Najboljše arkade na računalniku

arkadni žanr se pogosto imenuje sodobni platformi in indie projekti. Ponavadi so to precej preproste igre, ki imajo vedno preprost nadzor in razburljivo igranje. Zelo pogosto lahko najdete arkade z načinom sodelovanja, ki ne zahteva aktivne internetne povezave. Posebej za vse ljubitelje zabavnega igranja smo pripravili majhen seznam najboljših arkad na PC-ju. Spodaj predstavljene igre ne zahtevajo močnega likanja in brez težav delujejo na vsakem računalniku. Kljub dejstvu, da se ta seznam lahko imenuje vrh, ni porazdelitve po mestih.

Otrok svetlobe

Prva igra, o kateri bomo danes razpravljali, je Otrok svetlobe. Nadarjeni razvijalci iz studia Ubisoft Montr Al rečejo čudovito pravljico, katere glavni liki so: očarljiva dežela Lemurija, mlada princesa in črna kraljica. Slednji, glede na parcelo, je storil zahrbtno krajo sonca, lune in zvezd, ki so vedno pokrivali Lemurijo.


Princesa Aurora je zelo zaskrbljena zaradi prihodnje usode njenega kraljestva, ki je izgubila tri glavne svetilke. Skupaj z Auroro se bodo igralci odpravili proti nevarnim dogodivščinam, da bi na koncu našli manjkajoče sonce, luno in zvezde. Morajo se boriti s črno kraljico iz oči v oči in obnoviti propadajoče kraljestvo. Uživajte v zgodbi o otroku svetlobe tako individualno kot v družbi z drugimi igralci. V multiplayer, vlogo drugega partnerja igra poseben firefly, ki pomaga Aurori med bitkami znasprotnikov.

Cuphead

Naslednja igra iz našega seznama najboljših arkad na PC-ju bo zagotovo privlačna za vse ljubitelje klasične in "stare" igre. "Caphed" je dvodimenzionalni indie projekt, ki je zelo uspešno povezal zvrsti platformerjev in dirk, kot tudi pod-žanr "run and gun". Ključna značilnost igre - njena grafika in nepozaben slog, ustvarjanje katerih so razvijalci očitno navdihnili ameriška animacija zgodnjih 30-ih.


V zvezi z zapletom ponuja Cuphead igralcem potop v precej banalno, a nič manj zanimivo zgodbo. Glavni lik je fant, katerega glava spominja na skodelico kave s cevko (od tod tudi ime igre).
Ugotavljamo, da je Caphed (sam protagonist) sklenil sporazum z samim hudičem, in zdaj mu mora vrniti dovolj velik dolg. Zaradi tega cilja je lik postavljen v nevarno pustolovščino, v kateri bo zbral potrebno količino denarja in se boril z različnimi nasprotniki.

Lara Croft in varuh svetlobe

Še ena pustolovščina neustrašnega ukradenega groba ima tako častno mesto v današnjem vrhu najboljših arkad. Igra se izvaja v nenavadnem nizu žanrov in pripoveduje popolnoma novo zgodbo s svojo ploskvijo, slogom in številnimi drugimi novostmi. The Guardian of Light je arkadni akcijski strelec z vrhunsko kamero, aktivno uporabo različnih nadgradenj, strele s strelo in razburljive spopade s šefom igre.
Glede na zgodbo, Lara Croft gre v Srednjo Ameriko, kjer jo je vodilaLegende o skrivnostnem dimnem ogledalu. Ko smo prispeli na to mesto, so naši grobničarski kradljivci obrnjeni proti temnemu duhu imena Xolotl, ki se je prebudil iz dolgega spanca in zdaj skuša potopiti ves svet v temo.
Eden glavnih akordov varuha svetlobe (razen spreminjanja žanra) je zadruga. Zdaj se lahko Lara bojuje z nasprotniki, ne samo, ampak v družbi skrbnika Toteka, samega varuhinje svetlobe, ki je dobil Xolotly pred dvema tisoč letoma. Kot lahko uganete, vloga Trotaka dobi drugega igralca, če je igra v načinu sodelovanja.

LEGO Star Wars: The Force Awaks

Lego je že dolgo izdal kakovostne igre v arkadnem žanru, ki temelji na različnih priljubljenih franšizah. Kar zadeva LEGO Star Wars: The Force Awes, to ni le eden najboljših v seriji, temveč tudi eden najboljših arkad na PC-ju (mimogrede, poleg računalnikov, se lahko sproži tudi na vseh večjih platformah). Dogodki v tej igri ostajajo vera v zgodbe šestih in sedmih filmov o "Vojni zvezd".
Oboževalci projektov "Lego" bodo zagotovo zadovoljni z dejstvom, da razvijalci niso odšli od svojega običajnega stila in mehanike, zato so igralci že seznanjeni s prejšnjimi projekti, igrivostjo. Poleg tega, da je glavni akter, lahko vsi sodelujejo v ocenjevalnih bitkah, kot tudi poskusite poseben način, imenovan Blaster Battles.

Sorodne publikacije