Najmočnejši procesor na svetu v letu 2017. Ocena procesorja 2017

V svetu računalniške tehnologije vsak mesec pride do novih odkritij. Na najbolj zahtevnem področju se vsakih pol leta izdelujejo sodobnejši "motorji" za gaming prenosnike in osebne računalnike. Trenutno je trg zastopan z najmočnejšimi procesorji na svetu v letu 2017 od AMD in Intel. Če želite pravilno izbrati model, morate poznati vse tehnične podrobnosti artikla, ki jih lahko preberete v tem članku.

Novi procesor 2017

Prvo polovico leta 2017 so zaznamovale dve pomembni novosti v svetu računalniških procesorjev:
 • Intel je izdal sedmo generacijo procesorjev Core. Med proizvodnjo se uporablja 14-nanometrski tehnološki proces.
 • AMD je prvič v nekaj letih popolnoma nadgradil linijo z lansiranjem procesorjev z imenom Ryzen 7.
 • Kako izbrati najmočnejši svetovni procesor v letu 2017? Za začetek morate določiti finančne zmožnosti in cilje. Trenutno so modeli Ryzen in Core vredni od 100 do 300 dolarjev. Namen nakupa igra tudi vlogo. Če želite kupiti najnovejšo različico računalnika z igralnim procesorjem za delo na internetu, je najbolje, da to idejo zapustite. Če ste ustanovljeni za profesionalno oblikovanje ali fotografske programe ali uživate v računalniških igrah, je ta članek za vas.


  Najmočnejši procesorji 2017

  Ocene procesorjev leta 2017 vključujejo naslednje modele:
 • Athlon X4860K in Pentium G4560: najcenejši računalniški motorji. Njihovi stroški se začne od 5 tisoč rubljev.Seveda so dostavljeni brez hladilnika, vendar lahko njihove specifikacije pomagajo pri izvajanju številnih delovnih tokov. Za sodobne igre bodo 4-jedrni procesor in 64-bitni sistem očitno premalo. Poceni in jezni!
 • Procesorji podjetja AMD FX-6300 in i3-7100 podjetja Intel so na naslednjem nivoju moči. Intel ima procesor z dvojnim jedrom, katerega jedro je jedro Kaby jezera. AMD ima 6-jedrni procesor. Tako eno kot drugo sta super za videoigre in hkrati imata demokratično vrednost, ki se giblje okrog 6-7 tisoč rubljev.
 • Ob približevanju najnovejšim modelom je vredno omeniti Ryzen 51600X in Core i5-7500. Multi-navojni in večjedrni procesorji bodo zadovoljili vse profesionalce s svojo zmogljivostjo in ceno. Stanejo približno 15.000 rubljev.
 • Najboljši igralni procesor je lahko edini premium igralni procesor. Za tiste, ki želijo biti v središču najnovejšega razvoja, so AMD in Intel izdali procesorje Core i7 in Ryzen 7. Cena za te modele se je začela pri 20 tisoč rubljih, podrobne tehnične specifikacije pa bomo preučili v nadaljevanju.
 • Če iščete najmočnejši procesor na vtičnici 478, potem bodite pozorni na model Intel Pentium 430 GHz. Intel Core i3-7100
  Ta model, čeprav ni najmočnejši procesor Intel, je v letu 2017 najbolj uravnotežen v razmerju med ceno in kakovostjo. Opremljena je z video kartico za leto 2017 in z matično ploščo, ki temelji na čipu H270 in omogoča predvajanje skoraj vseh video iger. Ne zamešajte vas s prisotnostjo dveh jeder: njihova visoka frekvenca 3900 MHz v celoti nadomešča 6-jedrskoprocesorjev Najnovejša generacija jeder z mikroarhitekturo Kaby Lake dodatno razširja zmogljivosti procesorja Intel.

  AMD Ryzen 51600

  Ryzen 51600 je odličen predstavnik enega najmočnejših predelovalcev na svetu v letu 2017. Sodobna in zelo uspešna različica ima fizične 6 in 12 virtualnih jeder, kar mu omogoča, da ohrani večnitnost. Moč jedra je 3200 MHz in 3600 MHz med overclockingom. Prijeten dodatek je prisotnost popolnega hladilnika hladilnika. Razlika od analognega modela Intel je podpora DDR4 na 2666 MHz.

  AMD Ryzen 71700

  Procesor Ryzen 7 je eden najmočnejših igralnih procesorjev v letu 2017. Njegove funkcije vam omogočajo, da predvajate najnovejše video igre dolgo časa brez težav. V čem je izjemen? V majhno napravo je pakiranih 8 fizičnih in 16 virtualnih jeder. Njihova taktna hitrost je 3700 MHz, ki se lahko poveča na 4100. Video kartica ni priložena procesorju, vendar z AMD Ryzen 7 ni potrebna. Očitno je ta procesor najboljši za večnitne video igre in strokovne naloge na področju vizualizacije in 3D grafike. Še en velik plus je temperatura dela, ki redko presega oznako 50 stopinj, tudi pri intenzivni obremenitvi.

  Intel Core i7-7700K

  Procesor i7 upravičeno zasluži naziv najmočnejšega procesorja Intel. Vse najnovejše tehnologije so združene v tej novosti. On je uvrščen na seznam svojih želja tudi najbolj intimne igralce, saj njegova moč navdušuje domišljijo. Štirje kralji tipa Kaby Lake s frekvenco 4500 MHz v dinamičnem pospešku dosežejo 5000 MHz.Procesor podpira DDR4-2400 in ima vgrajeno grafično jedro HD Graphics 630 z odličnimi zmogljivostmi. Edina stvar, ki lahko moti kupce, je cena, ki se začne od 20000 rubljev. Če vaše naloge zahtevajo najmočnejši procesor na svetu za leto 2017 - vzemite Intel i7-7700K in ga ne obžalujete.

  Najmočnejši procesorji za pametne telefone 2017

  Procesor je glavna sestavina ne le računalnikov, ampak tudi telefonov. Od tega je odvisno, koliko bo trajal vaš pametni telefon in kako produktiven bo. Kateri kazalniki bi morali biti pozorni na izbiro mobilnega procesorja?
 • Število jeder: Ne pozabite, da njihovo število še ne govori o kakovosti. V modelih Apple 2 so jedra lahko veliko hladnejša od 8 na Meuse.
 • Če ste ljubitelj igranja, potrebujete dobre tehnične lastnosti, bodite pozorni na grafični pospeševalnik. Najbolj priljubljene blagovne znamke so Adreno, Mali in PowerVR.
 • Ogrevanje - večni glavoboli pametnih telefonov. Zaradi majhnosti sestavnih delov je težko ohladiti in neprekinjeno delo lahko preprosto stopi procesor. Posebno pozornost posvetite tej možnosti.
 • Dimenzija: 64-bitni sistem je seveda boljši od 32-bitnega. Bodite pozorni na to pri izbiri procesorja za pametni telefon.
 • Sodobni procesorji za pametne telefone so v več pogledih slabši od računalniških čipov pred 2-3 leti. Zahvaljujoč njim lahko telefoni obvladajo veliko podatkov in pogosto postanejo osebni urad za mnoge ljudi. Kateri od njih so najhitrejši in najbolj produktivni?
 • Samsung Exynos 8 Octa 8890 - je izšel leta 2016leto za take telefone: Samsung Galaxy S7 in S7 Edge. Ima 8 jeder, ki je pogostost, ki je 2300 Mg. No reproducira video, vendar grafika v igrah se ne kaže na najboljši strani.
 • Apple A9X APL1021 - "Apple" izdelki, kot vedno, na višini. Idealen grafični pospeševalnik je najboljši za vsakogar na trgu, ki reproducira urnik. Z drugimi nalogami pa se spopada z navdušenjem. 12 jeder in video zajemanje v ločljivosti 4k naredi ta procesor brezpogojno najljubšo.
 • HiSilicon Kirin 950 je možnost kompromisnega proračuna. Dostavljeno na takšne pametne telefone kot Huawei Honor Note 8. Ta procesor vključuje 4 jedra 900 mg, ki vam omogočajo snemanje dobrih videov, vendar slabo grafiko.
 • Najmočnejši strežniški procesor

  Pogosto so besede "produktivni" in "dragi" v svetu računalniške tehnologije sinonimi. To se je zgodilo tudi z najmočnejšim strežniškim procesorjem Xeon E7-8894 v4 podjetja Intel. Njegova frekvenca je bila 34 GHz, cena pa je skoraj 9 tisoč dolarjev. Po mnenju zaposlenih v podjetju je najmočnejši procesor v zgodovini podjetja Intel. Namenjen je za velike obremenitve in najtežje naloge. Vključuje 10 jeder, tehnični postopek pa je 10 nM. Intel je pred kratkim predstavil še en najnovejši razvoj - proces za 60-jedrnih superračunalnikov. Xeon Phi se uporablja izključno za računalništvo in lahko izvaja trilijone operacij na minuto. Kljub svoji ogromni zmogljivosti ima relativno majhno velikost. Kot vse izdelke Intel se odlikuje tudi po visoki kakovosti. Z njim boste lahko izvajali celo zelo intenzivne računalniške operacije. ZbratiSuperračunalnik je lahko tudi doma, če ne ustavite stroškov. Trenutno se cena za procesorje Xeon Phi začne pri 600 tisoč rubljih.

  Najmočnejši računalnik na svetu 2017

  Najbolj minimalen proračun, ki ga morate postaviti pri izbiri računalnika - 20.000 rubljev. Ta strošek vključuje samo procesor brez monitorja. Torej, kaj izbrati za domačo uporabo? Idealna možnost bo neodvisen izbor komponent, ki zagotavlja večino znanih trgovin s strojno opremo. Prvič, stroški takšnega procesorja bodo cenejši in ga lahko bolje prilagodite svojim nalogam. Na primer, tukaj je primer: Intel Core i3-6100 Deepcool Gammax 200T hladilnik, MSI B150M Bazooka matična plošča, 8GB Kingston pomnilnik in WD trdi disk. Če vam je najbolj všeč najboljši, potem vam bo najbolj ustrezal najmočnejši računalnik na svetu 2017:
 • Hyper Cosmos Z je najmočnejši računalnik na igralnem trgu. Dve grafični kartici GeForce podpirata brezhibno kakovost grafike, 6 jeder procesorja Intel Core i74960X Extreme pa ne vedo o učinkovitosti.
 • Alternativa okornemu računalniku je lahko le dober prenosnik, tukaj pa je konkurenca Alienware.

  Najboljši procesorji za prenosne računalnike

  Po številnih spletnih medijih je Alienware 18 najmočnejši procesor za prenosne računalnike v letu 2017. Bistvo je, da vključuje vse najbolj aktualne tehnične značilnosti. Trdni korpus najsodobnejšega modela je sestavljen iz Intelovega i716 GB pomnilnika na grafični kartici Nvidia in 8 gigabajtov RAM-a. Zaslon prenosnika je prav tako impresiven: kar 18 palcev! Mimogrede, video kartice tega otroka so kar dve. Tako ga lahko enostavno kupite za vaše najljubše video igre. Alienware 18 ni slabši od polnopravnega osebnega računalnika, ga lahko enostavno premikate in prenašate. Kamorkoli greste, bodo vaše najljubše igre vedno z vami. Na drugem mestu po Alienware je še ena pošast: MSI GT80S 6QE Titan SLI, ki ima tudi odlične parametre. 1GB trdi disk, Nvidia kartica in procesor Intel i7, ki je danes najmočnejši.

  Najboljši računalniški procesorji

  Kaj je bolje izbrati za osebni računalnik v letu 2017? Izbira je v celoti odvisna od vaših nalog. Če načrtujete resno igralno ali bojno video igro, varno zavarujte enega najmočnejših procesorjev v letu 2017. Obstajajo tudi druge možnosti, bolj demokratične po ceni, ki smo jo razdelili na naloge, ki jih želite rešiti:
 • Za delo: če se ukvarjate z obdelavo in pisanjem besedil, postavitvijo in samo zaslužite denar na spletu, vam ni treba kupovati preveč dragih in zmogljivih možnosti. Procesorska ocena leta 2017 priporoča Intel Celeron G182 ali ATHLON II od AMD.
 • Oblikovalci bodo izdelali 8-jedrni FX-8350 AMD procesor ali 4-jedro i7-4770 podjetja Intel. Ti procesorji vam omogočajo reševanje zahtevnejših nalog in delo s programi grafičnih urednikov.
 • ​​
 • Najpomembnejša stvar za fotografe je hitro delo, ki ga lahko zagotovijo predelovalci. Zato so zahteve za njih precej visoke. Za serijsko obdelavo slik je bolje izbrati računalnike s procesorji, kot je AMD A8-6600K.
 • Najdražji procesor

  Pri izbiri procesorja je enostavno prenašati in si izbrati predrago. Toda koliko je najmočnejši model na trgu? Najbolj dragi kupci bodo najmočnejši strežniški procesor Tianhe-2 na Kitajskem. Lahko obdeluje 34 kvadrilijonov operacij na sekundo. Ni slabih kazalcev, kajne? Mislim, da bi mnogi želeli imeti tak procesor - brez obešanja in zamud pri nalogah. Strošek takšnega čudeža tehnologije je širokemu občinstvu neznan, saj je razvoj v lasti Kitajske in se ne sprosti na svetovni trg. Kot za konvencionalne računalnike, naslov najmočnejših procesor za PC prihaja v Intel Core i7-7700K, ki stane 26 tisoč rubljev.

  Ocene

  Mnenja kupcev vedno pomagajo pri izbiri modela. Na primer, procesor "AMD Raisen 5" pregledi so samo pozitivni. Uporabniki so navdušeni nad zmogljivostjo procesorja, kar je dovolj za vse igre. Edina stvar, ki frustrira, je, da je podrobnost preveč zahtevna za RAM, in programi, ki lahko uporabijo nove procese za vseh 100 odstotkov, so še vedno malo. Na celotno zmogljivost AMD Ryzen 5 je i7 od Intel, vendar je hkrati za red velikosti cenejši. Intel Core i7 procesorji ohranjajo tudi visoko kakovost svojih komponent. Posebnosti, ki jih prinaša ta otrok, so veselje vseh igralcev. Vendar obstaja ena velika pomanjkljivost - temperatura procesorja. Uporabniki pišejo, da se segreje do 70-80 stopinj, tudi brez pretiravanja frekvence. Izbira procesorja je v veliki meri odvisna od nalog kupca, toda katero podjetje izberete, ne pozabitetermopasta in dober hladilnik.

  Sorodne publikacije