Kako do "Flibusta" po blokadi?

Kot vsi vemo, je Roskomnadzor blokiral "Flibust" - neodvisni knjižnični vir. Seveda obstajajo ogledala na spletnem mestu, vendar žal niso vedno dostopna ljudem, ki želijo brati ali prenašati knjige. Torej, ali je mogoče prenesti knjige brezplačno in brez registracije? Kako v takšnih okoliščinah priti do "Flibusta"? Oglejmo si več načinov.

Uporaba proxy strežnika

To je najlažje narediti s povezavo proxy.flibusta.net. Praviloma je na tem naslovu knjižnica dostopna vsem. Kaj je ta vir? Na kratko o proxy strežnikih lahko rečete naslednje: to so elementi komunikacije, ki v računalniških omrežjih omogočajo odjemalcu opravljanje posrednih poizvedb do drugih omrežnih virov.
Najprej se odjemalec poveže s proxy strežnikom in pošlje zahtevo za povezavo z drugim strežnikom. Nato se proxy poveže na ustrezno lokacijo in od njega prejme vir ali vrne vir iz lastnega predpomnilnika.

Uporaba različnih spletnih storitev

Kako do "Flibust", če zgornja povezava ni na voljo? Obstajajo tudi druge podobne storitve. Naprava nima bistvenih razlik - kopirana /vstavljena povezava, razlika je le v plačanih ali prostih proxy strežnikih. V drugem primeru je hitrost dela precej nižja, obstaja pa tudi ogromno oglaševanje. Med vodilnimi v tem trenutku lahko izberete ProxFree - pomanjkanje obsesivnega oglaševanja in enostavnost uporabe. Hide My Ass in Proxyweb lahko tudi dobroNamesto dostopa do blokiranih mest. Pogosto se priporočajo tudi pri odločanju, kako priti na "Flibust" (leto 2016-2017).

Z vtičniki, nameščenimi v brskalnikih

, so se Safari in Chrome še enkrat izkazali za najučinkovitejše brskalnike za delo z zaklenjenimi stranmi. FriGate plugin, ki je nameščen za njih, deluje "izven polja" brez izgube hitrosti in odpre vse strani, ki uporabniku opozorijo ob vstopu v zaprto cono s spreminjanjem ikon nadzorne plošče. Hitrost friGate se doseže s tem, da ima lasten sestavljen seznam, ki se posodablja čim hitreje. To vam omogoča, da preprosto pridete na "Flibust".

Tudi za Chrome in Mozilla je Hide My Ass velik uspeh. Še vedno lahko prikličete vtičnik hola, vendar je bolje, da se izognete njegovi uporabi, saj obstaja veliko pomanjkljivosti, in promet iz vaše naprave se ne uporablja samo za uporabnike, ampak tudi v nekaterih primerih za DDoS napade. Torej, to ni najboljši način za rešitev problema, če ne veste, kako priti do "Flibusta". Septembra 2016 se je spomnilo, da so kmalu po blokadi uporabniki knjižnice začeli množično uporabljati različne nepreverjene vire, zaradi česar se je povečalo število primerov zlorabe prometa.

S pomočjo programov za Windows, Linux in Mac

TOR (The Onion Router) - programska oprema druge generacije, se slika imenuje "usmerjanje čebule", prosto in odprto za uporabo. Z orodjem Tor lahko nastavite anonimnoPovezava je zaščitena pred poslušanjem prek kaskade proxy strežnikov. Anonymous Virtual Tunnel Network zagotavlja prenos podatkov v šifrirani obliki, uporabniki pa lahko ostanejo anonimni, ko obiskujejo spletna mesta, pošiljajo takojšnje in e-poštna sporočila ter vzdržujejo spletne dnevnike.
Kako na ta način priti do "Flibusta"? V omrežju TOR je naslov knjižnice podoben: flibustahezeous3.onion. Mimogrede, nekatere knjige je mogoče prenesti samo prek TOR.

Uporaba platforme I2P

Omenite lahko tudi programsko platformo I2P, vendar zaradi ranljivosti na viruse in zlonamerne kode ni priporočljiva. Če pa imate željo in se ne bojite tvegati, lahko to storitev namestite. Naslov "Flibusts" na spletu: flibusta.i2p ali zmw2cyw2vj7f6obx3msmdvdepdhnw2ctc4okza2zjxlukkdfckhq.b32.i2p

Uporaba povezave VPN

VPN je generično ime povezave, ki je ustvarjeno v drugem omrežju ali znotraj njega, kot je nezaščiten internet -povezava Ko je to poenostavljeno, je ta povezava tunel od odjemalca VPN, nameščenega na uporabnikovem računalniku in strežniku VPN. VPN pomeni znotraj tega predora šifrirane in urejene uporabniške podatke in spletne storitve. Možnosti za uporabo takega niza povezav so zmožnost, da skrijete svoj IP naslov, prenesete ali registrirate, kje je vaš IP na črnem seznamu, šifrirate vaš promet in tako naprej.
Storitve VPN so plačane in brezplačne. Med prostimi lahko ločimo znane OpenVPN. Od zadnje zbirke se pogosto plačujeNajboljše storitve so TorrentFreak, The Pirate Bay in FrootVPN. To je tudi dober način, da ugotovimo, kako priti do "Flibusta".

Sorodne publikacije