Napaka 0x0000007b Windows 7 pri zagonu: kako popraviti?

Videz modrega zaslona, ​​označenega kot BSoD, povzroča, da so uporabniki najbolj pravi šok. Vendar pa se v večini primerov znebite težave z nekaj preprostimi metodami. Najprej pa morate v opisu pogledati posebno kodo stop. Oglejmo si problem videza BSoD s kodo STOP: 0x0000007b (Windows 7), ko zaganjate sistem. Včasih je lahko v opisu tudi INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE (za sisteme nad sedmo različico).

Napaka 0x0000007b pri zagonu sistema Windows 7: Kaj je problem?

Naravo tega neuspeha lahko določi ne le stop-koda, temveč tudi zgoraj opisani razširjeni opis problema. Če celo prevedete frazo v ukrajinščini, takoj postane jasno, da povezava označuje nedostopno napravo za zagon.

Tako, ko prenesete Windows 7, modri zaslon (0x0000007b) kaže, da je bilo nekaj težav s trdim diskom, natančneje, z zagonskim zapisom, do katerega sistem ne more dostopati. Vendar je to le splošen primer. Kot kaže praksa, lahko problem sestavljajo, čudno dovolj, tudi v običajnih USB trenutek voziti se, da je v pristanišču v času nalaganja. Poleg tega se lahko glavni vzroki neuspeha 0x0000007b Windows 7, ko zaganjate sistem, imenuje nepravilno nastavljen način krmilnika trdega diska, odsotnost ali neuspeh posebnih gonilnikov, poškodba zagonskega zapisa zaradi vpliva virusov itd.primer bo moral sprejeti ustrezne ukrepe. Razmislite o vrstnem redu delovanja, ki je zaželeno, da se izvede točno v zaporedju, v katerem bodo opisani.

Napaka 0x0000007b Windows 7 pri zagonu: kako najprej popraviti, kaj storiti?

Verjetno je videz modrega zaslona posledica neke vrste kratkotrajne okvare, kot je nenadna prekinitev napajanja, ko uporabnik nima neprekinjenega napajanja. V tem primeru preprosto poskusite znova zagnati računalnik (morda celo s prejšnjo prisilno zaustavitvijo). Zaželeno je, da se iz sistemske enote popolnoma izključi vse obstoječe zunanje naprave in priključeni pogoni.
Pri ponovnem zagonu lahko sledite samodejni obnovitvi sistema, če je bila napaka resnično kratkotrajna, potem pa se bo vse spremenilo v svoj krog.

Uporaba posebnih zagonskih možnosti

Če med ponovnim zagonom pride do napake 0x0000007b Windows 7, jo znova zaženite in nato nekajkrat pritisnite tipko F8, preden zaženete zagonsko nalaganje operacijskega sistema.
Pojavil se bo poseben začetni meni. Najprej morate izbrati zagonsko linijo zadnje delovne konfiguracije. V bistvu gre za enako obnovitev ali povrnitev sistema v prejšnje stabilno stanje, ko ni bilo opaziti zlomov in napak.

Varni način

V nekaterih primerih lahko uporabite varni način, da razrešite sesutje 0x0000007b sistema Windows 7 med zagonom, ki ga lahko izberete iz menija, opisanega zaprejšnjem primeru.
Če se sistem normalno zažene, ga najprej preverite za viruse. Če želite to narediti, je najbolje, da uporabite prenosne protivirusne programe, in če je potrebno, uporabite "težko artilerijo" v obliki pripomočkov za diske s splošnim imenom Rescue Disk, iz katerega boste morali prenesti virusni skener, preden zaženete operacijski sistem sam, prednastavite ustrezno prednostno nastavitev v nastavitvah BIOS-a. .

Preverjanje diska

Če se v operacijskem sistemu Windows 7 med zagonom pojavi težava v obliki napake 0x0000007b, boste morda morali z ukazno vrstico izvesti preverjanje diska. Če se sistem zažene v vsaj varnem načinu, ukazno konzolo kliče standardna metoda s kombinacijo cmd v meniju Run.
Če ne morete zagnati, boste morali uporabiti kateri koli zagonski ali namestitveni disk ali bliskovni pogon, kateri meni izbere obnovitev sistema, nato pa pokličite ukazno vrstico (iz ustrezne particije ali kombinacije Shift + F10).
Konzola zahteva ukaz za preverjanje chkdsk /f /r (včasih lahko uporabite chkdsk /p /r), kar bo povzročilo popolno skeniranje trdega diska za obnovitev poškodovanih sektorjev. Pri prenosu iz izmenljivega medija morate dodatno vnesti črko sistemske particije.

Obnovitev sistemskih datotek in zagonskega sektorja

Če preskusna vožnja ne daje rezultatov, bo treba uporabitibolj kompleksna tehnika. Obstajata dve možnosti: obnovitev sistemskih datotek in obnovitev (ali polno prepisovanje) zagonskega nalagalnika, ki nima dostopa. Toda za obe metodi boste morali poklicati ukazno vrstico, kot je prikazano zgoraj.
V prvem primeru je ukazna vrstica sfc /scannow urejena v konzoli. Postopek njegove izvedbe je lahko precej dolg, zato bo moral počakati.
V drugem primeru se vnese več ukazov. Prvi je Bootrec.exe /FixMbr. Drugi je Bootrec.exe /FixBoot. Po končani izvedbi morate zapustiti ukazno konzolo in preveriti zagon sistema. Če je rezultat enak, se ponovno pokliče ukazna miza, vendar vsebuje tretji ukaz popolnega ponovnega zagona zagonskega nalagalnika - Bootrec.exe /RebuildBcd. Če se napaka nanaša na zagonski zapis sam, bo to dalo rezultat v sto odstotkih od sto primerov.

BIOS Setup

Toda težava je lahko iz drugega območja. To velja za specializirane načine krmilnika trdega diska, ki se nahajajo v primarnem vhodno /izhodnem sistemu BIOS-a.
Pri ponovnem zagonu se morate prijaviti v BIOS in poiskati nekaj podobnega kot SATA Mode ali SATA Type (imena nizov, kot tudi razdelki, v katerih se nahajajo, se lahko razlikujejo v različnih različicah BIOS-a). V nastavitvah samih regulatorjev, če je nastavljen način AHCI, mora biti preklopljen na IDE, shraniti nastavitve (F10 + Y) in nato ponovno zagnati.

Težave s strojno opremo in gonilniki

Pogosto se lahko med zagonom pojavi napaka 0x0000007b Windows 7zamenjavo matične plošče ali druge opreme. V tem primeru se uporabnik ukvarja s situacijo, ko ta operacijski sistem ne podpira nameščenega modela matične plošče, kar povzroča konflikte ali sistem ne prepozna. V tem primeru bo rešitev veliko bolj zapletena, če pa imate namestitveni disk z gonilnikom, boste morali namestiti gonilnik čipov matične plošče neodvisno ali določiti sistem pri namestitvi gonilnika, ne iz baze podatkov, temveč iz izmenljivih medijev. Mimogrede, ista stvar lahko velja tudi za trde diske, ko manjkajo ali so nepravilno nameščeni posebni gonilniki AHCI ali SCSI. Prav tako jih bo treba vključiti v sistem. Če nič od zgoraj navedenega ne pomaga, boste morda morali ponovno namestiti sistem s popolnim formatiranjem sistemske particije in v primeru fizične poškodbe trdega diska nadomestiti. V skrajnem primeru, če ne morete kupiti novega trdega diska, lahko poskusite uporabiti programski paket HDD Regenerator, vendar je za to potrebno, da se sistem zažene vsaj v nekakšnem načinu.

Neobvezno

Kot nedokumentirane metode, ki se uporabljajo zelo redko, lahko uporabite ponastavitev CMOS nastavitev, preden odstranite baterijo na matični plošči za 10-15 minut. Včasih boste morda morali namestiti novo programsko opremo za BIOS. Prav tako je zaželeno, da preverite pravilno povezavo zvočnikov in konektorjev trdega diska samega in njihove celovitosti. Če imate resnejše motnje v delovanju, boste morali nositi računalnikservis za popolno diagnostiko.

Sorodne publikacije