Kaj je mobilna povezava na Krimu? Mobilne komunikacije "Življenje" v Krim

Po dogodivščini znanih dogodkov se je mobilna komunikacija na Krimu bistveno spremenila. Ukrajinski operaterji so zapustili to ozemlje, in ruski so se pojavili in že zelo trdno okrepila. Zato je vprašanje mobilnih komunikacij v Krim danes še vedno pomembna za obiskovalce in turiste.

Na ozemlju republike je trenutno pet operaterjev:
 • Win Mobile.
 • KrimTelekom.
 • SevMobile.
 • Wave Mobile.
 • "MTS".
 • Večina Crimeans uporablja storitve operaterja "MTS". Mobilne komunikacije v Krim je bil predstavljen le s tem operaterjem na začetku prehoda polotoka v RF, tako da je zelo "MTS" zbrala veliko bazo strank. Toda drugi operaterji ne spijo, kar ponuja prebivalcem in gostom mesta zanimive in ugodne tarife.


  "MTS"

  Tukaj je najbolj priljubljen "MTS". Poleg tega je edini ruski operater. Zaradi sankcij, polotok služi podružnice tega podjetja, ki se nahaja v Krasnodarju, vendar pa se lahko sedem "MTS" kupili kjerkoli - od ustavi in ​​konča s trgovskimi centri.
  Cena ene kartice SIM je 150 rubljev, ta cena pa vključuje 15 minut za odhodne klice iz omrežja. Poleg tega, klice na ukrajinski številko "MTS" strošek 25 rubljev na minuto, in stroški komuniciranja z naročnikom drugega operaterja (vključno s klici na ukrajinski in fiksni telefoni) je dražje - približno 10 rubljev na minuto. Kot je za sporočila, nato pa stroški SMS na številko ruskega "MTS"bo znašala 15 rubljev, cena SMS-a na številke drugih operaterjev - 195 rubljev. Upoštevajte, da se številnim uporabnikom zdi ta operater zaradi pomanjkanja obveznih nadgradenj in mesečne naročnine.
  Opozarjamo vas, da je pri povezovanju z »MTS« zaželeno takoj prekiniti storitve, ki so privzeto aktivirane. Dodatno se zaračuna. V tej ruski mobilne komunikacije v Krim ni nič drugače.

  Win Mobile

  Ta operater je začel služiti prebivalcem polotoka takoj po "MTS", zato je tudi eden prvih. Seveda je uspel zgraditi tudi dobro bazo naročnikov. Če bi bila mobilna komunikacija na Krimu že na začetku dostopna standardu GSM, je danes na voljo tudi tretja generacija interneta (3G).

  Tarife upravljavca

  Win Mobile se razlikuje predvsem v tem, da ponuja le 3 jasne tarife: "Na morju", "Prisiljevanje", "Svoboda komunikacije". Začetni paket hkrati stane le 50 rubljev, zato je dostopen vsem. Ime tarife govori o njenih značilnostih. Na primer, "Svoboda komuniciranja" je tarifa za komunikacijo znotraj omrežnega operaterja. Tukaj se prvih 60 minut daje vsak dan brezplačno, nato pa se pristojbina zaračuna za vsako naslednjo minuto v višini 05 rubljev na minuto. Komunikacija z naročnikom drugega operaterja stane 1 rubelj na minuto komunikacije. Vendar pa vse to velja samo za ozemlje Krim, in klice na celino dražji - 95 rubljev na minuto, in stroški klicev v CIS je še dražje - 50 rubljev na minuto. Tu je mobilna povezava vKrim je zdaj rahlo razdeljen med polotok in celino.


  Toda tudi Win Mobile ponuja dodatne tarife. Če boste pogosto morali klicati na celinsko Rusijo, potem je primerno, da povežete tarifo "Moja Rusija". Potem stroški na minuto za operaterje Rusije bo stala 2 rubljev. Za brezplačno komunikacijo s krimskimi operaterji obstaja tarifa "Brezplačni klici". V zvezi z internetom, potem strošek enega megabajta bo stala 10 rubljev, lahko pa tudi kupite nekaj paketa, ki bo prihranil. Vendar pa za internet obstaja ločena tarifa - "post". Tukaj za 400 rubljev na mesec uporabnik dobi 15 GB prometa, ki ga lahko porabi, kot želite. V eni minuti pogovora v omrežju bodo morali plačati 3 rubljev, za klice na druge operaterje - 9 rubljev in 50 centov. Naslednja tarifa za operaterja Win Mobile - "Na morju", kjer je cena ene minute za vse številke v Ruski federaciji 3 rubljev. Toda stroški klicev v države CIS se ni spremenilo - 50 rubljev na minuto.

  Krymtelekom

  Ta mobilni operater v Krimu deluje na podlagi opreme nekdanjih družb Kyivstar in Ukrtelecom. Obnovljena je bila s pomočjo kitajskih podjetij za elektroniko. Uporabnikom je na voljo pet tarif, vendar samo trije najbolje izgledajo:
 • Moj Krim.
 • Stik.
 • "Super stik".
 • Na prvi stopnji vsak naročnik prejme 30 brezplačnih minut odhodnih klicev. Za dohodne klice se denar ne zaračuna. Vendar pa vsakih šestih minut odhodnega klicaplačati 20 centov. Klici na številke drugih operaterjev krimsko bo tudi poceni - samo 15 rubljev na minuto. Vendar pa so klici na ruske operaterje dražji - 5 rubljev na minuto. No, sploh ni naročnine. Z SMS vse je preprosto: v Krim - 1 rubelj, iz Rusije - 2 rubljev, število tujih operaterja - 5 rubljev.
  Tudi pri tarifi "Kontakt" je to preprosto, saj se osredotoča na komuniciranje znotraj omrežja. Za 150 rubljev uporabnik prejme neomejeno domače omrežje za en mesec. V tem primeru je na voljo 5 GB interneta in 100 SMS sporočil o številu drugih krimskih operaterjev. Toda klici na številke operaterjev krimsko ostala nespremenjena (kot v tarifi "Moj Krim").
  Tarifa "Super Contact" bo stala dvakrat več, vendar se bodo vse vrednosti podvojile. Naročnik dobi tudi 12 GB interneta pri neomejenih hitrostih. Če to ni dovolj, lahko dodatno povežete tarife na internetu, vključno z neomejeno.

  Mobilni val

  Mobilne komunikacije na Krimu danes predstavlja še en novi operater - Wave Mobile. Svoje delo je začel leta 2016. Obstajajo 3 tarife za naročnike: "veter", "morje", "sonce". Najbolj priljubljena tarifa "Sonce" ponuja naročnikom možnost, da pokličete na katero koli število operaterjev Krim in Krasnodar regiji za 60 kopecks na minuto. Toda komunikacija z operaterjem Rusije bo stala 5 rubljev na minuto. Toda storitev komunikacije z državami CIS in Evropi bo stalo več - 30 rubljev. na minuto Vendar to ne velja za vse evropske države. Na primer, klice v Italijoali Belgija bo stala 50 rubljev na minuto.
  "Morje" bo stalo 150 rubljev. na mesec Za ta denar bo 300 minut na voljo na poljubnem številu Krim in Krasnodarske pokrajine. Prav tako bo naročnik prejel 300 SMS sporočil v Rusijo, 3 GB interneta. In klice na številke ruskih operaterjev bo stala 3 rubljev na minuto. "Wind" tarifa je najdražja - njegova cena je 300 rubljev na mesec. "Wind" je namenjen internetu: paket vključuje internetni paket 10 GB. Kot je za komunikacijo, potem klic na številke drugih operaterjev je 10 rubljev na minuto, klice v Krim - 3 rubljev. na minuto Kot je bilo pričakovano, Wave Mobile ponuja dodatne možnosti. Na primer, lahko povežete tarifo "Zero znotraj omrežja", itd.

  "SevMobile"

  "SevMobail" - upravljavec Sevastopol, ki je začel delovati pred kratkim. Upravljavec se odlikuje po izredno nizki začetni ceni paketa - 30 rubljev. Obstajajo tudi tarife, ki se nanašajo na internet, klice v omrežju in krimske številke.

  Značilnosti tarif

  Prva tarifa - "Radio Nanny". S priključitvijo naročniki prejmejo 300 minut za 3 najljubše številke, 100 sm na omrežje in neomejen internet pri zmanjšani hitrosti (64 Kb /s). Klici na številke drugih operaterjev stanejo 15 rubljev na minuto, do mestnih številk - 1 rubelj. Tarifa "Moja izbira" pomeni pristojbino 100 rubljev na mesec. Za ta denar operater ponuja 50 MB interneta (na dan), 300 minut na omrežju, 300 minut na domače ali mestne številke. Klici na številke ruskih operaterjev bo stala 6 rubljev na minuto na število operaterjev krimsko - 15 rubljev naminute Prav tako je priljubljen paket "Moje mesto" za 180 rubljev na mesec. S to tarifo lahko za SevMobile pokličete čim več. Obstajajo tudi 90 minut na mesec za klice na druge številke Krimske, neskončno število SMS na omrežju in neomejen 3G-internet, vendar s hitrostjo le 64 Kb /s. Klic v ruske mreže bo moral plačati 3 rubljev na minuto. Obstajajo tudi tarifni načrti "Moj internet" s predponami "5", "15" in "neomejeno". Stanejo leta 200400 in 900 rubljev. Naročnik prejme 515 GB prometa ali neomejeno.

  Mobilna komunikacija "Življenje" v Krim

  Po dobro znanih dogodkih je na polotoku že nekaj časa obstajal operater Life in deloval dokaj uspešno. Od decembra 2015 pa je družba Astelit (lastnica blagovne znamke Life) prenehala poslovati in izklopila povezavo. Zato danes mobilna komunikacija "Life" ne obstaja na Krimu. Obstajajo govorice, da se struktura podjetja ne prodaja, ampak se vrže. Očitno je bil "Life", ki je postal zadnji operater, da zapusti Krim. Danes mobilne komunikacije v Krimu predstavljajo več podružnic velikih podjetij. Ta imena deloma niso nikomur znana. Kaj mobilne komunikacije v Krim je boljši? Nemogoče je odgovoriti na to vprašanje, ker ima vsak operater svoje prednosti in slabosti v tarifnih načrtih, območju pokritosti in kakovosti komunikacije. Toda večina prebivalcev polotoka uporablja "MTS" kartice.

  Sorodne publikacije