Funkcija pošte PHP: opis, funkcije aplikacije

Ustvarjanje spletne strani je lahko začetek velikega projekta, izbira prave tehnologije za povratne informacije strank pa je ključ do uspeha. Razvijalci spletnih virov pogosto uporabljajo funkcijo PHP Mail za pošiljanje e-pošte. Najbolj primeren način za to je, ko obiskovalec izpolni obrazec.

Zgodovina tehnologij PHP

Uporabljajo se za razvoj spletnih aplikacij. Te tehnologije so se pojavile naključno, tako kot številna druga velika odkritja. Rasmus Lerdorf je iskal rešitev za problem preobremenitve na strežniku, kjer je objavil svojo osebno stran in učni načrt. To je privedlo do oblikovanja PHP (Personal Home Page) leta 1994. Leta 1995 je Rasmus izdal izvorno kodo in ustvaril poštni seznam za izmenjavo idej, izboljšav in popravkov. Od takrat se je jezik razvijal in razvijal kot odprtokodni projekt.


Leta 1996, samo eno leto po objavi, ga je že uporabljalo 15.000 spletnih strani. Leta 1998 je bila njegova prisotnost na internetu skoraj 60.000 domen, kar je približno 1% skupnega števila obstoječih projektov in blogov. Trenutno PHP zaposluje približno 24% vseh obstoječih svetovnih spletnih projektov.
Ta priljubljenost modela je posledica ne le kakovosti, ampak tudi pomembnosti povratnih informacij. Med spletnimi mesti, ki trenutno uporabljajo to tehnologijo, so WordPress, Twitter in Facebook. Zato je razvoj PHP, ki ustreza hipertekstnemu predprocesorju, nedvomno eksponenten v vseh pogledih.

Projekt s samonastavljivimi paketi

PHP -prost in odprt jezik z nizko krivuljo učenja, njegova sintaksa je preprosta in ustreza osnovnim standardom objektno usmerjenega programiranja. Prilagodljivo razvojno okolje ni potrebno, kot tudi čas za izobraževanje. Programiranje poteka brez pomoči, vsi razpoložljivi IDE-ji so brezplačni, razvoj pa je hiter in enostaven za nastavitev.


Razširite projekt v PHP-ju je preprosto, ker ima pakete za samointegracijo, ki uporabljajo: Apache in MySQL za UNIX (LAMPP) in Windows (XAMPP). Oba sta enostavna za namestitev in konfiguriranje kot namizna aplikacija. Uporabnik prejme lokalni strežnik z dostopom do računalniške baze podatkov, pripravljen za razvoj katerega koli projekta. Ne izgubljajte časa glede težav z združljivostjo. Poleg tega ponuja enostaven dostop do podatkovnih baz in podpira številne formate, ne le MySQL. Spodaj je koda za glavno funkcijo e-pošte. Lahko uporabite skript in uporabite obrazec na katerem koli spletnem mestu, tako da nastavite spremenljivke za pošiljanje takega pisma.
V prvem delu obrazca se preveri, ali je polje izpolnjeno v e-poštnem naslovu. V nasprotnem primeru se prikaže HTML-oblika na strani. Če se pripravi spletno pismo, potem ko obiskovalec izpolni obrazec, je pripravljen za pošiljanje. Ko kliknete stran »Pošlji«, se stran znova zažene, PHP preveri, vnesen e-poštni naslov in pošlje dokument.

Popularna poštna knjižnica

Dopisovanje pisem je veliko. Običajno se e-pošta pošlje na dva načina:
 • z uporabo funkcije Mail, vgrajene v PHP;
 • z uporabo knjižnice tretjih oseb, kot je PHPMailer s SMTP.
 • Preden začnete uporabljati program, boste potrebovali naslednje:
 • spletno gostovanje.
 • E-poštni račun.
 • Funkcija PHP Mail je omogočena.
 • Funkcija SMTP je omogočena.
 • Domena MX domene.
 • Pošta v PHP-ju omogoča pošiljanje e-pošte z lokalnim programom sendmail. Vsakič, ko uporabnik zažene poštno storitev, pokliče ta lokalni program, ki ga običajno prilagodi skrbnik sistema. To funkcijo lahko omogočite ali onemogočite v razdelku »E-pošta« - & gt; "nadzorna plošča poštne storitve". \ t
  PHPMailer je priljubljena knjižnica, ki podpira pošiljanje pošte prek funkcije PHP Mail ali SMTP.
  Algoritem dela:
 • Če želite uporabiti PHPMailer s SM SMTP, morate najprej ustvariti ID v razdelku »E-poštni račun« na plošči Web Hosting. Uporabnik bo imel štiri polja: uporabniško ime, e-poštni račun, geslo, SMTP gostitelj, SMTP vrata.
 • PHPMailer se zdaj začne nameščati. Eden najlažjih načinov za to je uporaba Composerja, ki je vnaprej integriran v splošne načrte gostovanja, zato se povežite prek SSH in izvedite naslednji ukaz: cd public_html.
 • Nato zaženite: composer zahteva phpmailer in počakajte nekaj minut, dokler se namestitev ne konča, in PHPMailer se bo pojavil v ustvarjenem imeniku prodajalcev. SMTP se uporablja za dostavo. Ta niz uvozi razred PHPMailer v globalni imenski prostor in ga vključujerazličnih knjižnic.
 • Pošlji sporočilo HTML. Njegova vsebina bo vzeta iz datoteke message.html, ki se nahaja v istem imeniku. Tako lahko oblikujete besedilo in omogočite več funkcij kot navadna besedilna sporočila.
 • Zaženi skript

  PHPMailer ponuja uporabniku napredne funkcije, ki jih je mogoče preizkusiti v uradnem skladišču GitHub. Če uporablja WordPress, lahko preprosto ustvari kontaktni obrazec s pomočjo vtičnikov.
  Uporabite PHPMailer ne samo za pošiljanje sporočil. Ustvarite lahko obrazec za stik, s katerim se obiskovalci ali uporabniki povežejo s spletnim mestom. Spodaj je končni rezultat oblikovanja obrazca.
  Postopek izvedbe skripta:
 • Ustvarite datoteko testphpmailer.php in izpolnite polja SMTP, ki ste jih prejeli prej.
 • Izvedite scenarij tako, da v brskalnik vnesete YourDomain.com/testphpmailer.php in prikaže se sporočilo.
 • Ko ga uporabnik pošlje, bo prejel potrdilo, da bo vsebina dostavljena na elektronski naslov, ki je naveden v polju Naslov.
 • Če obrazec za stike PHPMailer ne deluje, preverite funkcijo Mail PHP, dodajte naslednjo vrstico, da ugotovite vzrok težave: $ mail- & gt; SMTPDebug = 2.
 • Popravljanje napak

  PHPMailer je zelo enostavno razvojno orodje. Vendar pa lahko občasno pride do napak in potem funkcija PHP Mail ne deluje. Skupni problemi s preusmerjanjem pošte:
 • Naslov pošiljatelja je bil zavrnjen - napaka kaže, da strežnik ni mogel preveriti pristnosti s pomočjo predloženih podatkov. Če želite popraviti,analizirajte glave in preverite, ali se ujemajo z obstoječim nabiralnikom. Po odstranitvi se bo skript začel izvajati.
 • Gmail ne more potrditi, da je example.com poslal opozorilno sporočilo, ko je testiral poštni skript PHP. Označuje, da zapis SPF ni omogočen, e-poštni naslov ne obstaja ali pa ne pripada uporabniku.
 • Napake DNS se pogosto obravnavajo kot časovne omejitve povezave: začasno ločevanje imena, "" Host failed, "" GetAddrinfo failed, "ali podobne napake.
 • Preusmeritev pristanišč. To je posledica Googla, in če uporabnik vidi nekaj podobnega imenu ponudnika, obstajajo napake pri preverjanju pristnosti in potrdila TLS.
 • Blokiranje SELinux - PHP ali spletni strežnik ne dovoljuje pošiljanja e-pošte, kar je verjetno RedHat /Fedora /Centos.
 • ​​

  Odpravljanje napak JSON s PHP

  Podpora za JSON za PHP je zelo preprosta, saj ima samo eno skupno knjižnico za obdelavo podatkov iz nizov in predmetov PHP. Zaradi svoje enostavnosti berljivosti, prenosljivosti in zmožnosti uporabe v spletnih brskalnikih brez dodatnih podatkovnih baz hitro narašča. Če je uporabnik previden glede XML-ja, je JSON najboljša smer za njega.

  Z XML je bolj primerno uporabljati podatke o uporabniku neposredno v uporabljenem razčlenjevalniku XML. Z uporabo JSON lahko takoj pretvorite podatke v objekt ali niz PHP in z njimi delate s pomočjo znanih struktur PHP, nadzora pretoka in funkcije. Prva stvar, ki jo je treba storiti, je, da preverite funkcijo Mail PHP aliSprejeta koda napake ustreza pričakovanju. Za preprosto zahtevo GET bi moral biti odgovor 200, če je bil uspešen. Da bi dobili statusno kodo z uporabo Jsonovega dekodiranja, kjer $ return predstavlja vsebino, ki se vrne iz zahteve API, bo za $ code nastavljena na 200. Drugi argument poštne funkcije Json dekodiranja pošte PHP vrne rezultat kot asociativno polje, ne objekt.
  Še en najboljši način za preverjanje napake je, da naredite naslednje: $ json = json_decode ($ return, true); $ code = $ json ['code']; $ json = json_decode ($ return, true); $ error = isset ($ json ['error']); Zelo pomembno je, da je koda konfigurirana tako, da pravilno obdeluje in zapisuje vse napake. Toda tudi če je zahteva pravilno oblikovana, še vedno obstaja verjetnost, da bo uporabnik prejel kodo napake, ko bo izvedena.

  Prednost poštnega projekta

  Za programerja, ki se želi naučiti PHP, programski jezik ponuja ogromne koristi. Verjetno ima eno od največjih internetnih skupnosti v primerjavi z drugimi in v okviru te podpore rešuje skoraj vsak problem. Za vsakega uporabnika PHP-ja so njegove značilnosti pomembne ne le v trenutni mreži, temveč tudi v prihodnosti. Z vidika strokovnjakov, če ta tehnologija nadaljuje svoj trenutni razvoj, prilagaja se novim potrebam in dodaja vse več funkcij, ima prihodnost. Prednosti PHP:
 • Jezik je popolnoma brezplačen in odprt.
 • Zelo nizka krivulja učenja.
 • Razvojna okolja so hitra in enostavna.
 • Enostavna uvedba: popolnoma samodejno nameščeni paketi s integracijo PHP.
 • Preprost dostop do podatkovnih baz.
 • Zelo velika skupnost.
 • PHP tehnologija je zanimiva, potrebna je za reševanje mnogih najbolj zahtevanih nalog, povezanih s pošiljanjem e-pošte in uporabo priponk.

  Sorodne publikacije