove blagovne znamke. Poleg tega je simulacija ključnega čipa edinstvena in je ni mogoče uporabiti za podoben niz alarmov, ki so nameščeni na drugem avtomobilu, tudi na avtomobilu iste blagovne znamke z identičnim imobilizatorjem.

Načelo dela ročice

Za začetek je vredno razmisliti, da je naprava za imobilizacijo vozila. V bistvu gre za transponderje ali miniaturne radijske sprejemnike s čipi, ki so zasnovani za zajem signala iz standardnega ključa. Sistemi za imobilizacijo vozila imajo postopek za identifikacijo ključa za vžig. Torej, tudi če bo glede na geometrijske parametre ključ ustrezal ključavnici in bo vgrajeni čip nezdružljiv s prej konfigurirano transpondersko šifro, ali pa sploh ne bo na voljo, imobilizator ne bo omogočil vklop motorja.

Prepoved deluje tudi logično v primerih, ko se uporablja oddaljeni zagon, ker identifikacija ključa in transponderja ni bila izvedena. Neizključna crossover imobilizator Starline zamenja čip standardnega ključa, povezanega z napravo za imobilizacijo vozila, s čimer se omogoči odstranitev ključavnice. V trenutku aktiviranja samodejnega zagona samodejno pošlje signal na čip transponderja preko antene. Zato se lahko oboidnik takšne naprave imenujejo le pogojno, ampak delujejo po drugem načelu dostopa do motorja. Pri samih imobilizatorjih so najpogosteje uporabljeni sistemi RFID sistemi RFID, ki za razliko od ameriškega standarda VATSne zahtevajo dodatnih informacij prek identifikatorja, ki poenostavlja postopek "bypass".

Spremembe protiutežev Starline

Glavna linija Starline crafters je družina BP. Trenutno se lahko osnovna in najpogostejša različica imenuje BP-02. To je sprememba, ki ima minimalni nabor orodij za identifikacijo na daljavo prek transponderja. Ta različica je postopoma nadomeščena z bolj tehnološkim prekoračenjem imobilizatorja "Starline BP-03", glavna razlika pa je v posodobitvi antene in njene žice, kar je izboljšalo kakovost interakcije med čipi.
Najnovejši predstavnik te vrstice je BP-05. Med značilnostmi tega modula je podpora tehnologije pametnih ključev. Pri vozilih, opremljenih s takšnim sistemom, se pričakuje integriran napajalnik 3B. Pomembno je, da je modul F1 že skupni razvoj StarLine in Fortin. Za to blazino je značilna vsestranskost glede možnosti vgradnje v različne avtomobile. Predvsem strojna programska oprema njegovega čipa omogoča integracijo naprave v Renault, Toyota, Hyundai, Kia, Chevrolet, Nissan itd.

Namestitev alarma s samodejnim zagonom

Skoraj vsi nadzorniki so vključeni v infrastrukturo alarmnih sistemov, pripravljenih za uporabo. Začetek pregleda namestitvenih del je torej posledica namestitve osnovnega paketa. Pravzaprav morate namestiti nekaj komponent - centralno krmilno enoto, senzorje za udarce, sireno, anteno in komunikacijsko napajanje.

Alarm se začne s samodejnim zagonom zkrmilna enota za montažo. Zaželeno je, da ga namestite na skrito mesto pod osrednjo ploščo. Pritrditev se izvaja z običajnimi napravami, vijaki, vijaki in drugimi popolnimi pritrdili. Sirena je nameščena s sireno v motornem prostoru - dobavlja se z ožičenjem iz glavne enote. Kar zadeva anteno, jo je treba pritrditi v zgornjem delu vetrobranskega stekla, vendar tako, da ne bi delala na električni opremi v bližini. Senzorji so nameščeni v najbolj nevarna mesta na oknih in vratih - nadzorujejo fizični dostop do notranjosti.

Namestitev modula

Najprej morate odpreti centralno enoto modula in mu pritrditi rezervni ključ. V ta namen je v niši ohišja na voljo poseben spojnik s sponko. Po tem se ohišje zapre in lahko nadaljujete z montažo bloka. Kako namestiti imobilizator StarLab? Optimalna možnost je namestitev na istem mestu, kjer je bila prej nameščena centralna enota alarmnega sistema. To je pod armaturno ploščo, vendar s tehnično razdaljo med električnimi napravami. Pritrditev ohišja je izvedena z vijaki.

Povezava

Povezava vključuje tri žice - rdečo, črno in sivo. Prvi se priključi na vezje z napetostjo 12 V - to je plus napajanje. Črno vezje je negativni kontrolni vhod 70 mA. V trenutku dobave negativnega potenciala črni žici se izvede natančno koda elektronske šifre. Ta žica je priključena na izhodni priključekoddaljeni zagonski modul. Prav tako ne pozabite, da povezava crossover imobilizatorja Starline vključuje tudi uvedbo antenskega omrežja. V ta namen so izdelane sive žice. V najpogostejših shemah je celotna antena nameščena na ključavnico za vžig in se poveže s konektorjem na koncu sive barve.

Nadomestni načini za izogibanje imobilizatorju

Najpreprostejša rešitev problema izogibanja imobilizatorju brez posebnega modula je popolna prekinitev napajanja. Ta metoda deluje, vendar je treba razumeti, da brez transponderja obstaja nevarnost dostopa do upravljanja stroja s strani napadalca, ki je sposoben uporabljati kodirne naprave. Druga rešitev bo crashman imobilizator Starline v obliki ključa, ki samo ostane v avtu brez priključitve na alarm. Za odklepanje transponderja morate poslati signal iz daljinskega upravljalnika oboidu - naprava za imobilizacijo bo tudi ujela in zagotovila dostop do starta.

Sklep

Pomanjkanje usklajenosti med komponentami v telematskih nadzornih sistemih za avtomobilske alarme je ena od glavnih pomanjkljivosti takšnih naprav. Poseben izdelovalec trkov, imobilizator Starline, rešuje to težavo, vendar hkrati otežuje komunikacijske komunikacijske procese med notranjimi moduli. Najmanjši neuspeh pri izvajanju funkcij različnih komponent lahko povzroči resne kršitve celotnega kompleksa. Stanje na primer ni tako redko, ko se vozniki obrnejo na avto servis s težavami polnegablokiranje alarmov. Zato bi morala biti namestitev, povezovanje in upravljanje takih sistemov podvržena visoki stopnji odgovornosti.

Sorodne publikacije