Kako konfigurirati povezavo VPN na Windows 7 med dvema računalnikoma?

S prihodom tehnologij VPN (navidezna zasebna omrežja) je povezovanje z internetom ali povezovanje več računalnikov po vrsti združevanja v eno lokalno omrežje postalo rutinsko. Skoraj vse najnovejše različice operacijskega sistema Windows imajo vgrajena konfiguracijska orodja za te možnosti in vprašanje, kako konfigurirati povezavo VPN v sistemu Windows 7, je preprosto, tudi če uporabnik nima posebnega znanja. V nadaljevanju bomo razpravljali o več možnostih delovanja, ki bodo pomagale in izvedle povezavo, ter vzpostavili povezavo med več terminali, ki se nahajajo na velikih razdaljah.


Prednosti povezave VPN

Preden začnete s prakso, se pogovorimo o koristih, ki jih lahko dobijo uporabniki. In, če govorimo o prednostih take povezave, je takoj vredno reči, da uporaba teh tehnologij v smislu, kako konfigurirati povezavo VPN na Windows 7 v lokalni mreži dveh pisarn, oddaljenih drug od drugega za precejšnjo razdaljo, daje možnost vzpostavitve enakih programov (na primer računovodski paket "1C"), kot tudi izmenjava skupnih dokumentov za njihovo skupno obdelavo.
Poleg tega je povezava VPN v naravi prvotno zaščitena, kar daje resen adut v varnostnem sistemu organizacije, ko bo uhajanje zaupnih informacij v okviru skupnega dostopa ali posredovanja popolnoma in popolnoma izključeno.


Kako vzpostaviti povezavo VPN za Windows 7: splošni konfiguracijski algoritem

Zdaj pa preidimo na praktične korake in najprej poglejmo najpreprostejšo možnost, ki je ustvariti povezave iz obstoječega interneta z enotnosti
Kako vzpostaviti povezavo VPN na Windows 7? Najprej morate iti v razdelek "Center za upravljanje omrežja in skupno rabo" prek običajnih "nadzornih plošč" in uporabiti točko ustvarjanja nove povezave.
Nato morate iz več predlaganih dejanj izbrati povezavo z delovnim mestom in nato določiti uporabo obstoječe povezave.
Naslednji korak je vnos naslova strežnika ali njegovega domenskega imena (te informacije lahko dobite pri skrbniku sistema ali ponudniku), nato pa počistite potrditveno polje v trenutni povezavi. Iz varnostnih razlogov je priporočljivo odstraniti kljukico iz vrstice z dovoljenji za uporabo te povezave s strani drugih uporabnikov. Nato se vnesejo uporabniško ime in geslo, ki sta bila dodeljena uporabniku za avtorizacijo, nato pa se pritisne gumb za povezavo. Po tem bodo podatki o preverjanju poslani strežniku. Ko je preverjanje pristnosti končano in se prikaže sporočilo, pripravljeno za uporabo, se klikne gumb "Poveži se".
Opomba: Če povezava iz nekega razloga ni bila nameščena, morate uporabiti lastnosti izbrane povezave, kliknite na gumb v novem oknu in počistite potrditveno polje za vključitev domene za prijavo v Windows.
Nato morate nastaviti parametre, prikazane na zgornji sliki, shraniti spremenjene parametre in se povezati znova.

Kako vzpostaviti povezavo VPN za Beeline v operacijskem sistemu Windows 7

Zdaj nekaj besed o podobnih dejanjih, ki jih morate narediti pri povezovanju prek operaterja Beeline.
V prvem koraku morate v računalnik prenesti in namestiti poseben program Beeline Internet Connection in po namestitvi dokončati ponovni zagon sistema. Nato se na namizju uporabi bližnjica za povezavo, v polja za avtorizacijo vnesete potrebne podatke in pritisnete gumb za povezavo. Če uporabljate krajevno omrežje, morate nujno počistiti protokol IPv6 v nastavitvah omrežne kartice.
Pri ustvarjanju povezave VPN so vsa dejanja podobna tistim, ki so opisana za splošni algoritem, samo ime domene je vtipkano tp.internet.beeline.ru in za ime lokacije je vnesena Beeline. V oknu za avtorizacijo se vnese prijava (običajno številka osebnega računa) in vnese geslo, ki ga zagotovi operater (domena domene ostaja prazna). Za udobje lahko kliknete gumb za shranjevanje. Nato se vzpostavi povezava.
Če pride do napake, v varnostnih lastnostih varnostnega zavihka morate nastaviti vrsto povezave VPN VPN L2TP IPSec in vzpostaviti prijavo brez obveznega šifriranja (onemogočite lahko tudi prijavo v domeno Windows in omogočite protokol CHAP).

Vzpostavite povezavo med večračunalniki: ustvarjanje virtualnega omrežja

Zdaj pa si poglejmo, kako vzpostaviti povezavo VPN na Windows 7 med dvema računalnikoma. Najprej morate ustvariti omrežje na terminalu, ki bo služil kot strežnik.
V odseku za omrežne povezave je uporabljen meni datotek, kjer morate uporabiti ustvarjanje nove dohodne povezave, seznam bo izbral uporabnike, ki bodo lahko uporabljali to povezavo (vnaprej lahko ustvarite novega uporabnika), za njih bodo ustvarili prijave in gesla, nato bo v dovoljenju izbrana povezava. Uporabljeni protokoli prek interneta ostajajo nespremenjeni. Po zaključku vseh dejanj se pritisne gumb "Končano".

Vzpostavitev povezave z otrokovim računalnikom

Zdaj se na otroškem terminalu ustvari nova povezava, kot je bilo prikazano že prej, samo v naslovu IP strežnika mora biti vnesen IP terminala, na katerem je bilo omrežje ustvarjeno (za ugotovitev, da je lahko na istem računalniku prek ukaza ipconfig). Po tem se vzpostavi povezava in po preverjanju podatkov bosta oba računalnika v istem omrežju.

Napaka pri povezovanju 806

Seveda se lahko med povezavo pojavijo nesreče. V vprašanju, kako konfigurirati povezavo VPN na Windows 7 napaka 806 - samo poseben primer. Takšne težave se odpravijo s podobnimi metodami. Če želite začeti, morate uporabiti lastnosti protokola IPv4 in se prepričati, da sta IP naslov in naslov DNS samodejno prejeta. Če ta situacija ne reši problema, je morda potrebna za OPpredpisati ročno. V primeru povezovanja med dvema računalnikoma ni izključeno, da je problem, kako konfigurirati povezavo VPN na Windows 7 prek usmerjevalnika, izključen. V nastavitvah usmerjevalnika bo potrebno izvesti pristanišče (naslov: vrata) za namenski IP na severnem terminalu. V nekaterih primerih je morda treba določiti obseg naslovov, iz katerih je povezava dovoljena. Če je razlog v nameščenem požarnem zidu, morajo izjeme navesti naslove, ki se končajo na 245 in 254, in vključiti vrata 1723 na seznamu in dovoliti uporabo protokola GRE.

Kratek povzetek

Gre za namestitev pravilnih parametrov za izgradnjo komunikacij na osnovi VPN. Padec pristanišč ni podrobno proučil, saj se lahko metode, ki se uporabljajo za različne modele usmerjevalnikov, zelo razlikujejo. V preostalem delu so vse glavne aktivnosti omejene na to, kar je bilo prikazano v točki uporabe splošnega komunikacijskega algoritma, ne pa tudi namestitev specializirane programske opreme in ustvarjanje omrežja na strežniških terminalih.

Sorodne publikacije