Izotermalni kombi: opis lastnosti, značilnosti in pregledi

Izotermičen kombi je posebno telo za prevoz materialov, ki zahtevajo določeno temperaturo. Zgornji del ima napravo, ki izgleda kot klimatska naprava, je odgovorna za vzdrževanje zahtevanega temperaturnega režima. Notranja oprema je v glavnem izdelana iz pocinkanih profilov, ki preprečujejo oksidacijski proces in ščitijo pred vplivi okolja.

Namen

Izotermalni kombi se uporablja za prevoz blaga, ki za določeno obdobje zahteva določeno temperaturo. Pred nakupom je treba jasno določiti delovanje stroja. Preureditev hladilnikov ali industrijskih partnerjev v izotermičnem variante in nazaj - nima smisla. To je posledica izgube delovanja, delovanja in drugih lastnosti izdelka. Opozoriti je treba, da zadevna tehnika ni namenjena prevozu razsutih tovorov. Ko prevažajo del invazije, lahko pritiskajo in udarijo ob steno, kar povzroča deformacijo stranskih sten.


Življenjski cikel

Po izbiri vrste izotermičnega kombija, določenega s kvantitativnimi parametri. Na primer, če se majhna serija blaga prevaža po mestu, mora biti vozilo kompaktno in premično. Za oddaljene in volumetrične izlete se bo ujemal prosti analogni signal, ki temelji na pristajalnih traktorjih. V vsakem primeru glavna obremenitev pade na zadnjo os, ki je ni mogoče preobremeniti. EnakoTrenutek je značilen za zadnji previs, ne bi ga smeli narediti preveč. Da bi določili nosilnost kombija, morate upoštevati isti indikator za rabljeno podvozje in ga odšteti od skupne mase.

Značilnosti konstrukcije

Najpreprostejša in najcenejša v izdelavi je izvedba izotermičnega "Gazele", ki določa njegovo priljubljenost. Pri podnožju je okvir iz kovinskega profila, na katerega so pritrjeni elementi obloge, med ploščami pa je položena toplotna izolacija. Treba je omeniti, da ima takšna oblika svoje pomanjkljivosti. Na mestih povezave delov kombija oblikujejo "mostove hladnega", ki zmanjšujejo koeficient prenosa toplote. Med delovanjem se ta problematična območja pretresejo, kar še poslabša delovne lastnosti strojev. Poleg tega imajo spremembe velikosti okvirja veliko težo.

Različica brez okvirja je sodobnejša in kakovostnejša. Tako izdelane modifikacije so lažje od analognih analogov in imajo izboljšano toplotno izolacijo. Kosi so obdelani s posebnimi lepili in zatesnjenimi sestavki.

Plošče za izotermične kombije

V kvalitativnem oblikovanju je obloga izdelana iz trdne plošče, razpoložljivi šivi pa so skrbno zaprti. Pločevina je izdelana iz naslednjih materialov:
 • listi iz pocinkanega jekla z emajlom ali polimernim premazom, na sredini spojev je horizontalni šiv, pritrjen s posebno ključavnico;
 • analogi iz jekla;
 • nerjavečega sijajajekla
 • ojačana plastika, ki je zelo trpežna in ne zahteva dodatnega barvanja;
 • laminiran vezan les, odporen na vlago, ki ima visoke vrednosti toplotne izolacije;
 • platirane ali porozne aluminijeve zlitine.
 • Barvanje in premazovanje

  Najbolj stroškovno učinkovit način pokrivanja izotermnega vagona "Gazelle Nekst" je nanašanje barve in laka. Slabosti take obdelave je nizek indeks moči in zanesljivosti, ki zahteva redno nadgradnjo plasti. Stabilnejša možnost so sodobne avtomobilske emajle. Cink analog ne zahteva niansiranja, parametri takšnega premaza so odvisni od debeline plasti in pravilnega tehnološkega procesa. Ena izmed najboljših možnosti je vroča metoda cinkovega premaza (sušenje). Ta material vsebuje polimere, ki so odporni proti koroziji in kemikalijam.

  Toplotna izolacija

  Značilnosti izotermičnih kombijev predvidevajo uporabo zanesljivega toplotnoizolacijskega materiala. Debelina zaščitnega sloja je običajno 25-100 milimetrov. Za ta namen se uporabljajo penasti polistiren in poliuretanska pena. Prvi material je trpežna vrsta pene, katere življenjska doba presega 50 let. Ni podvržen procesom gnitja, odpornosti na vlago, ne plesni, dobro prenaša kisline, alkalije in soli. Kljub temu se deformira zaradi napada acetona, dikloroetana in podobnih sestavin. Med sodobnejšimi izolatorji so penasti poliuretan. Ima visokokoeficient toplotne prevodnosti, dobra oprijemljivost na kovino in les. Povprečna življenjska doba 15 let, razpon obratovalnih temperatur - od -250 do +180 stopinj. Ta material je predmet razgradnje pod vplivom ultravijolične svetlobe, ki zahteva njeno preoblikovanje pred neposredno sončno svetlobo.

  Izotermalno vozilo Gazela

  Navedena tehnika je namenjena prevozu izdelkov in drugega blaga, ki zahteva vzdrževanje določene temperature. Notranja obloga je varna, nestrupena, odporna na atmosferske spremembe. Zunanji del je prekrit s plastično sestavo, ki zagotavlja zaščito pred korozijo. Poglejmo si najbolj priljubljene modifikacije, ki se pogosto uporabljajo v domačih prostorih:
 • Kombi GAZ-3302 je v povpraševanju na področju malih podjetij, ima visoko vzdrževanje, nezahtevne storitve, kompaktne. Nosilnost je 15 ton.
 • Sprememba izotermičnega tovornjaka GAZ-3309 lahko vkrca 4 tone tovora, kar je idealno za prevoz razsutega tovora na velike razdalje. Prednosti vključujejo visoko stopnjo pasivnosti, zmogljivosti in nezahtevnosti.
 • Gazelle Valdai ima tudi spremembe v izotermičnem vozilu. Avto je tovornjak z nosilnostjo 4 tone. Avto je idealen za mestne razmere, njegov polmer obračanja pa je le 65 metrov. Je nizka, udobna, obremenjena, ekonomična.
 • "Sable" je opremljen z podolgovatim predelkom in vrati konfiguracije izkrcanja. Avto je primerenza gibanje v velikih mestih, katerih središče je prepovedano vnašati vozila, ki tehtajo več kot eno tono.
 • Pregledi lastnikov

  Glede na pripombe potrošnikov je cena izotermičnega kombija odvisna od njegove zasnove, velikosti in razporeditve. Na primer, sprememba iz tovarne za Gazel Business bo stala milijon rubljev. Strokovnjaki in lastniki pri izbiri svetujejo, da bodite pozorni na naslednje točke:
 • strukturno trdnost;
 • parameter tesnosti sklepov;
 • koeficient prenosa toplote;
 • Teža in mere vozila;
 • zunanji model;
 • dodatna oprema;
 • predprodajne pogoje, garancijske obveznosti in način izvajanja.
 • Prav tako uporabniki ugotavljajo, da so za prevoz po mestu bolje prilegati vse kovinske možnosti, za daljša potovanja pa "kabine".

  Zaključek

  Izotermni kombiji močno olajšajo prevoz proizvodov, zdravil in drugega blaga, ki potrebuje podporo za določen temperaturni režim. Široka paleta velikosti in konfiguracij omogoča izbiro opreme za posebne namene. Treba je omeniti, da je obravnavani prevoz primeren za kratkoročni prevoz, za dolgoročno skladiščenje izdelkov pa pri strogo določeni temperaturi je bolje uporabiti hladilnik.

  Sorodne publikacije