Kako povečati prostor na disku: navodila korak za korakom

Ta članek odgovarja na vprašanje: "Kako povečati prostor na disku?" Vsebuje tako navodila za delo v orodjih tretjih oseb kot tudi v vdelanem programu. Treba je opozoriti, da povečanje velikosti sistemske particije poteka z zmanjšanjem velikosti ene od sosedov. Poleg tega je potrebno, da se nahajajo na istem fizičnem disku. Seveda priloženi prostor sosednje particije ne sme biti vključen v datoteke. Priročnik je primeren za vse različice sistema Windows.


Aomei Partition Assistant

Aomei je brezplačen pripomoček, ki vam omogoča, da izvajate kakršne koli manipulacije na trdem disku. Pri namestitvi ne namešča adwareja z vami. Vmesnik je v celoti preveden v ruski jezik. Orodje podpira vse različice sistema Windows, začenši s 7. Bodite previdni! Vsako dejanje v programih te vrste lahko povzroči izgubo podatkov. Izdelajte varnostno kopijo pomembnih dokumentov v primeru nepredvidene napake ali nepričakovanega izpada električne energije.

Navodila po korakih

Po namestitvi programa ga zaženite.
V glavnem oknu bodo prikazani trdi diski in njihove particije. Kako povečati prostor na disku z diskom D z uporabo Aomei?
Desno kliknite na razdelek D. Odpre se meni, v katerem izberete vnos "Spremeni velikost". V prikazanem oknu lahko spremenite velikost diska tako, da povlečete obrobe v desno in levo ali z določitvijo številskih vrednosti vhodnega niza.Morate premakniti obrobo, tako da se neuporabljen prostor nahaja po oddelku C. Ko končate, kliknite V redu.


Povečajte velikost stranke zaradi nove nezasedene glasnosti. Kliknite V redu. Sedaj kliknite na gumb "Uporabi" v glavnem oknu pripomočka Aomei. Preden boste povečali prostor na disku, bo program večkrat ponovno zagnal računalnik. Med ponovnimi zagoni in osnovnimi operacijami se izvedejo. Torej, če OS ne začne za dolgo časa, bodite potrpežljivi. V tem pripomočku lahko ustvarite zagonski pogon. Z njim se urejanje odsekov izvaja zunaj OS. Ponovni zagon računalnika s tem pristopom pri izvajanju operacij ni potreben. Prenos pripomočka je na voljo na uradnem viru razvijalca.

MiniTool Partition Wizard Free

Partition Wizard je brezplačna aplikacija, ki vam lahko pomaga pri izvajanju kakršnih koli dejanj na particijah trdega diska. Njegova edina pomanjkljivost je pomanjkanje ruskega prevoda.
Po prenosu pripomočka se prikaže okno s skoraj enakim vmesnikom kot Aomei. Tudi koraki, ki jih morate izvesti, preden povečate prostor na disku, so precej podobni. Torej:
 • razširite kontekstni meni z desnim klikom na sliko razdelka D;
 • Kliknite na Resize Partition (Spremeni velikost particije) in uredite prostor tako, da je območje s praznim prostorom desno od sistemskega diska;
 • Zdaj storite enake ukrepe z oddelkom C, vendar ne zmanjšajte njegovega obsega, ampak povečajte;
 • , kliknite V redu in nato "Uporabi";
 • poČe želite izvesti program vseh operacij, odprite Explorer, da preverite pravilno dodelitev prostora.
 • Če želite prenesti čarovnika za particije, pojdite na uradno stran pripomočka.

  Stroški vgrajenih operacijskih sistemov

  Obstaja način, kako povečati prostor na sistemskem pogonu, tudi če programska oprema drugih proizvajalcev ni nameščena. Moram reči, da vgrajeni pripomočki ne omogočajo, da opravite potrebno operacijo, ne da bi izgubili podatke, zabeležene na sosednji sistemski particiji. Zato je treba vse pomembne informacije shraniti na ločen disk. Torej:
 • Odprite pogovorno okno Zaženi. V besedilno polje vnesite besedilo diskmgmt.msc. Kliknite V redu.
 • Na zaslonu se prikaže glavni meni programa za upravljanje diskov. Prikazal bo vse pogone, nameščene v sistemski enoti, in shemo njihovih particij. Ne delajte ničesar s skritimi diski, če ne razumete, zakaj so potrebni.
 • Odprite pogovorno okno za disk D s klikom na njegov pravokotnik v diagramu. Kliknite »Izbriši«. Po tej operaciji, na desni strani odseka C, bo prost prostor.
 • Kako povečati prostor na disku? Razširite kontekstni meni v razdelku C. Kliknite na "Expand" vložek.
 • V oknu vnesite količino (v mb), na katero želite povečati disk. Če tukaj ne boste spreminjali, bo sistem samodejno odvzel ves razpoložljiv prostor.
 • Ko morate rahlo povečati sistemsko particijo in nato znova ustvariti še eno, kliknite na pravokotnik, ki označuje, da je preostali prostor ostal. Kliknite na besedilo "Ustvari" in izberite njegovo velikost.

  Zaključek

  Poleg opisanih orodij obstaja veliko pripomočkov, ki bodo pomagali povečati prostor na disku, Windows 7 in starejše različice pa se lahko pohvali z vgrajenim orodjem, vendar njegova funkcionalnost ne dosega ravni izdelkov drugih proizvajalcev. Vedno si zapomnite, da je izvajanje operacij nizke ravni s katero koli napravo za shranjevanje tvegano. Pred vsakim dejanjem je zaželeno narediti varnostne kopije vsaj pomembnih podatkov in, če je mogoče, polne kopije trdih diskov.

  Sorodne publikacije